Prøv vores nye app
Ekspertens transfer-vindere: Team Jumbo-Visma
15. november 2022 09:50Foto: Sirotti
af Christian Frese

Emil Axelgaard analyserer her Jumbo-Vismas transfersæson 2022-2023, og eksperten er begejstret på hollændernes vegne.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Over de næste uger vil Emil Axelgaard udpege og analysere de WorldTour-hold, som han mener er kommet stærkest ud af transfersæsonen 2022-2023.

 

Denne artikel er den første i miniserien og handler om Team Jumbo-Visma. Hollænderne har følgende ændringer i truppen til den kommende sæson.

 

Ind:

Dylan Van Baarle (Ineos Grenadiers)

Wilco Kelderman (Bora-Hansgrohe)

Thomas Gloag (Trinity Racing)

Attila Valter (Groupama FDJ)

Jan Tratnik (Bahrain Victorious)

 

Læs også
Lidl-Trek-udbryder trodser favoritterne på målbjerg

 

Ud:

Tom Dumoulin (stopper karrieren)

Mike Teunissen (Intermarché-Wanty-Gobert Materiaux)

Chris Harper (Team BikeExchange-Jayco)

Pascal Eenkhoorn (Lotto Dstny)

David Dekker (Arkea-Samsic)

 

"En voldsom forstærkning"

”Det er ikke, fordi de har skiftet meget ud. Det har de heller ikke gjort i de seneste år, men de har bare haft en utrolig heldig hånd med det, de har lavet. Denne gang bytter de så fem ud med fem,” siger Emil Axelgaard, der særligt er begejstret for én signing hos Jumbo-Visma.

 

”Det er gennemtænkte kvalitetsryttere, de henter ind, specielt Van Baarle. De får et ekstra våben i klassikerne, hvor de jo i forvejen har Van Aert, Laporte og Benoot. Det bliver fire skræmmende mand i finalerne af brostensklassikerne.”

Annonce

 

Det er dog ikke kun i foråret, at årets Paris-Roubaix-vinder og toer fra Flandern Rundt kan blive en gevinst for verdensetterne. I Van Baarle har Jumbo-Visma nemlig også hentet en potentiel luksushjælperytter til Jonas Vingegaard.

 

”Han er en fabelagtig altmuligmand i Grand Tours. Han kan være med ret længe i bjergene, og han er indlysende også god i positionskampen på flad vej. Så han er simpelthen en perfekt mand for det hold, fordi de i ét hug får en mand, der kan styrke dem på de to fronter, der er vigtige,” fortæller Feltet.dk-eksperten og konkluderer:

 

”Jeg synes først og fremmest, at Van Baarle gør forskellen. Han er en voldsom forstærkning.”

 

Dylan Van Baarle vandt årets Paris-Roubaix med 1.47, den største margin siden 2010. Foto: A.S.O/Pauline Ballet​.

 

Foruden Van Baarle har Jumbo-Visma blandt andre hentet Jan Tratnik, der på mange måder minder om den 30-årige hollænder.

 

Den hårdføre slovener har kørt seks Grand Tours siden 2019, og i år leverede han stærkt i endagsløbene med top 12-placeringer ved både Milano-Sanremo, Dwars door Vlaanderen, Flandern Rundt, Amstel Gold Race og VM.

 

Læs også
Tobias Lund vinder for anden dag i træk

 

”Han er lidt det samme som Van Baarle, en altmuligmand. Han havde ikke rigtig kørt klassikerne før i år, men det gik jo fuldstændig sublimt. Det er noget, som han virkelig har fået smag for og vil satse på. Han bliver femtemanden i deres kæde,” forklarer Emil Axelgaard og fortsætter:

 

”Og han er jo også bare god i Grand Tours, fordi han også kan meget. Han bliver nok meget hjælper. En perfekt mand til det.”

 

Forsvinder kometen?

I klassikerne og i det fladere etapeløbsterræn skal Van Baarle og Tratnik erstatte navne som Mike Teunissen og Pascal Eenkhoorn, der begge har søgt nye udfordringer.

 

”Man taber lidt på klassikerfronten, i og med at man mister Mike Teunissen, men han er bare gået lidt i stå. Så hvis du stiller ham op mod Van Baarle, så er Van Baarle klart navnet lige nu,” siger Emil Axelgaard, der på den anden side undrer sig over, at Jumbo-Visma ikke formåede at holde på Eenkhorn.

