EKSKLUSIVT

Bendixen glæder sig til at prøve ny Enkeltstarts-model
21. november 2020 13:00Foto: Team Coop // Rune Helliesen
af Rasmus Brandt

Team Coop og Louis Bendixen skifter næste år til Factor-cykler, når de skal ud og jagte succes på landevejene. Mærket har et tæt samarbejde med profferne og Israel Start-Up Nation. Derfor skal deres Enkeltstarts-model næste år udvikles sammen med Chris Froome, og det glæder danskeren sig over.

Annonce

Udstyret skal være iorden, og det må man sige, det er hos Team Coop næste år.

 

I går meldte holdet ud, at det næste år skifter til Factor-cykler, og holdets dansker Louis Bendixen har kun hørt gode ting om den nye landevejs-model fra landsmænd på WorldTouren.

 

”Vi er skiftet fra Ridley, som vi har kørt på en del år på Coop, og som vi har været glade for, til Factor. Israel Start-Up Nation kører blandt andre på det mærke. Jeg har snakket med Mads Würtz Schmidt (Israel Start-Up Nation), og han siger, det er en af de fedeste cykler, han har kørt på;” fortæller Louis Bendixen om landevejs-modellen til Feltet.dk

abonner på feltet på

 

Factor er et relativt nyt brand på markedet. Det startede i 2007, og har blandt andet et tæt samarbejde med tidligere WorldTour-prof Baden Cooke.

 

Ifølge Bendixen så har mærket rykket sig meget de senere år, og særligt vægten er i fokus hos producenten.

 

”Deres (Factors red,) topmodel vejer mindre end den, vi kører på lige nu, som ellers er Ridleys bedste aero-ramme. Den kommende model er mere aerodynamisk end deres Enkeltstartscykel og samtidig lettere end deres bjergcykel. Det var den model, Dan Martin kørte på i Vueltaen, og der vandt han en bjergetape og blev nummer fire. Så jeg tror, det er en hurtig cykel,” fortæller Bendixen om den lovende cykel.

Annonce

 

Froome udvikler Factors nye enkeltstartscykel

Udover landevejscyklen får Team Coop og Bendixen også Factors kommende Enkeltstarts-model i løbet af næste år.

 

Som nævnt har mærket et samarbejde med Israel-Start Up Nation, og dette betyder at mærket får en hjælpende hånd fra en ganske erfaren herre fra det mandskab.

 

”Deres kommende Enkeltstarts-cykel, der kommer næste år, og som vi også skal køre på, bliver udviklet i samarbejde med Chris Froome. Han kan ikke leve med en langsom Enkeltstartscykel næste år i Tour de France, så den skal nok blive hurtig,” forklarer en glad Louis Bendixen

 

Netop Enkeltstarten er noget som Bendixen for nyligt har fået øjnene op for. Ved DM i Enkeltstart i år, blev han således nummer fem i blandt landets bedste.

 

Her ser Bendixen potentiale for udvikling i fremtiden, og det kan cyklen hjælpe med.

Annonce

 

”DM i Enkeltstart var min bedste til dato. Martin Toft Madsen (Bornholm) sagde bagefter, at det var en rigtig Bendixen-rute. Jeg træder ikke så høje watt, men er til gengæld effektiv på cyklen og teknisk god. Jeg er god til at holde farten igennem svingene, og det var en kæmpe fordel på den tekniske DM-rute,” forklarer Bendixen om sit løb den 3. oktober i Skælskør og fortsætter.

 

”Jeg håber at kunne forbedre mine enkeltstarter endnu mere næste år med den nye cykel,” slutter Bendixen af.

 

Du kan se Bendixens reaktion efter DM i Enkeltstart i videoen øverst.

 

Bendixen har kontrakt med Team Coop til og med næste sæson.

 

Annonce

INFO
Israel Start-Up Nation
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Factor Bikes
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenFavoritvurdering: Fredagens løb i Ungarn og Spanien

Landevej

Video i artiklenOptakt: 7. etape af Giro d’Italia

Landevej

Giro d'Italia-analyse: Fri for slovenske monstre

Landevej

Video i artiklenFølg fredagens tricky adriaterhavsetape i Giroen

Landevej

Video i artiklenPåkørt Giro-rytter: En lortefølelse

Landevej

Video i artiklenEfter rytterpåkørsel: Sportsdirektør smidt ud af Giroen

Landevej

Video i artiklenDansk Uno-X-rytter kolliderer med vagt

Landevej

Annonce