Prøv vores nye app
Ekspertens transfer-vindere: En voldsom opgradering
17. november 2022 13:00Foto: Sirotti
af Christian Frese

Emil Axelgaard er klar med endnu en transferanalyse.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Over de næste dage og uger vil Emil Axelgaard udpege og analysere de WorldTour-hold, som han mener er kommet stærkest ud af transfersæsonen 2022-2023.

 

Denne artikel er den anden i miniserien og handler om UAE Team Emirates. Araberne har følgende ændringer i truppen til den kommende sæson.

 

Ind

Tim Wellens (Lotto Soudal)

Felix Großschartner (Bora-Hansgrohe)

Domen Novak (Bahrain Victorious)

Adam Yates (Ineos Grenadiers)

Sjoerd Bax (Alpecin-Deceuninck)

Michael Vink (Bolton Equities Black Spoke Pro Cycling​)

Jay Vine (Alpecin-Deceuninck)

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

Ud

Alexys Brunel (har stoppet karrieren)

Rui Costa (Intermarche - Wanty Gobert)

Fernando Gaviria (Movistar Team)

 

UAE Team Emirates har fortsat syv ryttere, hvis kontrakt løber ud, og som der ikke har været officielle meldinger om.

 

Af de mest profilerede af disse forventer Emil Axelgaard, at Davide Formolo, Ryan Gibbons og Juan Sebastian Molano forlænger, mens Maximiliano Richeze forlader holdet. Ekspertanalysen tager udgangspunkt i disse forventninger.

Annonce

 

”Man skal næsten nævne dem hvert år, fordi de har så pokkers mange penge. De har jo oprustet helt vanvittigt hvert år, siden de fik UAE som sponsor,” indleder Emil Axelgaard og fortsætter:

 

”Rygterne siger, at Ineos stadig har det største budget, men når man ser på, hvem der har hentet stjerner ind de seneste år, så står UAE øverst.”

 

Det gør UAE Team Emirates ifølge Feltet.dk-eksperten igen i år, også selvom mandskabet tidligere har handlet større til en enkelt sæson.

 

Stor signing fra Ineos

Emil Axelgaard forklarer, at storholdets syv forstærkninger primært har to formål:

 

- At sikre, at UAE Team Emirates efter årets andenplads for første gang slutter en sæson som nummer ét på verdensranglisten

- At øge støtten til Tadej Pogacar

 

Her fanger særligt ét navn ekspertens opmærksomhed.

 

Læs også
UAE-dominans på regnfuld Romandiet-enkeltstart - dansker med topresultat

 

”Yates udfylder begge fronter,” siger Emil Axelgaard, som dog påpeger, at UAE Team Emirates har været sparsomme med udtalelser om britens kommende rolle.

 

”Det er svært at se ham være kaptajn i en Grand Tour, da Almeida vil køre Giroen, og Ayuso Vueltaen.”

 

”Jeg tror, at han har accepteret, at han bliver luksusløjtnant, der skal holde sig til i Touren, så de eventuelt kan spille to kort, som Jumbo måske også kan det. Det kan også være, at de lader ham smide tid og så bare bruger ham som ren hjælper, præcis som BikeExchange gjorde det i 2018 under Vueltaen, hvor han hjalp Simon vinde.”

 

Adam Yates sluttede på podiet i sidste års Il Lombardia, side om side med sin kommende holdkammerat Pogacar. Foto: Sirotti.

Annonce

 

Blandt nyerhvervelserne ser Emil Axelgaard kun Grossschartner og Vine have en chance for at køre sig på Tour-holdet udover Yates. Til gengæld pynter briten rigeligt på det hold, der i sommeren 2022 var Jumbo-Visma underlegne.

 

”Det er en klar forstærkning af UAE´s Tour-hold. Han kan tage Majkas plads fra i år som sidste mand for Pogacar, især fordi Tour-ruten ligger godt til ham. Det er kortere og mere eksplosive stigninger.”

 

Under alle omstændigheder mener Emil Axelgaard, at Yates´ ambitioner om at vinde en Grand Tour ”virker lidt urealistiske”. Han sluttede nier i årets Tour de France og er tidligere blevet firer i både Touren og sidste års Vuelta.

 

Frihed til Yates?

Modsat har Yates været på podiet i et utal af ugelange etapeløb, inklusive samlede triumfer i Catalonien Rundt og UAE Tour. Og det er netop særligt i disse løb, at Yates´ egne resultater skal bidrage til UAE´s ambitioner om at toppe verdensranglisten.

