Honoré skal hjælpe unge kometer til samlet sejr
03. maj 2021 15:55Foto: Sirotti
af Mikkel Tofte Langerhuus

Den danske Deceuninck-Quickstep-rytter, Mikkel Honoré, er officielt blevet udtaget til Giro d'Italia, hvor han hovedsagligt skal agere hjælperytter for João Almeida og Remco Evenepoel, der er holdets to kaptajner. 

Annonce

Når Giro d'Italia løber af stablen på lørdag har Deceunick-Quickstep danske Mikkel Honoré med til start. 

 

Etapevinderen fra dette års Baskerlandet Rundt skal køre sin tredje Giro. I fjor kørte danskeren sig til en flot 3. plads på løbets anden etape, hvilket er hans hidtil bedste etaperesultat i en Grand Tour. 

 

Til start har det belgiske storhold også de unge stortalenter Remco Evenpoel og João Almeida, der sidste år blev nummer fire i det samlede klassement, så Honoré er tiltængt en relativt låst rolle for de to klassementshåb, såfremt de holder sig til i kampen om den lyserede førertrøje. 

Giro-klassiker! Mikel Lander kører fra Contador og tager sejren på 15. etape

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

På en pressemeddelelse fra Quickstep udtaler Almeida, at han håber på at kunne gentage sidste års flotte præstation. 

 

”Sidste år var det en fantastisk Giro. Holdet lagde en kæmpe indsats i, og vi kæmpede for et godt resultat. Til sidst sluttede jeg fjerde som nummer fire i det samlede klassement. Jeg vil gerne være deroppe igen, kæmpe for et godt resultat og holde en god følelse, hvilket er det vigtigste. Forhåbentlig går tingene godt, og vi henter nogle gode resultater. I år vil bjergetapperne spille en vigtigere rolle i det endelige resultat, hvilket betyder, at konsistens vil være nøglen", lyder det fra den 22-årige portugiser. 

 

SKAL DU HAVE EN QUICKSTEPRYTTER PÅ DIT GIRO-HOLD? SÆT DIT MANAGERHOLD HER

Annonce

 

En anden rytter, der af mange også er spået gode muligheder i dette års Giro, er Remco Evenpoel. Han har ikke kørt et eneste cykelløb siden sit alvorlige styrt i Lombardiet Rundt i fjor, så der er stadig store spørgsmålstegn ved den unge belgiers form. 

 

Han udtalte sidste uge, at han ikke stiller til start i Giro d'Italia med klassementsforhåbninger. Han skal derimod hjælpe Almeida. Læs mere om det her. 

 

Grundet den manglende løbsform er Evenepoel i tvivl om, hvilket forfatning hans krop er i. Det fortæller han i en pressemeddelse fra Quickstep.

 

”Jeg er glad for at køre igen efter en så lang periode, hvor jeg arbejdede hårdt for at være klar til min første Grand Tour. At være mit første løb siden sidste august betyder, at vi bliver nødt til at se, hvordan min krop vil reagere. Vi tager det dag for dag og ser, hvordan tingene går. Det vigtigste er, at jeg er tilbage sammen med mine holdkammerater igen, hvilket gør mig meget glad," siger den 21-årige belgier.

 

I fjor vandt Evenepoel samtlige etapeløb, hvor han var til start inden hans voldsomme styrt udover skrænten i Lombardiet.

Annonce

 

Udover Honoré, Almeida og Evenepoel har Quickstep desuden Remi Cavagna, Iljo Keisse, James Knox, Fausto Masnada og Pieter Serry.

 

Følg Mikkel Honoré og resten af Giro-feltet ekslusivt på Discovery+.

INFO
Deceuninck - Quick-Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Giro d'Italia
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Anacona efter sejr: Jeg har arbejdet hårdt for denne succes

Landevej

Veteran tæt på sejr: Den slags muligheder kommer ikke ofte

Landevej

Se alle Giro-etaper uden reklamer

Landevej

Video i artiklenFavoritvurdering: Søndagens løb i Frankrig, Ungarn og Spanien

Landevej

Video i artiklenOptakt: 9. etape af Giro d’Italia

Landevej

Video i artiklenGiro d'Italia-analyse: Varsel om brud på 13 års tørke?

Landevej

Video i artiklenFølg søndagens store bjergetape i Appenninerne

Landevej

Annonce