Annonce

 

”Det er et tab, at de mister Pascal Eenkhoorn. Han har virkelig taget et kæmpe skridt op i år. Han blev hollandsk mester og var meget tæt på at vinde en etape i Giroen. Det er ærgerligt, men sammenlignet med, hvad de har hentet, så er de blevet klart styrket i klassikerne og i det flade terræn.”

 

Pascal Eenkhoorn skifter til Lotto Dstny. Her ses han under årets PostNord Danmark Rundt. Foto: Dorte Adelfred.

 

Med i regnskabet for det flade terræn skal naturligvis også tælles de sidste meter mod stregen. Og her findes det største kompromis, som Jumbo-Visma har måttet indgå i de seneste to år.

 

”Teunissen er så også lidt et tab for leadoutet, men selvom de har Olav Kooij, så skruer de jo lidt ned for sprintersatsningen, fordi de også mister David Dekker. Så de har kun én topsprinter og så Van Aert, der også kan så meget andet,” fortæller Emil Axelgaard og præciserer om Dekker og hele Jumbo-Vismas sprinterprioritering.

 

”Dekker er et tab, men han er bare gået helt i stå. Det er selvfølgelig ærgerligt. Han har været ramt af sygdom og skader, men han startede jo som lyn og torden i begyndelsen af 2021. Han er et stort talent, men det er et udtryk for, at man nedprioriterer sprinterne.”

Annonce

 

Læs også
Lund blev overrasket i trumfens stund: Hvad laver du her?

 

”De mistede jo også Groenewegen sidste år, så de er svækket på sprinterfronten. Men med Grand Tour-folkene og Van Aert er det logisk.”

 

Emil Axelgaard forventer dermed også, at det blot er et spørgsmål om tid, før hollænderne må vinke farvel til sprinterfænomenet Kooij - hvis de altså ikke når at overbevise den 21-årige før kontraktudløb næste år.

 

”Måske det havde været en god ide at styrke Kooijs leadout i år og dermed sende et signal til ham, men det har de ikke gjort. Det er bare svært at ville det hele,” mener eksperten.

 

"En gylden hjælper" til Vingegaard?

Mens Kooij næppe foreløbigt har udsigt til at køre Tour de France for Jumbo-Visma, ser Emil Axelgaard bedre chancer for Wilco Kelderman. Men ifølge eksperten har hollænderne givet indikationer på, at nyerhvervelsen i stedet kan få chancen som kaptajn i Giroen, hvis Primoz Roglic fravælger den.

 

Nogen topplacering spår Emil Axelgaard dog ikke Kelderman, der i år blev henholdsvis nummer 17 og 18 i Giroen og Vueltaen, i begge tilfælde klart overgået af holdkammeraten Jai Hindley.

Annonce

 

”Det er lidt uklart, hvilken rolle han skal have. Det er kun halvandet år siden, at han blev nummer fem i Tour de France, men jeg synes, at hans niveau i år kunne antyde, at han måske er ved at nå et stadie, hvor han ikke kan bære en kaptajnrolle i de store løb.”

 

Wilco Kelderman vender hjem til det hold, som han kørte for i perioden 2010-2016. Foto: Sirotti.

 

Til gengæld kan selv en Kelderman på tilbagetog blive en ”gylden hjælper” for Vingegaard i bjergene, præcis som han var det for Giro-vinderen Hindley.

 

”Under alle omstændigheder er Kelderman en forstærkning, selvom jeg først og fremmest ser ham som en hjælper i Grand Tours,” fortæller Emil Axelgaard og fortsætter:

 

Læs også
Se Tobias Lunds anden store sejr

 

”Det modsvares selvfølgelig lidt af, at de mister Tom Dumoulin, men hvis man ser på hans bidrag i de seneste to år, er det tydeligt, at det ikke er noget stort tab. Det er betydeligt bedre at have fået Kelderman.”

Annonce

 

”Så mister de så Chris Harper. Han nåede faktisk et ret højt niveau i Vueltaen. Jeg har ikke set ham bedre. Han er en glimrende rytter, men det er svært at sige, at han er bedre end Kelderman.”

