EKSKLUSIVT

Eg kæmper for ny kontrakt: Jeg vil leve af min passion
13. maj 2021 14:55Foto: Sirotti
af Nicolai Russotti

Feltet.dk har snakket med den danske bjergrytter Niklas Eg, som kæmper for at få forlænget sin kontrakt med Trek-Segafredo, der udløber ved udgangen af denne sæson. Danskeren fortæller om sine tanker, samt det pres der følger, når man befinder sig i et kontraktår.

Annonce

Niklas Eg tog i år hul på sin fjerde sæson hos Trek-Segafredo, hvor han har kørt hele sin professionelle karriere, siden han trådte ind på WorldTouren i 2018.

 

Eg’s nuværende kontrakt med det amerikanske storhold udløber dog efter denne sæson, og derfor skal den 26-årige dansker overbevise Luca Guercilena og den øvrige ledelse om, at holdet fortsat skal satse på ham fremadrettet.

 

Når man som rytter befinder sig i et kontraktår, følger der samtidig et naturligt pres, da usikkerheden om fremtiden og karrieren er på spil.

Hvem er favoritterne? Eksperterne forsøger at forudsige podiet

SE ALLE TOUR-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

Netop presset omkring en kontraktforlængelse er da også noget, som Eg særligt kan nikke genkendende til, da han bliver spurgt ind til emnet.

 

”Jeg er ved at skide i bukserne,” lyder det metaforisk fra Eg, som dog efterfølgende griner og fortsætter:

 

”Det (presset, red.) er selvfølgelig noget, man tænker over. Det var min plan at starte ud som lyn og torden i år, men jeg fik overgjort det lidt. I stedet endte jeg på røv og albuer, og ramte helt ved siden af,” siger danskeren med henvisning til en sæsonstart, hvor præstationerne er udeblevet.

Annonce

 

HUSK, AT DU KAN SE ALLE ETAPER AF GIRO D'ITALIA EKSKLUSIVT PÅ DISCOVERY+ UDEN REKLAMER

 

De manglende præstationer har derfor også sat et aftryk på Trek-Segafredo-rytteren, som dog ikke er i tvivl om, hvad nøglen til en forlængelse med holdet i 2022 er.

 

”Det er ikke nødvendigvis sejre, der skal til. Først og fremmest skal jeg vise, at jeg udvikler mig og bliver bedre i forhold til mit niveau de tidligere år. Jeg skal spille en rolle på holdet og rent faktisk lave et godt stykke arbejde,” siger han.

 

Netop dét at tilføje værdi til holdet er noget, som han er meget bevidst om. Hvert spadestik i holdets tjeneste tæller, og motivationen og drivkraften for at præstere finder han derfor i sin store passion for cykelsporten.

 

”Det er en hårfin grænse og jeg håber, at jeg kan få vendt den resterende del af sæsonen til noget positivt, så jeg også kan få lov til at leve af min passion igen næste år.”

Annonce

 

Artiklen fortsætter under billedet.

Niklas Eg på 13. etape af Vuelta a España i 2019. Foto: Sirotti

 

Muligheden for at køre egen chance

Eftersom Eg’s løbsprogram for den resterende del af sæsonen på nuværende tidspunkt er uklar, er det derfor ligeledes uvist, hvorvidt han får muligheden for at køre efter egne resultater.

 

Selvom en kontraktforlængelse ikke afhænger af individuelle sejre og topplaceringer, så vil han dog med glæde gribe muligheden for at køre sin egen chance, hvis den skulle byde sig.

 

”Det kommer selvfølgelig lidt an på, hvilke løb jeg skal køre, men jeg synes faktisk, at holdet er rigtig gode til at give os alle sammen en chance. Man tager lidt bestik af situationen i løbet af cykelløbene for at se, hvem der skal have støtten,” siger Eg og fortsætter:

 

”Men jeg håber helt sikkert, at der kommer en mulighed for at køre min egen chance, og det er jeg også ganske fortrøstningsfuld i forhold til at der gør.”

Annonce

 

HUSK DU KAN FINDE ALT OM FELTET.DKS DÆKNING AF GIRO D'ITALIA LIGE HER

 

Hvornår og om Eg får muligheden for at køre sin egen chance, bliver vi derfor først klogere på længere henne i sæsonen.

 

En revanchering af forårssæsonen står dog på menuen, og det kræver ifølge den 26-årige dansker i første omgang en genopbygning af løbsformen.

 

”Lige nu ligger mit fokus på at få bygget på igen, og så må jeg se om det bliver min egen chance eller i holdets tjeneste, at jeg skal forsøge mig,” lyder det afslutningsvis fra Eg.

 

Annonce

INFO
Niklas Eg
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

EKSKLUSIVT TILBUD: Se alle Tour-etaper uden reklamer

Landevej

Canyon SRAM-rytter stryger til tops med sent angreb i Belgien

Landevej

Roglic: Vingegaard bliver afgørende for min Tour

Landevej

Video i artiklenTour de France: Bjergtrøjen

Landevej

Belgier sejrer efter solotogt - Stjernefrø imponerer i debut

Landevej

Danskerhold skifter navn efter ny sponsor

Landevej

Video i artiklenTour de France: Pointtrøjen

Landevej

Annonce

ANNONCE