EKSKLUSIVT

Dominant sæsonstart sikrer dansker topplacering i UCI-løb
05. april 2021 15:00Foto: Team Coop // Rune Helliesen
af Andy Joachim Pedersen

Norske Team Coop med danske Louis Bendixen leverede en sand magtdemonstration i gårsdagens Rhodos GP i Grækenland, hvor danskeren selv blev nummer fire.

Annonce

Det gjorde han efter at have kørt sin unge holdkammerat, Tord Gudmestad, frem til sejren, og faktisk var der hele seks Coop-ryttere blandt de første 24 ryttere i feltet, og det er der udpræget tilfredshed med på det norske hold.

 

Det fortæller Bendixen i et interview med Feltet.dk.

 

”Det var en virkelig god sæsonstart,” fortæller Bendixen.

Se de sidste fem kilometer af Flandern Rundt

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

”Vi rejste til Rhodos med et stærkt hold, og vi har virkelig arbejdet hårdt hen over vinteren på Coop. Der har været en træningslejr i Spanien på tre uger i januar og februar, hvor vi virkelig fik lagt nogle gode timer,” siger han.

 

Bød Bardiani op til norsk dans
Grundet flere aflyste løb er feltet stærkere end vanligt på Rhodos, fortæller Bendixen, og her peger han blandt andet på Bardiani-CSF med den italienske profil Enrico Battaglin som deltager.

 

Det stillede store krav til holdet.

Annonce

 

”Vi blev nødt til at starte sæsonen godt ud, og det gjorde vi på fornemmeste vis. Vi var virkelig godt repræsenteret i løbet,” fortæller han.

 

Dennis Grasvold var den eneste rytter fra holdet, der ikke var med i finalen, da han styrtede med 100 kilometer tilbage, og dermed ikke kunne være med, da feltet splittedes på den tre kilometer lange stigning 30 kilometer før målstregen.

 

”Vi var tre, inklusiv mig selv, der sad med op over, og så kom de andre op på en nedkørsel. Så sad vi egentlig og var seks mand ud af 24, og Bardiani havde fire,” fortæller han og fortsætter:

 

”Så dirigerede jeg drengene lidt og sagde til dem, to af dem var nødt til at hjælpe Bardiani, som havde tre mand til at køre rundt. Vi andre satsede på noget angreb og spurten, hvor jeg havde lovet Tord, at jeg ville køre leadout for ham,” siger han.

 

Foto: Team Coop // Rune Helliesen

Annonce

 

Danskeren fortæller, at han egentlig følte sig stærk nok til selv at vinde, men han kunne alligevel ikke dy sig for at give chancen til en ung og talentfuld holdkammerat.

 

”Tord er jo en 19-20 år, så han har en masse gode år foran sig, og han leverer på et virkelig højt niveau. Jeg vidste, at han var rigtig stærk og havde en god spurt,” fortæller danskeren.

 

”Han ligger og træner med Alexander Kristoff og drengene oppe fra Stavanger, og der ved jeg fra træning med dem, at han har en giftig spurt med rigtig god power,” fortæller Bendixen.

 

Danskeren har et godt forhold til unge Gudmestad, og det er helt sikkert ikke blevet dårligere efter gårsdagens succes.

 

”Han skal nok blive til noget stort, det er jeg sikker på,” siger Bendixen.

Annonce

 

”Jeg kan mærke, at han stoler på mig, og han er glad for, at jeg kan hjælpe ham i de her cykelløb, hvor jeg kan dirigere ham og fortæller ham, hvad han skal gøre,” siger han blandt andet.

 

Kører kun om sejren
Da Bendixen havde afleveret Gudmestad til en spurt, kunne han selv holde kæden stram og sikre sig en fjerdeplads, og selvom han er glad for den placering, så er det ikke sekundære placeringer, holdet kører for.

 

”Det var rigtig fedt, også at få en fjerdeplads til mig selv, men at vi vandt, var det vi kører for hernede. Det er vigtigt,” siger han.

 

”Det er ikke de sekundære placeringer. Vi kører om sejren, og så må alle andre blive, hvad de ville. Det var rigtig fedt, at vi får vores tungeste rytter på holdet med over stigningen, hvor en rytter som Battaglin bliver sat,” siger Bendixen.

 

Det kræver en holdindsats, når holdets tungeste rytter på 80 kilo skal med hen over stigningerne og frem til den forreste del af feltet igen, og derfor er danskeren også stolt over sit hold.

Annonce

 

”Jeg er virkelig stolt over drengene, og hvordan de kører i dag. Vi har arbejdet, som jeg sagde, rigtig hårdt over vinteren,” siger han.

 

”Vi er en homogen gruppe, der har det sjovt, når vi ikke cykler, men også når vi er på cyklen. Vi er ærlige overfor hinanden, og vi kører virkelig godt som et hold, og vi ofrer os. Vi ved, at når vi giver noget, så får vi noget igen den anden vej rundt,” fortæller han.

 

Foto: Team Coop // Rune Helliesen

 

At holde sig tro mod holdindsatsen kræver dog også indspark fra holdets erfarne ryttere, og her er Bendixen og den tidligere Riwal-rytter Kristian Aasvold gode til at arbejde med holdets mentalitet.

 

”Vi får det arbejdet ind i hele mentaliteten på holdet, at hvis vi ikke arbejder sammen som én enhed og ét hold, jamen så kan vi ikke vinde,” fortæller Bendixen.

Annonce

 

”Når vi ofrer os, sidder sammen som et hold i feltet og støtter hinanden, så går det hele op i en højere enhed også,” siger han og fortsætter:

 

”Så er det som i det her løb, hvor de fleste andre er overraskede over, at vi var i overtal i den 24 mandsgruppe til sidst. Der er jeg virkelig stolt over, at vi kan levere, som vi gør i dag [i går red.].

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenAlessandro De Marchi oplever defekt

Video

Efter ufrivillig løbspause: Riwal igen klar til den store scene

Landevej

Video i artiklenTre er blevet til to: Christopher Juul fortsat i front opad modbydelige Montemolino

Video

Video i artiklenLa Maglia Rosa fører an i jagten på udbruddet

Video

Video i artiklenChristopher Juul angriber og kommer fri

Video

Video i artiklenStudiet om Ineos’ strategi: Med den finale...

Video

Eksklusivt interviewArven efter Bennett: Holm spår Quick-Steps fremtid

Landevej

Annonce