 

Talenterne og den eneste mangel

Endelig er der de to mindst kendte tilgange. Ungareren Attila Valter og ikke mindst den 21-årige brite Thomas Gloag, der tidligere er sluttet firer i Baby Gioren og i sidste måned angreb i en stjernespækket finale af Tre Valli Varesine, som han kørte som stagiaire.

 

”Jeg er specielt spændt på Gloag. Han har været meget ramt af skader i år, og han skuffede mig lidt i Arctic Race of Norway og Tour of Britain. Men det, han lavede i efteråret, gør ham rigtig spændende.”

 

”Når man tænker på Jumbos evner til at udvikle talenter, så bliver han i hvert fald spændende. Det er selvfølgelig svært at sige, hvor meget han kan bidrage med allerede næste år. Men på sigt er han i hvert fald en stor forstærkning, og vi så jo allerede i efteråret, at han kan begå sig på det niveau.”

 

I modsætningen til Gloag har 24-årige Valter allerede WorldTour-erfaring. I 2020 kørte han for CCC Team, og i de seneste to år har han repræsenteret Groupama - FDJ, hvor han i 2021 blandt andet havde tre dage i førertrøjen på sin vej til en 14. plads i Giroen.

Annonce

 

”Valter er svær at blive klog på. Han er gået meget i stå og ikke rigtig blevet til det, man havde håbet på. Men så bliver han pludselig nummer fire i Strade Bianche i år. Det var så stort set det eneste, han lavede hele året. Så han er lidt af en lottokupon,” siger Emil Axelgaard og påpeger:

 

”Men er der et sted, hvor man kan indfri forventningerne, er Jumbo et godt sted at være. Nu må vi se, hvilken rolle han skal bruges i. I første omgang bliver han nok hjælper i etapeløbene. Så må vi se, om han kan tage et niveauspring.”

 

Thomas Gloag var blandt de 17 bedste i alle de tre italienske efterårsklassikere, som han kørte i 2022. Foto: Sirotti.

 

Læs også
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx

 

Som allerede afsløret er Jumbo-Visma altså en af de helt store vindere, når Emil Axelgaard gør status over den transfersæson, der er så godt som overstået på WorldTouren.

 

”Når man kigger ned over de fem, der smutter, og de fem, der kommer til, så synes jeg, at der er tale om en klar forstærkning, særligt grundet Van Baarle. De bliver aldrig et sprinterhold, men ellers er de dækket sublimt ind. Både Grand Tour- og klassikertruppen er styrket voldsomt.”

Annonce

 

Og hvis så eksperten alligevel skal finde det mindste hul i osten….

 

”Deres Ardenner-trup er måske der, hvor de står svagest. Selvom det stadig er et fremragende hold, de kan stille. Men det var måske et sted, hvor man kunne have styrket truppen lidt mere.”

 

”De har stadigvæk Roglic og Vingegaard, men Roglic satser måske på Giroen, og Vingegaard har ikke haft den store succes i endagsløb. Så må vi se, om Van Aert kører Ardennerne.”

 

Jumbo-Visma toppede årets UCI-rangliste foran UAE Team Emirates og Ineos Grenadiers. Også i 2020 sluttede de øverst, mens det sidste år blev til en tredjeplads bag Quick-Step og Ineos.

INFO
Team Jumbo-Visma
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Torsdag den 25. april 2024

Landevej
Ny triumf til Lidl-Trek-talent
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Vidunderbarn lykkedes med sit ”første udbrud i karrieren”
Landevej
Video i artiklenSe Lunds reaktion på ny sejr
Landevej
Lidl-Trek-udbryder trodser favoritterne på målbjerg
Landevej
Sådan vandt dansk stortalent for anden dag i træk
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lunds anden store sejr
Landevej
Total dominans af UAE
Landevej
Video i artiklenLund blev overrasket i trumfens stund: Hvad laver du her?
Landevej
Video i artiklenTobias Lund vinder for anden dag i træk
Landevej
Ayuso ser frem til enkeltstart: Perfekt på papiret
Landevej
Optakt: 5. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour de Romandie
Landevej
Tour de Romandie-analyse: Da den franske plasterkrise blev endnu mere akut
Landevej
Geraint Thomas skal stå i spidsen til årets Giro d’Italia
Landevej
Kron før 2. etape: Håber på at vise noget
Landevej
Danskerduo udtaget til spansk etapeløb
Landevej
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lund triumfere i Tyrkiet
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Landevej
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Motion
Første cykelmagasin på gaden
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewDansk stortalent har forelsket sig i monument: Jeg går også efter det i fremtiden
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewHjemvendt dansk talent: Fandt i hvert fald ud af, hvor jeg ikke skal køre
Landevej
Oversigt: 41 danskere i aktion i dag

