Annonce

EKSKLUSIVT

Fuglsang har idé om pensions-dato
18. januar 2021 11:00Foto: Astana Pro Team
af Rasmus Brandt

Han bliver 36 år om to måneders tid, men Jakob Fuglsang ser ikke sig selv gå på pension lige foreløbig. Danskeren har dog et fjernt mål om at slutte karrieren efter OL i Paris 2024, såfremt der er brug for ham til den tid.

Jakob Fuglsang vinder Criterium du Dauphiné igen - Van Baarle tog etapen

se mere cykling på

Han har i høj grad været en del af dansk cykelbevidsthed i mere end et årti.

 

35-årige Jakob Fuglsang er dog langtfra færdig i den sport, han særligt i de seneste par år, er blevet en af verdens største stjerner i.

 

I et interview med Feltet.dk fortæller danskeren således, hvad hans umiddelbare tanker om pension er.

 

”Jeg har et fjernt mål om, at det kunne være sjovt at slutte af med OL i Paris,” fortæller Jakob Fuglsang til Feltet.dk fra holdets træningslejr i Spanien.

 

OL i Paris, der efter planen løber fra 26. juli til 11. august, er en dato, som den 35-årige dansker har i baghovedet, men ifølge ham selv kan det sagtens være, landsholdet ikke har brug for en aldrende Fuglsang i 2024.

 

”Der er nok ikke nogen, der har brug for mig på det tidspunkt, da der er så mange gode unge ryttere på vej, for hvem ruten ligger bedre. Det er bare for at give mig selv et punkt, jeg kører frem imod. Det giver mig fire år endnu, og på det tidspunkt er jeg også blevet 39 år. Jeg tror ikke, jeg fortsætter, til jeg er 40, men man skal aldrig sige aldrig,” fortæller en glad og smilende Jakob Fuglsang.

Annonce

 

Jakob Fuglsang har et særligt forhold til OL efter hans sølv-medalje i 2016. Han overvejer derfor at stoppe karrieren ved Legene i 2024.

 

Danskeren tager hul på sin 13. sæson på WorldTouren i år, men ifølge ham selv, så er motivationen hos Fuglsang stadig stor, og han har ikke tænkt sig at sætte farten ned i den kommende tid.

 

”Jeg føler mig ikke træt, slidt eller mangler motivation. Familien ser også gerne, at jeg fortsætter så længe som muligt,” forklarer danskeren, der stadig går op i alle de små marginaler og hele tiden prøver at forbedre sig.

 

Skal karrieren fortsætte på Astana?

Siden 2013 har Jakob Fuglsang kørt rundt i den turkis-blå Astana-trikot, og selvom han har kontraktudløb i år, kan den dobbelte monument-vinder sagtens se sig selv fortsætte på holdet flere år endnu.

 

En ændring i holdets sponsor-struktur tiltaler særligt danskeren.

Annonce

 

”Umiddelbart kunne jeg sagtens se mig selv fortsætte på holdet. Jeg har det godt og med Premier Tech indover som medejer, kan holdet udvikle sig i en positiv retning de næste mange år,” fortæller Fuglsang om virksomheden, der blandt meget andet beskæftiger sig med landbruget og forbedringer af det.

 

Særligt firmaets CEO, Jean Belánger, har imponeret Fuglsang, og hans tilstedeværelse åbner en spændende dør for holdet, der hidtil har været meget afhængige af den kasakhiske stat.

 

”Jean, som har Premier Tech, er en super fyr, og hvis han har et mål om, at holdet skal køre videre i mange år selv uden Astana, så tror jeg, det kunne være sjovt at være en del af,” fortæller Fuglsang.

 

Danskeren udelukker dog heller ikke fuldstændig, at 2021 kan blive det sidste år for ham på Astana. Men meget tyder på, at danskeren langtfra er pensionsmoden, og at vi kan se frem til at følge ham de kommende sæsoner i verdens største cykelløb.

 

I år skal Jakob Fuglsang blandt andet køre Flandern Rundt, Ardenner-klassikerne og Tour de France.

Annonce

 

Danskerens forventninger til de løb, kan du læse mere om senere på ugen i Feltet.dks artikel-serie med Fuglsang.

INFO
Astana - Premier Tech
Nyheder Profil Ryttere Resultater
OL Tokyo
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenInterview med Ballerini efter sejr

Video

Honoré med fjerdeplads i flot sejr til Gaudu

Landevej

Video i artiklenBallerini vinder suverænt Omloop Het Nieuwsblad

Video

Ballerini uovervindelig i spurten efter unormalt Omloop

Landevej

Video i artiklenMoscon kører den hårdt fra front på Kappelmuur

Video

Video i artiklenStort styrt i Belgien

Video

Historisk: Skjelmose smadrer dansk WorldTour-rekord

Landevej

Annonce