Annonce

Hinault: Ineos har skabt deres problemer selv
09. juni 2020 21:00Foto: Sirotti
af Lukas Bennike Lewerissa

Bernard Hinault mener, at Ineos selv er skyld i dramaet om kaptajnrollen til Tour de France. Grævlingen siger desuden, at Froome bør forlade Ineos, hvis han ikke vinder Touren i år.

Giro-klassiker! Froome flåede den lyserøde trøje af Dumoulin i Bardonecchia

se mere cykling på

Team Ineos har adskillige af favoritterne til at vinde årets Tour de France på holdet, da 2019-vinderen Egan Bernal, 2018-vinderen Geraint Thomas og den firdobbelte vinder Chris Froome alle er på holdet, men med det følger der også en del udfordringer.

 

Både Chris Froome og Egan Bernal har sagt de går efter endnu en Tour-sejr. Det har givet anledning til en del spekulationer om holdskift, utilfredshed med ledelsen og forvirring om planen forud for Tour de France.  

 

Nu har den femdobbelte Tour-vinder Bernard Hinault også blandet sig i debatten, han mener Ineos selv er skyld i problemerne.

 

”Det er det problem, som Ineos har skabt selv. De har hentet de bedste ryttere til holdet - Bernal, Thormas og Froome - for at vinde hvert år, og de vil selvfølgelig alle tre gerne vinde,” siger Hinault til det hollandske medie AD.

 

Chris Froome har klart den flotteste resultatliste af de tre potentielle kaptajner, da han har hele syv Grand Tour-sejre, hvilket så også inkluderer skrivebordssejren i Vuelta a España 2011.

 

De to andre Tour-vindere på holdet er yngre, og de vandt begge en Tour efter Froomes seneste sejr. 35-årige Froome er faktisk hele tolv år ældre end Egan Bernal, der vandt Touren sidste sæson. Chris Froome har også haft meget alvorlige skadesproblemer, så Egan Bernal er i manges øjne det bedste bud på en vinder, som Ineos har. 

Annonce

 

”Bernal har fordelen, han er meget ung og talentfuld. Bernal er fremtidens rytter,” vurderer Hinault.

 

Bernard Hinault har selv været i en situation der minder om Chris Froomes. I 1986 og 1987 kørte Grævlingen og Greg Lemond begge på La Vie Claire-holdet. I 86 vandt Hinault sin femte Tour foran Lemond, mens rollerne var byttet året efter, og Hinault kom på andenpladsen bag den yngre amerikaner.

 

Den interne konkurrence var åbenbart irriterende for den legendariske franskmand med over 200 sejre, og han har da også et råd til Chris Froome: Forlad Ineos, hvis de ikke støtter dig.

 

”Hvis han ikke vinder Touren i år, fordi han ikke får støtte fra sine holdkammerater, så der det bedre at skifte til et hold, hvor han er sikker på, at han er den eneste kaptajn til Touren,” forklarer Hinault. 

 

Hvis Froome tager imod rådet, så har både Cofidis og NTT Pro Team udtrykt interesse i at hente ham.

Annonce

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Lefevere om taktik mod stjerneduo: Ulve isolerer sit bytte

Landevej

Armstrong kunne vinde Touren uden doping ifølge kommentator

Landevej

LIVESTREAM: Postnord Danmark Rundt ruten præsenteres

Landevej

Video i artiklenOptakt: Trofeo Laigueglia

Landevej

Video i artiklenFølg Strade Bianche-opvarmningen i Laigueglia

Landevej

Video i artiklenSe højdepunkterne fra Le Samyn

Video

Norsgaard havde studeret ruten inden podieplads

Landevej

Annonce