Prøv vores nye app
Feltet Femme: Alé BTC Ljubljana
07. januar 2021 09:00Foto: ASO - Thomas Maheux
af Benjamin Blirup Cilleborg

Feltet.dk vil over den kommende tid belyse kvindernes WorldTour. Feltet.dk-skribent Benjamin Blirup Cilleborg sætter fokus på holdene og deres profiler i denne artikelserie. Sjette artikel sætter fokus på Alé BTC Ljubljana med Marta Bastianelli.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Et kaotisk 2020 er gået på hæld, og rytterne kan se frem til sæson 2021, der forhåbentlig forløber mere som planlagt. Hos kvinderne er det blot anden sæson med WorldTour-hold, som UCI lancerede i 2020. 

 

Målet er at have 15 hold i 2022, men for den kommende sæson er det tal blot på ni. Planen er en del af en større strategi, som i sidste ende skal eksponere kvindecykling for flere fans. 

 

Feltet.dk vil som noget nyt lancere en artikelserie, der vil belyse profilerne på samtlige WorldTour-hold. 

 

Læs også
Sådan vil Pogacar lave Giro-Tour-double

 

Ideen er at give læseren en mulighed for at danne sig et overblik over det kvindelige felt, så de er ordentlig klædt på, når den kommende sæson går i gang, og slaget skal slås i de store etapeløb og klassikere. 

 

Den kommende periode vil vi derfor løbende udgive en optakt for hvert hold jævnfør deres placering på UCI’s rangliste. Slutteligt vil der komme en artikel om profiler, som ikke er på WorldTouren, men stadig er interessante at kigge nærmere på.

 

Rigtig god fornøjelse - og kom så med den nye sæson!

Annonce

 

Alé BTC Ljubljana:

Da Alé Cipollini fusionerede med BTC City Ljubljana forud for 2020, var det mestendels en økonomisk fordel. De nytilkomne fra det slovenske hold gjorde i hvert fald ikke meget væsen af sig, og det kommer de næppe heller til at gøre den kommende sæson. Det var altså ikke nyskabelsen, men i stedet ønsket om at vende tilbage til gamle tider, der kom til at fylde.

 

Foto: Sirotti

 

2020 var nemlig året, hvor Marta Bastianelli vendte tilbage til sit hold, efter at have haft en forrygende 2019 hos Bjarne Riis’ Virtu Pro Cycling. Gang på gang havde hun med sin spurt vist, hvor giftig hun var i foråret anno 2019. Kronen på værket var, da hun vandt Flandern Rundt, efter at have haft løbet i et jerngreb, hvor kompagnonerne Annemiek van Vleuten og Cecillie Uttrup Ludwig aldrig var i nærheden af at true hende. 

 

Derfor blev kontrakt og kuglepen hastigt fundet frem, da Bjarne Riis valgte at lukke sit kvindehold, og Bastianelli endte med at vende hjem til sit hold efter et enkelt års fravær. Desværre blev 2020 bare ikke rigtig nogen succes. Hun startede ellers godt ud inden nedlukningen, men italieneren havde nok håbet på mere end en fjerdeplads i GP Plouay i klassikerne som årets resultat.

 

Man skal dog huske, at næsten samtlige etapeløb blev aflyst hos kvinderne, og derfor var der ikke muligheder for at køre topplaceringer hjem i spurterne i Women’s Tour, Boels Ladies Tour, Tour of Norway, med flere. Krydret med covid tilfælde på holdet, som afholdt dem fra at stille op i flere klassikere, ja, så har man en yderst udfordrende sæson at gøre med.

 

Ligeledes har Marta Bastianelli i løbet af sæsonen været ramt af kyssesyge, som også var en medvirkende faktor til, at hun ikke kørte på det niveau, vi tidligere har set hende køre.

 

Man skal altså hverken dømme holdet ude eller Bastianelli pensionsmoden. Det kan godt være, hun fik sin verdensmesterskab tilbage i 2007, men italieneren lader altså til at være i gang med sine bedste år netop nu. Evnerne i klassikerne er eminente, og selvom hun ikke slår de allerhurtigste, så besidder Bastianelli en frygtindgydende spurt. Og nu hvor Chloe Hosking ikke er at finde på holdet, vil alle æg blive lagt i den italienske kurv, når det kommer til spurterne.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

Foto: Marlen Reusser

 

Holdet fik plukket en lavthængende frugt med tilføjelsen af Marlen Reusser efter den akutte lukning af Équipe Paule Ka. Sølvmedaljen på enkeltstarten til verdensmesterskaberne var kulminationen på en helt utrolig udvikling. Det var nemlig blot andet år, at den 29-årige kørte for et professionelt hold.

 

Historien bliver kun vildere af, at schweizeren i 2019 kørte for WCC, World Cycling Centre Team - et projekt sat i værk af UCI for at give unge talenter verden over et vindue til at komme ind i cykelsporten på. Reusser er netop den succeshistorie, som UCI håbede på at skabe.