Onsdag den 24. april 2024

Landevej
Officielt: Disse hold skal køre 2024 Tour de France Femmes avec Zwift
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewDansk Lidl-Trek-sportsdirektør: Vi vil prøve noget frækt

Annonce

Landevej
Overrasket Alpecin-Deceuninck-rytter reagerer på podieplads
Landevej
Dobbeltsejr i perfekt spurt - Asgreen misser podiet
Landevej
Skuffet dansker reagerer på fjerdeplads
Landevej
Tobias Lund reagerer på første professionelle sejr
Landevej
Video i artiklenDansk sprintertalent tager stor sejr
Bane
Ny arrangør af VM i banecykling fundet i 2025
Landevej
Opdateret: Giro-feltet tager form - udskiftning i deltagende danskere
Landevej
Fra arbejdsløs til guldfugl: Giro-aktuel stortalent har målsætningen klar
Landevej
Optakt: 4. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie
Landevej
Tour de Romandie-analyse: Cancellaras store dag
Landevej
Officielt: Grand Tour-vinder har fremtiden på plads
Landevej
Mørkøv får afgørende rolle i rekordforsøg
Landevej
Mads P er i verdenstoppen over flest indkørte præmiepenge i 2024
Landevej
Soudal-QuickStep skriver med ny rytter
Landevej
Emma Norsgaard udtaget til Grand Tour
Landevej
Quintana kører Giroen i en ny rolle
Landevej
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe
Landevej
Reserve leverede kæmpe overraskelse
Landevej
Journalist: Her er Pogacars Giro-hold

Tirsdag den 23. april 2024

Landevej
Video i artiklenSe spurten, der fik Bora-profil deklasseret
Landevej
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg
Landevej
Favorit kommenterer afgørende fejl
Landevej
Hot seat var hårdt for dagens vinder: Værste timer i mit liv
Landevej
Sensationel hollænder stryger til tops på teknisk Romandiet-prolog
Landevej
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder
Landevej
Lefevere afviser: Selvfølgelig havde han sidste ord
Landevej
Bora-profil fratages sejr efter italiensk protest
Udstyr og test
Video i artiklenProduktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
Landevej
Optakt: 3. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024
Landevej
Optakt: Prolog til Tour de Romandie
Landevej
Optakt: Tour de Romandie
Landevej
Verdensmesteren dropper Tour de France
Landevej
Verdensstjerne sæsondebuterer i stort etapeløb
Landevej
Pogacar øger - tronskifte hos kvinderne
Landevej
Fem danskere stiller til start i WorldTour-etapeløb
Udstyr og test
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Landevej
Mexicansk kæmpetalent har fremtiden på plads: Skriver uhørt lang kontrakt
Landevej
Første rytter fra nyt samarbejde: Visma sikrer talentfuld polak
Landevej
To danskere indgår: Se Uno-X Tour de France-bruttotrup

Mandag den 22. april 2024

Landevej
Ineos tager bomstærkt klatrehold med til WorldTour-etapeløb
Landevej
Tobias Lund reagerer på tredjeplads i hård spurt
Landevej
Bernal bedre end før det skæbnesvangre styrt: Vil være verdens bedste
Landevej
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Landevej
Stortalent tager førertrøjen: Philipsen bliver glad, når han ser det
Udstyr og test
Test: Ekoi Gara MIPS Air
Landevej
Tysker i tårer efter triumf: Der står mange mennesker bag
Landevej
Dansk sprintertalent på podiet i tysk jomfrusejr
Landevej
Verdens bedste sprinter skriver lang kontrakt
Landevej
Quick-Step vil overveje ny Evenepoel-satsning
Landevej
Optakt: 2. etape af Presidential Tour of Türkiye
VIS FLERE

Annonce