EKSKLUSIVT

Dansk stortalent med årets første topresultat
16. marts 2021 11:00Foto: Privatfoto
af Rasmus Brandt

Asbjørn Hellemose var i weekenden i aktion for sit italienske hold VC Mendrisio. Her gik det godt for den unge klatrer, der erobrede sæsonens første podie i endagsløbet Trofeo Fubine trods mandsopdækning fra de andre hold.

Annonce

Der er langt fra Odder til Toscana, men Asbjørn Hellemose (VC Mendrisio) har formået at lave det skifte succesfuldt, og den unge dansker har netop påbegyndt sin anden sæson på den italienske cykelscene.

 

Her var danskeren søndag i aktion i U23-feltet i Trofeo Fubine, og der var succes for danskeren, som efter 145 kilometer intenst cykelløb, kunne træde op på podiet.

 

Feltet.dk snakkede efterfølgende med Hellemose, der forklarede, hvordan resultatet kom i hus.

Endnu en danskersejr! Mads Würtz tager spurtssejr på udbrudsetape i Tirreno

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

”Det var et rigtigt italiener-løb med en masse korte stigninger og 190 ryttere til start i stedet for de 50 man er vant til fra de danske A-løb. Vi kørte ni omgange på i alt 145 kilometer på en rundstrækning med to stigninger, der var henholdsvis 500 meter og en kilometer lange.

 

"Ruten var egentlig lidt for eksplosiv til mig, men til sidst i løbet når alle er trætte, har jeg lidt mere at skyde med, da jeg er god til at køre distancen,” forklarer danskeren om løbet til Feltet.dk.

 

Benhård udskilning og mandsopdækning

Løbet blev ifølge danskeren præget af benhård udskilning bagfra, da positionskampen frem imod stigningerne var intens.

Annonce

 

Til sidst blev frontgruppen reduceret markant, men danskeren sad stadig godt med sammen med blandt andre Alessio Martinelli (Colpack), der havde fået instrukser om danskeren hjemmefra.

 

”Jeg forsøgte at angribe i finalen, men jeg blev lukket ned hver gang af Colpack. Til sidst var vi otte mand, der skulle køre om sejren. Med fem kilometer til mål gav jeg den et ordentligt hug helt nede fra bagerst i gruppen, og jeg følte egentlig, jeg havde ramt momentet, men Martinelli lukkede mig ned igen, for de havde fået at vide, at de ikke måtte lade mig køre,” forklarer danskeren om den intense mandsopdækning fra et af Italiens største talenthold.

 

Hellemose på podiet efter en flot præstation i Trofeo Fubine. Foto: Privatfoto

 

Både Martinelli fra Colpack og Andreas Pietrobon (Cycling Team Friuli) virkede oven på pedalerne sammen med Hellemose.

 

Det betød at situationen i front blev noget fastlåst.

Annonce

 

”Det var Martinelli og Pietrobon, der var de stærkeste sammen med mig, så vi holdt øje med hinanden. Det betød så, at en anden rytter fra et mindre hold kunne få lov at trille væk, og han endte så med at vinde,” fortalte danskeren om den ærgerlige situation.

 

Med to kilometer til mål var de resterende syv ryttere i front ved at blive hentet af feltet, men så tog danskeren téten en sidste gang.

 

”Med to kilometer til mål ramte vi en lille bakke, hvor jeg huggede til den og fik et lille hul. Jeg nåede dog ikke, at få hentet ham ude foran på den afsluttende målbakke. Det lykkedes desuden Martinelli at komme forbi mig, og så blev det til en tredjeplads,” fortæller danskeren, der er fint tilfreds med præstationen og formen her i marts måned.

 

De andre lurer på Hellemose

Løbet viste med al tydelighed, at Asbjørn Hellemose er en rytter, der bliver lagt mærk til på den italienske løbsscene.

 

Danskeren var låst i mange situationer, men han er sikker på, at dette kommer til at spille en mindre rolle i de kommende løb.

Annonce

 

”En del af de store U23-ryttere fra sidste år er rykket op på professionelt niveau. Så folk ved godt, at jeg er den næste i rækken, de skal holde øje med. De ved godt, de ikke skal lade mig køre. De lurer på mig, hvilket gør det svært at overraske på en rute som i søndags. I de hårdere løb hvor det handler om ren styrke, bliver det noget nemmere at afgøre det selv,” fortæller Hellemose afslutningsvis.

 

Danskerens første store mål i år bliver de tre italienske UCI-løb GP Palio de Recioto, Trofeo Piva og Giro del Belvedere, der køres fra den 4-6 april, hvor alle de store U23-hold stiller til start.

 

Danskerens hold, VC Mendrisio, er netop blevet udtaget til Baby-Giroen, hvor Hellemose sidste år blev nummer ni trods både styrt og sygdom. Hellemose er desuden ikke eneste dansker på holdet længere, da også Oliver Knudsen er kommet til.

 

Feltet.dk vil i denne sæson følge Asbjørn Hellemose og fortælle om danskerens resultater fra den italienske løbsscene.

 

Resultatlisten efter løbet. Foto: Privatfotos

Annonce

INFO
Asbjørn Hellemose
Nyheder
Hellemose-serien
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Eksklusivt interviewTopresultat til RYTGER-rytter i Frankrig: Det føles som en sejr

Landevej

WorldTour- og podiedominans: Så gode har danskerne været i 2021

Landevej

Eksklusivt interviewContador peger på Giro-favoritter: Han er i god form

Landevej

Eksklusivt interviewHonoré roser kaptajnerne: Vi er klar til den lyserøde kamp

Landevej

Marcus Sander hentede første sejr

Landevej

Rekordsættende Asgreen: Holdet er altid med fremme

Landevej

Hollandsk vidunder vinder endnu en gang: DSM med 1-2 i Belgien

Landevej

Annonce