 

Indtil videre er det kun på enkeltstarterne, at Reusser har gjort markant figur, men det er blot et spørgsmål om at få mere rutine og erfaring i linjeløbene. Selvom hun ikke har været i nogen finaler, har Reusser allerede en top ti vinget af i Liège-Bastogne-Liège og holdt sig til i klassementet i Setmana Ciclista Valencia, som er et rigtig godt optaktsløb i foråret. Reusser lærer tydeligvis ganske hurtigt, og derfor er der grund til at holde skarpt øje med hende hver gang, hun får et nummer på ryggen.

Annonce

 

Spanske Mavi Garcia har haft en lang karriere, hvor hun har vundet flere medaljer til verdensmesterskaberne… i duathlon. Landevejscyklingen startede først for alvor i 2016, og nu ser den 36-årige ud til at få nogle yderst spændende år i en relativt sen alder. 2019 og 2020 har nemlig været ganske lovende med flere topplaceringer.

 

Genåbningsløbet Nafarroako Klasikoa var det første tegn, da Garcia var bedst udover urørlige Annemiek van Vleuten, og havde denne ikke brugt ‘godmode’ i Strade Bianche ugen efter, så havde Garcia vundet nyklassikeren i første forsøg. Præstationen vidner om spanierens hurtige læreevne, og man må bare tage hatten af for, at hun både nuppede nationaltrøjen i enkeltstart og linjeløbet.

 

Karrieren i duathlon har bestemt ikke været nogen akilleshæl, men landevejscykling er en anden størrelse, og at tage sejre er ikke bare noget man gør. Derfor virker Garcias fire sejre i 2020 ganske lovende - de to andre var efter udbrud i Tour Feminin l’Ardeche. Omvendt lader det også til, at det skal være soloudbrud, hvis Garcia skal sejre. Det gør jo ikke noget, hvis man lykkes med at komme væk, men vi mangler stadig at se Garcia i duel mod flere udbrydere.

 

Foto: Sirotti

 

Jævnaldrende Tatiana Guderzo har været en del af feltet i mange år. Ligesom Bastianelli ligger Guderzos største titel en årrække tilbage, da hun i 2009 fik æren af at bære regnbuestriberne. Hun fik faktisk bronze i Innsbruck i 2018, men det var over fem minutter efter Anna van der Breggen. Guderzo besidder ikke fordums styrke, og det bliver hovedsageligt erfaringen, hun skal byde ind med. Den vil til gengæld blive værdsat hos kollegerne.

Annonce

 

Læs også
Hollænder vinder kongeetape - Tobias Lund mister førertrøjen

 

Det er bemærkelsesværdigt, at det italiensk/slovenske hold kun har halvanden slovener på holdet. Eugenia Bujak er nok den eneste, der kan kalde sig tidligere slovensk og polsk mester. Det var som polak, hun opnåede den største sejr, da hun vandt GP Plouay i 2016. Nu er passet slovensk, men der er ikke den samme opblomstring i landet hos kvinderne som vi ser hos mændene.

 

Udbruddet under den maratonlange fjerde etape af Giro Rosa, hvor hun endte som nummer to efter Lizzie Banks, fortæller dog, at Bujak godt kan hive et resultat hjem, når tingene flasker sig. Holdet gør dog stadig klogt i at holde fokus på deres kaptajn i stedet, for der er altså langt mellem snapsene for den polske slovener. 

 

Truppen er ikke særlig bred, og det bliver altså hovedsageligt op til Bastianelli at føre holdet til succes. Mavi Garcia lærer hurtigt, men hun kommer ikke til at tage sejre på stribe, og Reusser er stadig midt i en udviklingsfase. Bastianelli skal altså brænde en sæson af som i 2019, hvor hun var fyr og flamme.

 

Det kunne til gengæld også sagtens være muligt, alt efter hvor afhængig hun bliver af holdet. Positioneringen kan hun sagtens selv håndtere, og de store finaler har hun før håndteret med knusende overbevisning. Såfremt kalenderen ikke skæmmes af stribevis af aflysninger, kunne Alé BTC Ljubljana sagtens ende med at få en stribe af sejre, også af de store - og så behøver holdet ikke ønske sig tilbage til gamle tider, men kan i stedet glæde sig over de nye.

 

 Et hold, der kunne drømme sig tilbage, er Liv Racing, men med deres nye kaptajn kan de stadig give problemer for Bastianelli og kompagni.

