Fabio Jakobsen om comeback-modtagelse: Gør mig stolt
11. april 2021 18:45Foto: Deceuninck - Quick-Step Cycling Team/Getty Images
af Benjamin Bisgaard

Fabio Jakobsen var nervøs og spændt før dagens comeback, men oplevelsen var god, og hollænderen håber at kunne hjælpe holdet mere på de næste etaper. 

Annonce

I Tyrkiet Rundt var der i dag efter otte måneder comeback til Fabio Jakobsen, da den først udskudte og senere forkortede første etape blev kørt.  

 

Hollænderen fik utroligt mange snakke og søde ord med på vejen af sine kollegaer, ligesom han også har modtaget det på sociale kanaler det seneste lange stykke tid.  

 

Modtagelsen og de mange støttende skuldre har gjort stort indtryk på den unge sprinter.  

 

“Det er dejligt. Det gør mig stolt, at jeg er nået hertil og at se, at de er næsten lige så glade, som jeg er, fortæller Jakobsen til holdet og uddyber yderligere om sin motivation: 

 

Det giver mig lyst til at præstere og at blive lige så god som Cavendish. Han er min helt.” 

 

Netop Cavendish spurtede sig til en fjerdeplads på dagens etape, hvor Rally Cyclings Arvid de Kleijn akkurat vandt foran Kristoffer Halvorsen (Uno X Pro Cycling Team).  

 

Inden etapen skulle afgøres i en spurtduel, følte Jakobsen at det var en optimal dag at få comeback på.  

 

Det var en god dag. For mig var det dejligt, at det var en kort etape. I starten skulle jeg lige vænne mig til at sidde i et felt igen."

 

“Der er altid nogle tidspunkter, hvor feltet svinger fra venstre til højre, og første gang det skete, der føler du dig lidt bange, anden gang bliver det lidt bedre, og tredje gang er den følelse næsten helt væk. Efter det kunne jeg nyde løbet.” 

 

Selvom det ikke var målet, forsøgte Jakobsen at hjælpe holdkammeraterne i finalen.  

 

"På de sidste ti kilometer, skulle jeg fokusere igen, og jeg prøvede at hjælpe drengene. Jeg ventede på dem, men da de rykkede frem, mistede jeg dem lidt igen og formåede ikke at komme tilbage til fronten,” fortæller dagens store hovedperson og konkluderer: 

 

Så jeg kunne ikke rigtigt hjælpe dem, men det var heller ikke målet. Målet var at komme godt igennem etapen, jeg gjorde mit bedste, og hvis jeg får lidt mere selvtillid, vil jeg prøve at hjælpe dem mere på de næste etaper. 

 

Har savnet det meget 
Jakobsen har været på sidelinjen siden august måned, og særligt den seneste tid har været hård ikke for alvor at være en del af holdet.  

 

Jeg har savnet det meget, især de sidste par måneder, hvor man har kunne se drengene præstere så flot. 

 

Det var derfor også følelsesladet endelig at få lov til at være en del af et cykelløb igen.  

 

Den ting jeg elsker mest, er at cykle og at køre løbså det var et specielt øjeblik. Det er fantastisk, at jeg stadig kan trække i blusen og gennemføre et løb med en god følelse i kroppen efterfølgende,” siger Jakobsen, der både var nervøs og spændt før starten. Det lettede dog hurtigt. 

 

“Jeg følte virkelig, at det var som at komme hjem igen. Når det er sagt, er det stadig et cykelløb, så i den sidste halve time, får du ikke noget foræret."

 

Men for mig var det en god måde at starte på, og forhåbentlig forsvinder den store opmærksomhed også lidt efter lidt," slutter Jakobsen, der altså også håber, at opmærksomheden omkring hans person lige så stille ebber ud. 

INFO
Tour of Turkey
Nyheder Profil Resultater
Deceuninck - Quick-Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenTour de France: Bjergtrøjen

Landevej

Belgier sejrer efter solotogt - Stjernefrø imponerer i debut

Landevej

Danskerhold skifter navn efter ny sponsor

Landevej

Video i artiklenTour de France: Pointtrøjen

Landevej

Eksklusivt interviewRoglic-chef: Den komplette rytter vinder Touren

Landevej

Tour de France: Holdoversigt

Landevej

Udover enkelstarten: Asgreen åbner for finalejagt i Frankrig

Landevej

Annonce

ANNONCE