EKSKLUSIVT

Emma hjælper Mathias Norsgaard nærmere ny Movistar-kontrakt
28. juli 2021 18:16Foto: Sirotti
af Christian Frese

Mathias Norsgaard tror på sin chance for at forlænge kontrakten med Movistar. Egen forbedring og søsterens gennembrud er blandt hovedkilderne til danskerens optimisme.

Annonce

Mathias Norsgaard har troen på, at Movistar vil tilbyde danskeren en kontraktforlængelse i den nærmeste fremtid.

 

Det fortæller WorldTourens højeste rytter til Feltet.dk ovenpå sin pragtpræstation i det kuperede spanske endagsløb Ordiziako Klasika.

 

Den 24-årige silkeborgenser har kontraktudløb efter indeværende sæson og har endnu ikke modtaget et udspil fra spanierne. Ikke desto mindre har han en god fornemmelse af, at det snart kan ske.

Highlights: Sensationel Kiesenhofer stjal guldet på landevejen – Cecilie Uttrup blev 10’er

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

”Jeg føler, at kommunikationen med holdet er positiv. Og så er der det, at jeg er blevet bedre og bedre, siden jeg kom tilbage fra min skade. Det udmøntede sig i en tredjeplads ved DM, som jeg satte rigtig stor pris på”, siger Norsgaard og tilføjer:

 

”Så har jeg brugt sommeren på at blive endnu bedre. Det ved jeg, at holdet kun sætter pris på”.

 

Foruden sit eget stærke comeback fra det brækkede skinneben i december 2019 satser Mathias på at kunne drage fordel af Emma Norsgaards store succes og heraf toårige kontraktforlængelse hos Movistars kvindehold.

Annonce

 

”Jeg tror også, at holdet har meget respekt for det, som jeg kom igennem sidste år. Og så kan de bare se, at min søster vinder cykelløb. Så jeg tror også, at de har forhåbninger om, at min udvikling kan tage et helt vildt step. Og på de rå tal er det også gået i den rigtige retning. Jeg vinder ikke cykelløb, men trænerteamet kan se, at det går fremad hele tiden”.

 

Lillesøsterens mange topresultater mener Mathias helt konkret øger chancerne for, at han selv får en ny kontrakt med WorldTour-holdet.

 

”Det er udelukkende positivt, at hun leverer. Selvfølgelig er det ikke det, som afgør, om jeg bliver på holdet, men vi er jo blevet brugt i rigtig mange sammenhænge her i Spanien med interview og sådan noget. Vi har kunnet skabe noget markedsværdi, som mange af mine holdkammerater ikke har kunnet, selvom de har vundet et cykelløb her og der. Så det er også det, som det handler om”.

 

Og hvorvidt Norsgaard så vil takke ja til en potentiel kontraktforlængelse efterlader han ikke nogen tvivl om.

 

”Ja, jeg vil gerne blive her i 10 år mere, hvis det stod til mig”, fortæller han og uddyber:

Annonce

 

”Jeg vil ikke sige, at jeg performer, fordi jeg vinder jo ikke cykelløb. Men når jeg nu gør det, som jeg bliver bedt om, og også selv er glad og tilfreds på holdet, så kan jeg ikke se, hvorfor jeg ikke skulle blive”.

 

Tredjepladsen ved DM-linjeløbet er Norsgaards foreløbig bedste resultat som professionel, men ifølge vores ekspert, Emil Axelgaard, kan den første UCI-sejr på seniorniveau meget vel være blot få dage væk for den velkørende dansker.

 

De kommende udfordringer for den tidligere Riwal-rytter lyder på Circuito de Getxo, som køres på søndag, efterfulgt af Portugal Rundt fra den 4. august samt Benelux Tour startende den 30. august.

INFO
Mathias Norsgaard Jørgensen
Nyheder Profil Resultater Statistik
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Dansker forventer hård Tour: Ingen offdays

Landevej

Overblik: Sådan sluttede de danske herrer på verdensranglisten

Landevej

Tour-exit efter drama: Nu forlader han WorldTour-hold

Landevej

Transferlisten 2021-2022 - WorldTour

Landevej

Video i artiklenTour-arrangører pressede på for teknisk enkeltstart i København

Landevej

Ikke udgået siden 2018: Jeg er lidt af en løbsnarkoman

Landevej

Quick Step-rytter har fremtiden på plads

Landevej

Annonce

ANNONCE