INFO
WorldTour
Nyheder
Alé BTC Ljubljana
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Fredag den 26. april 2024

Landevej
Danskere holder sig til i klassementet - Franskmand vinder på hjemmebanen
Landevej
LIVE nu: Price i top-5 på stor enkeltstart
Landevej
Optakt: 6. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: 3. etape af Tour de Romandie
Landevej
Optakt: Vuelta Asturias
Landevej
Tour de Romandie-analyse: Da cross leverede endnu et vidunderbarn i schweizisk modvindsfuser
Udstyr og test
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Landevej
Spansk mester står foran stor beslutning
Landevej
Overraskende prologvinder udgår med slemt brud

Annonce

Landevej
Belgisk stjerne usikker til Touren
Cross
Trek trækker sig fra sponsorat
Landevej
Tysker sejrer på åbningsetapen – rutineret dansker med fremme
Landevej
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app

Annonce

Landevej
Uheldig hollandsk profil udgår
Landevej
Klassikerrytter tæt på UAE-skifte
Landevej
Lefevere om muligt Alaphilippe-skifte: Måske vil han prøve noget andet
Udstyr og test
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Landevej
Giro-spillet åbnet for tilmelding

Torsdag den 25. april 2024

Landevej
Lefevere kommenterer Asgreen og Casper P.s kontraktsituation
Landevej
Evenepoel tilbage på landevejen
Landevej
Topsprinter får debut efter lang skadesperiode

Annonce

Landevej
Danske hold uden succes i Italien
Landevej
Ny triumf til Lidl-Trek-talent
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024

Annonce

Landevej
Vidunderbarn lykkedes med sit ”første udbrud i karrieren”
Landevej
Video i artiklenSe Lunds reaktion på ny sejr
Landevej
Lidl-Trek-udbryder trodser favoritterne på målbjerg

Annonce

Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lunds anden store sejr
Landevej
Total dominans af UAE
Landevej
Video i artiklenLund blev overrasket i trumfens stund: Hvad laver du her?
Landevej
Video i artiklenTobias Lund vinder for anden dag i træk
Landevej
Ayuso ser frem til enkeltstart: Perfekt på papiret
Landevej
Optakt: 5. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour de Romandie
Landevej
Tour de Romandie-analyse: Da den franske plasterkrise blev endnu mere akut
Landevej
Geraint Thomas skal stå i spidsen til årets Giro d’Italia
Landevej
Kron før 2. etape: Håber på at vise noget
Landevej
Danskerduo udtaget til spansk etapeløb
Landevej
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lund triumfere i Tyrkiet
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Motion
Første cykelmagasin på gaden
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewDansk stortalent har forelsket sig i monument: Jeg går også efter det i fremtiden
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewHjemvendt dansk talent: Fandt i hvert fald ud af, hvor jeg ikke skal køre
Landevej
Oversigt: 41 danskere i aktion i dag

Onsdag den 24. april 2024

Landevej
Officielt: Disse hold skal køre 2024 Tour de France Femmes avec Zwift
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewDansk Lidl-Trek-sportsdirektør: Vi vil prøve noget frækt
Landevej
Overrasket Alpecin-Deceuninck-rytter reagerer på podieplads
Landevej
Dobbeltsejr i perfekt spurt - Asgreen misser podiet
Landevej
Skuffet dansker reagerer på fjerdeplads
Landevej
Tobias Lund reagerer på første professionelle sejr
Landevej
Video i artiklenDansk sprintertalent tager stor sejr
Bane
Ny arrangør af VM i banecykling fundet i 2025
Landevej
Opdateret: Giro-feltet tager form - udskiftning i deltagende danskere
Landevej
Fra arbejdsløs til guldfugl: Giro-aktuel stortalent har målsætningen klar
Landevej
Optakt: 4. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie
Landevej
Tour de Romandie-analyse: Cancellaras store dag
Landevej
Officielt: Grand Tour-vinder har fremtiden på plads
Landevej
Mørkøv får afgørende rolle i rekordforsøg
Landevej
Mads P er i verdenstoppen over flest indkørte præmiepenge i 2024
Landevej
Soudal-QuickStep skriver med ny rytter
Landevej
Emma Norsgaard udtaget til Grand Tour
Landevej
Quintana kører Giroen i en ny rolle
Landevej
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe
Landevej
Reserve leverede kæmpe overraskelse
Landevej
Journalist: Her er Pogacars Giro-hold

Tirsdag den 23. april 2024

Landevej
Video i artiklenSe spurten, der fik Bora-profil deklasseret
Landevej
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg
Landevej
Favorit kommenterer afgørende fejl
Landevej
Hot seat var hårdt for dagens vinder: Værste timer i mit liv
Landevej
Sensationel hollænder stryger til tops på teknisk Romandiet-prolog
Landevej
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder
Landevej
Lefevere afviser: Selvfølgelig havde han sidste ord
Landevej
Bora-profil fratages sejr efter italiensk protest
Udstyr og test
Video i artiklenProduktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
Landevej
Optakt: 3. etape af Presidential Tour of Türkiye
VIS FLERE

Annonce