EKSKLUSIVT

Norsgaard i storform: Har aldrig været stærkere end nu
27. juli 2021 15:00Foto: Sirotti
af Nicolai Russotti - Interview: Christian Frese

Feltet.dk har snakket med Mathias Norsgaard, som netop har kørt det spanske endagsløb Ordiziako Klasika. Danskeren viste imponerede takter i løbet og fortæller, at han føler sig bedre end nogensinde før.

Annonce

Mathias Norsgaard føler sig bedre kørende end nogensinde før.

 

Det fortæller den unge dansker til Feltet.dk efter han imponerede med et stærkt angreb i endagsløbet, Ordiziako Klasika, som blev kørt i søndags. Selvom Movistar-rytteren blev hentet over toppen på løbets næstsidste stigning, er han henrykt over sin egen præstation.

 

”Løbet var noget helt andet, end jeg har været vant til. Det mindede om topform. Nu kan jeg kun ærgre mig over, at jeg ikke har været lige så godt kørende i resten af sæsonen. Sådan er det,” lyder det fra Norsgaard, som samtidig spekulerer i, om han kunne have gjort det endnu bedre i løbet, hvor han sluttede på en 27. plads:

Cecilie Uttrup Ludwig kalder OL-løbet for ’noget lort’

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

”Da jeg kommer hjem og ser på tallene, tænkte jeg: ’fuck man, hvorfor var jeg ikke bare blevet i feltet?’. Så havde jeg haft den ekstra energi. Jeg bruger lidt mere end 20 minutter ude foran, hvor jeg selvfølgelig får brændt en masse krudt af. Det kunne måske have været sjovt at være blevet i feltet, men på den anden side var jeg måske endt med at køre om 10. pladsen, og ved du hvad? Det går nok. Så synes jeg sgu, at det var sjovere at prøve på det helt store.”

 

Forud for løbet har Norsgaard været på højdetræningslejr i Andorra, hvilket har haft en stor og positiv effekt på danskeren.

 

Det kuperede spanske endagsløb bød da også på hele syv kategoriserede stigninger, og tager man Norsgaards højde på 202 centimeter og nuværende vægt på 85 kilo i perspektiv, gør det blot præstationen endnu mere beundringsværdig.

Annonce

 

Selv føler han da også, at formen har ramt nye højder.

 

”Det er nok det bedste løb, som jeg har kørt i den type terræn, siden jeg var U19-rytter. At have overskud, når folk bliver sat. Det har jeg ikke prøvet i mange år. Det var en anden følelse end at sidde i morgenudbrud,” siger han og fortsætter:

 

”Jeg har aldrig været så stærk, som jeg er lige nu.”
 

SE MASSER AF OL-CYKLING PÅ DISCOVERY+ UDEN BINDING OG TIL TILBUDSPRIS

 

Muligheden for personlige resultater

Som følge af den gode form Norsgaard oplever på nuværende tidspunkt, afviser han ikke muligheden for at kunne levere personlige resultater i den nærmeste fremtid.

 

De næste løb på Norsgaards løbsprogram bliver Circuito de Getxo, Portugal Rundt og Benelux Tour, som tidligere hed BinckBank Tour, hvor særligt sidstnævnte løb er interessant for den 24-årige dansker.

Annonce

 

”Efter Portugal kører jeg BinckBank Tour (nu Benelux Tour, red.), som jo er mere interessant for mig. Uanset hvor meget jeg træner, bliver Portugal Rundt nok en hård omgang. Jeg håber bare, at jeg kan bruge min form så meget, at jeg måske kan slappe af et par gange og så lave et resultat på en enkelt etape,” lyder det fra Movistar-danskeren, som også ser muligheder for at kunne levere et personligt resultat i Benelux Tour:

 

”Jo bedre kørende jeg er, desto større bliver min selvtillid og min sult efter at gøre noget også. Det er selvfølgelig et kæmpestort mål for mig at kunne levere, men det kræver, at jeg ikke kommer fuldstændig smadret ud af Portugal. Det er jo det længste etapeløb, som jeg nogensinde har kørt,” siger han.

 

Portugal Rundt starter den 4. august og består af en prolog og 10 etaper. Benelux Tour starter den 30. august og slutter efter syv etaper den 5. september.

 

Ekspertvurdering fra Emil Axelgaard

Feltet.dk’s ekspert, Emil Axelgaard, er ligeledes imponeret over Mathias Norsgaard, som han mener, har bevist sit værd på WorldTouren.

 

Emil Axelgaards ekspertvurdering:

Annonce

 

Det har været en sand fornøjelse at følge Mathias Norsgaard i år. Han har virkelig lagt sit uheldige 2020 bag sig og bevist sit værd på WorldTouren. I foråret endte han trods en hel dag i udbrud i Flandern Rundt bare 3 minutter bag vinderen, Kasper Asgreen, og efter et lovende DM ser perspektiverne for efteråret spændende ud.

 

Jeg var nemlig meget imponeret over hans ridt i Ordizia. På forhånd lignede det en for vanskelig rute for ham, og derfor havde det i sig selv været fornemt, hvis han var kommet i mål mindre end et minut efter vinderen. At det endda skete efter et soloudbrud frem mod de afgørende stigninger, vidner om, at han er kommet igennem sommerpausen med en superform, der burde være masser af plads til at udnytte.

 

Movistar er som bekendt ikke et hold med stort fokus på de fladere løb, og mens holdet sender A-truppen af klatrere til Vueltaen, burde Norsgaard kunne få plads til at vise sig frem i den øvrige del af kalenderen - især når næsten alle kaptajner er optaget andetsteds.

Portugal Rundt er et langt og opslidende løb, men her burde Norsgaard i hvert fald få masser af plads til at jagte de udbrud, der altid er mange af i de løb, og hvis feltet er, som det plejer, vil han vel nærmest være storfavorit til at vinde enkeltstarten, ligesom han kan vinde prologen. Hans første UCI-sejr kan ligge lige om hjørnet.

Det kunne også være sjovt at se hans store motor folde sig ud i Bretagne Classic, ligesom Benelux Tour (det tidligere BinckBank Tour) med sin enkeltstart og sit fladere terræn burde passe ham fint - også selvom ardenneretapen nok betyder, at han får svært ved at køre klassement.

Selvfølgelig vil Ivan Garcia Cortina være holdets fokus i de fladere løb mod nord, men efter den flotte kørsel i weekenden er der grund til at håbe, at Norsgaard kan få plads til at vise den gode form i et efterår, der definitivt kan vise, at han trods sidste års uheldige start bestemt har sin berettigelse på højeste niveau
.

 

Mathias Norsgaard har ikke selv bekræftet sin deltagelse i Bretagne Classic. Derfor er det endnu uklart, om han står klar på startstregen i det franske endagsløb, som køres dagen inden starten på Benelux Tour.

 

Annonce

INFO
Mathias Norsgaard Jørgensen
Nyheder Profil Resultater Statistik
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Overblik: Sådan sluttede de danske herrer på verdensranglisten

Landevej

Tour-exit efter drama: Nu forlader han WorldTour-hold

Landevej

Transferlisten 2021-2022 - WorldTour

Landevej

Video i artiklenTour-arrangører pressede på for teknisk enkeltstart i København

Landevej

Ikke udgået siden 2018: Jeg er lidt af en løbsnarkoman

Landevej

Quick Step-rytter har fremtiden på plads

Landevej

Det store VM-overblik: Program, resultater og medaljetabel

Bane

Annonce

ANNONCE