 

”Jeg regner med, at han får noget frihed i nogle af dem, også selvom de har mange ryttere, som kan gøre sig i dem. De kan meget vel tænkes at køre med flere kaptajner i dem og placere flere ryttere i top 10 for at score point. Det er ofte muligt at gøre det i de ugelange etapeløb,” mener Emil Axelgaard.

Annonce

 

Læs også
Sådan vil Pogacar lave Giro-Tour-double

 

Feltet.dk-eksperten spår Yates en plads ved UAE Tour, hvor UAE Team Emirates meget vel kan komme for at rydde podiet. Pogacar har vundet holdets hjemmebaneløb i de seneste to år, i 2022 foran Yates med Almeida på femtepladsen og Majka som syver.  

 

Jay Vine var Vueltaens bjergkonge, inden han styrtede og måtte udgå. Foto: Unipublic / Sprint Cycling Agency.

 

Generelt ser Emil Axelgaard dog Yates køre en del løb uden Pogacars tilstedeværelse. Paris-Nice, Catalonien Rundt, Baskerlandet Rundt og muligvis Schweiz Rundt eller Criterium du Dauphiné er oplagte muligheder. Her kan den 30-årige i stedet få selskab af andre stjerner som Almeida, Ayuso, Vine, Brandon McNulty og Marc Soler, men i et fladere hierarki.

 

Endelig er der Ardennerne, som på papiret passer Yates, men hvor det hidtil kun har været Liege-Bastogne-Liege, der har haft briten højt på resultatlisten. I kraft af UAE´s vilde trup, der til disse løb formentlig også vil tælle Marc Hirschi, er Emil Axelgaards gæt, at Yates dropper disse.

 

Vuelta-stjernen

UAE Team Emirates´ anden store klatrertransfer er Vine, der den 3. november blev oplyst at have fået brudt sin aftale med Alpecin-Deceuninck til fordel for et skifte til verdenstoerne.

Annonce

 

Det er blot to år siden, at den i dag 27-årige australier vandt sin professionelle kontrakt i Zwift Acadamy, og efter to Vuelta-etapesejre har han altså nu scoret den helt store aftale.

 

”Jay Vine har vist, at han er et enormt talent. Man ved ikke rigtig endnu, hvor langt det kan række. Han er skræmmende ustabil, men havde også et skræmmende højt topniveau i Vueltaen,” fortæller Emil Axelgaard og fortsætter:

 

”Han får chancen for at bevise sig selv i nogle af de kortere etapeløb, formentlig Tour Down Under til at starte med. Det passer ham ikke så godt, men jeg vil tro, at han også får chancen i nogle af de europæiske løb.”

 

Vine har selv udtalt, at han gerne vil køre klassement i Grand Tours på sigt. Qua hans begrænsede erfaring spår Emil Axelgaard dog, at australieren skal køre rigtig stærkt i foråret for at blive udtaget til Tour de France allerede i 2023.

 

Læs også
UAE-komet vinder efter fænomenal nedkørsel

 

Tim Wellens skal kickstarte karrieren efter en svag afslutning hos Lotto Soudal. Foto: Sirotti.

Annonce

 

Hvad med de øvrige?

I sin første Grand Tour for UAE Team Emirates bør Vine blive hjælper, og det samme gælder Wellens og Grossschartner, der ellers tidligere har oplevet frihed i de lange etapeløb, samt Novak, Bax og Vink.

 

I modsætningen til Yates og Vine ser Emil Axelgaard ikke mange personlige chancer overhovedet til disse ryttere.

 

”Wellens er ikke den rytter, som han var engang. Så det undrer mig egentlig lidt, hvad de vil med ham.”

 

”Han må have skruet sine personlige ambitioner meget ned, for han kom fra en klar kaptajnrolle på Lotto, og nu kommer han til et hold, som er skræmmende stærkt i de løb, han plejer at satse på: Ardennerne og til dels ugelange etapeløb. Der kommer han ikke i nærheden af en kaptajnrolle.”

 

”Men han kan formentlig være en fornuftig hjælper, og det samme med Grossschartner, som har top 10-placeringer i Vueltaen, men som har grænser for, hvor langt han kan komme. Så også han må have sat sine personlige ambitioner langt ned.”

Annonce

 

”Den sidste bjerghjælper er Novak. I lang tid tænkte jeg, at det er utroligt, at han bliver ved med at få en kontrakt med Bahrain, for han var godt nok ikke særlig god. Men jeg skal love for, at han tog et skridt i år, hvor han kørte fremragende i Giroen og i Slovenien Rundt. Så han kan også være en solid hjælper. Der er et potentiale i ham.”

 

”Bax er lidt spændende. Han bragede igennem med to sejre til sidst i sæsonen. Han er hurtig og god i mellemkuperet terræn, så han er en oplagt Ardenner-type. Dem har de så 117 af, så jeg ved ikke, hvor meget plads han får. Men han bliver spændende at følge.”

 

”Vink var spændende som ung, men det kan ikke være tilfældigt, at han ikke kom videre (kontrakten er 30-årige Vinks første på mere end konti-niveau, red.). Han havde endda chancen ved at være på Radioshacks udviklingshold. Han kan blive hjælper, men ikke mere.”

 

Læs også
Efter flere dages nedtur havde McNulty overraskende gode ben

 

Domen Novak var den eneste til at presse Pogacar og Majka i årets Slovenien Rundt. Han sluttede treer. Foto: Sirotti.

 

”Klar opgradering” - men ikke til brostenene

Samlet set mener Emil Axelgaard, at UAE Team Emirates har formået at lave en ”klar opgradering” i gruppen af ryttere, der skal støtte kaptajnerne i etapeløbene og i de kuperede endagsløb.

Annonce

 

En del af den ligning er naturligvis også kvaliteten af de ryttere, som holdet mister til 2023. Blandt disse har blot Rui Costa betydelige meritter i kuperet terræn, men den 36-årige tidligere verdensmester har for Feltet.dk-eksperten ”været en skygge af sig selv i lang tid”.

 

”Der er ingen tvivl om, at holdet er blevet markant forstærket. Tabsiden er nærmest ikke-eksisterende, mens nyerhvervelserne er meget stærke. Så det er svært at komme udenom, at det er en voldsom opgradering en gang til.”

 

Derudover skal nævnes, at UAE Team Emirates har ladet Gaviria og Richeze gå uden at hente erstatninger.

 

Med duoens manglende succes i de seneste sæsoner og den manglende plads, som Gaviria i kraft af de mange klassementsryttere samt sprinterrivalerne Pascal Ackermann og Alvaro Hodeg havde udsigt til, ser Emil Axelgaard ikke disse exits som noget stort tab.

 

Til gengæld undrer det eksperten, at mandskabet ikke har forstærket den i forvejen tynde brostenstrup og samtidig hentet en stærk fladbanemand til Pogacars Tour-trup. I samme forbindelse påpeger Emil Axelgaard imidlertid, at den franske rute kun indeholder få potentielle sidevindsetaper, hvorfor problemet for 2023 er til at overse.

Annonce

 

Netop brostensløbene var en af årsagerne til, at UAE Team Emirates sluttede efter Team Jumbo-Visma i 2022. Mens Wout Van Aert, Christophe Laporte og Tiesj Benoot skovlede point ind, var det hvidklædte hold, næsten uden undtagelse, fraværende i disse.

 

I sidste ende blev afstanden mellem de to hold ganske stor: Næsten 1.700 point, den næststørste mellem to mandskaber (Bora-Hansgrohe havde lidt over 2.000 point op til Ineos på tredjepladsen).

 

I 2019-2021 sluttede UAE Team Emirates enten som nummer tre eller fire.

 

Du finder her vores analyse af Team Jumbo-Visma, en anden af Emil Axelgaards transfervindere.

INFO
UAE Team Emirates
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Fredag den 26. april 2024

Landevej
Lunds holdkammerat om dominans: Det er fantastisk
Landevej
UAE-komet vinder efter fænomenal nedkørsel
Landevej
Danskere holder sig til i klassementet - Franskmand vinder på hjemmebanen
Landevej
Sådan vil Pogacar lave Giro-Tour-double
Landevej
Minut for minut: Sådan sikrede Johan Price sig et stort enkeltstartsresultat
Landevej
Hollænder vinder kongeetape - Tobias Lund mister førertrøjen
Landevej
Starttider: Enkeltstart på 3. etape af Romandiet Rundt
Landevej
Optakt: 6. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: 3. etape af Tour de Romandie
Landevej
Optakt: Vuelta Asturias
Landevej
Tour de Romandie-analyse: Da cross leverede endnu et vidunderbarn i schweizisk modvindsfuser
Udstyr og test
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Landevej
Spansk mester står foran stor beslutning
Landevej
Overraskende prologvinder udgår med slemt brud
Landevej
Belgisk stjerne usikker til Touren
Cross
Trek trækker sig fra sponsorat
Landevej
Tysker sejrer på åbningsetapen – rutineret dansker med fremme
Landevej
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Landevej
Uheldig hollandsk profil udgår
Landevej
Klassikerrytter tæt på UAE-skifte
Landevej
Lefevere om muligt Alaphilippe-skifte: Måske vil han prøve noget andet
Udstyr og test
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Landevej
Giro-spillet åbnet for tilmelding

Torsdag den 25. april 2024

Landevej
Lefevere kommenterer Asgreen og Casper P.s kontraktsituation
Landevej
Evenepoel tilbage på landevejen
Landevej
Topsprinter får debut efter lang skadesperiode
Landevej
Danske hold uden succes i Italien
Landevej
Ny triumf til Lidl-Trek-talent
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Vidunderbarn lykkedes med sit ”første udbrud i karrieren”
Landevej
Video i artiklenSe Lunds reaktion på ny sejr
Landevej
Lidl-Trek-udbryder trodser favoritterne på målbjerg
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lunds anden store sejr
Landevej
Total dominans af UAE
Landevej
Video i artiklenLund blev overrasket i trumfens stund: Hvad laver du her?
Landevej
Video i artiklenTobias Lund vinder for anden dag i træk
Landevej
Ayuso ser frem til enkeltstart: Perfekt på papiret
Landevej
Optakt: 5. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour de Romandie
Landevej
Tour de Romandie-analyse: Da den franske plasterkrise blev endnu mere akut
Landevej
Geraint Thomas skal stå i spidsen til årets Giro d’Italia
Landevej
Kron før 2. etape: Håber på at vise noget
Landevej
Danskerduo udtaget til spansk etapeløb
Landevej
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lund triumfere i Tyrkiet
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Motion
Første cykelmagasin på gaden
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewDansk stortalent har forelsket sig i monument: Jeg går også efter det i fremtiden
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewHjemvendt dansk talent: Fandt i hvert fald ud af, hvor jeg ikke skal køre
Landevej
Oversigt: 41 danskere i aktion i dag

Onsdag den 24. april 2024

Landevej
Officielt: Disse hold skal køre 2024 Tour de France Femmes avec Zwift
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewDansk Lidl-Trek-sportsdirektør: Vi vil prøve noget frækt
Landevej
Overrasket Alpecin-Deceuninck-rytter reagerer på podieplads
Landevej
Dobbeltsejr i perfekt spurt - Asgreen misser podiet
Landevej
Skuffet dansker reagerer på fjerdeplads
Landevej
Tobias Lund reagerer på første professionelle sejr
Landevej
Video i artiklenDansk sprintertalent tager stor sejr
Bane
Ny arrangør af VM i banecykling fundet i 2025
Landevej
Opdateret: Giro-feltet tager form - udskiftning i deltagende danskere
Landevej
Fra arbejdsløs til guldfugl: Giro-aktuel stortalent har målsætningen klar
Landevej
Optakt: 4. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie
Landevej
Tour de Romandie-analyse: Cancellaras store dag
Landevej
Officielt: Grand Tour-vinder har fremtiden på plads
Landevej
Mørkøv får afgørende rolle i rekordforsøg
Landevej
Mads P er i verdenstoppen over flest indkørte præmiepenge i 2024
Landevej
Soudal-QuickStep skriver med ny rytter
Landevej
Emma Norsgaard udtaget til Grand Tour
Landevej
Quintana kører Giroen i en ny rolle
Landevej
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe
Landevej
Reserve leverede kæmpe overraskelse
Landevej
Journalist: Her er Pogacars Giro-hold

Tirsdag den 23. april 2024

Landevej
Video i artiklenSe spurten, der fik Bora-profil deklasseret
Landevej
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg
Landevej
Favorit kommenterer afgørende fejl
Landevej
Hot seat var hårdt for dagens vinder: Værste timer i mit liv
Landevej
Sensationel hollænder stryger til tops på teknisk Romandiet-prolog
VIS FLERE

Annonce