Cykelløb, Tour de France-nørderi og festival i samme weekend
13. september 2021 06:26
af Jesper Johannesen

Der bliver ikke sparet på cykelfesten i Vejle. Oven på en dramatisk kongeetape til PostNord Danmark Rundt kan cykelinteresserede nu se frem til to cykelevents i samme weekend - endda med besøg af nogle af cykelsportens stjerner.

Annonce

I weekenden den 17.-19. september åbner dørene for den nye to-dages cykelfestival - nemlig Grupetto Cycling Festival.

 

Her kan cykelinteresserede opleve sportens fællesskab, cykelkultur, kunst og gode røverhistorier fra nogle af dansk cykelsports topnavne. Samme weekend afholdes også det velkendte Grejsdalsløbet med både gravel-, familie- og landevejsløb.

 

Grupetto festivalen begynder med en cykelparade gennem Vejles gader, hvor alle kan deltage. Medbring din gamle jernhest eller kjolen fra 50’erne; paraden er nemlig en hyldest til cyklens historie. Med i paraden er også Grand Départ-trofæet, som lige nu er på tur rundt i Danmark.

Bastian Emil om Vingegaards Tour de France: Noget af det største nogensinde i dansk cykelsport

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

Paraden og trofæet ledsages af den tidligere professionelle cykelrytter, Chris Anker Sørensen samt Alex Pedersen, direktør for Grand Départ sekretariatet i Danmark.


Senere på festivalpladsen ved Spinderihallerne vil et panel bestående af Chris Anker Sørensen, Dennis Ritter, Alex Pedersen og Peter Meinert fortælle om, hvad der netop er særligt ved Tour de France, og der garanteres masser af røverhistorier fra landevejen.
 

Foto: Alex Pedersen blandt andet på podiet ved årets Tour de France for at modtage stafetten til næste år Grand Depart.

 

"Vi har glædet os længe til at åbne dørene for den første udgave af Grupetto festivalen, som vi håber vil tiltrække en masse cykelinteresserede til området. Samtidig er den placeret i samme weekend som Grejsdalsløbet, så vi spiller på alle tangenter for at levere fede cykeloplevelser og en stærk optakt til Tour de France 2022 i Kingdom of Cycling." fortæller Tour de France-projektleder Jacob Rasmussen, som mener, at cykelfesten er en stærk optakt til Tour de France 2022.


Grejsdalsløbet byder på overraskelser

Lørdag til Grupetto festivalen, kan du se frem til spændende talks med blandt andet Bastian Emil, Matti Breschel og lokale Mads Christensen. Du kan også deltage i cykelquiz, få pimpet din cykel, høre foredrag om dansk cykelsport i Hitlers tjeneste og meget meget mere. Det er desuden gratis at deltage i begge festivaldage.

 

Lørdag lyder også startskuddet til det traditionsrige Grejsdalsløbet. Grejsdalsløbet inkluderer i år et gravelløb på 75 kilometer og et familieløb på 25 kilometer. 

Annonce

 

Alle kan være med til familiecykelløbet - uanset alder og cykel. Her er der god mulighed for at samle familien til en hyggelig dag med både cykelløb og festival. 

 

Gravelløbet byder derimod på en tur ud i den flotte Vejle Ådal, og der holdes selvfølgelig kage- og kaffestop hos Bindeballe Købmandsgård.

 

Søndag slutter cykelfesten, men det bliver på ingen måde kedeligt. Tværtimod vil der være landevejsløb på 90, 120 og 220 kilometer - en udfordring for selv de garvede cyklister.

 

I år er ruterne dog lagt om med henblik på at få et bedre flow igennem depoter og målområde. Og så vil rytterne blive mødt af nogle overraskelser langs ruten - hvad disse indebærer, vil arrangørerne dog ikke løfte sløret for endnu. Men der er lagt op til, at Grejsdalsløbet 2021 bliver noget ud over det sædvanlige.

 

Fakta: 


Grupetto Cycling Festival
Festivalpladsen åbner kl. 16.00-22.00 fredag og 12.00-22.00 lørdag
Der er gratis entré
Læs mere her: grupetto.vejle.dk 


Grejsdalsløbet
Den 18. september: Gravelløb på 75 kilometer samt familieløb på 25 kilometer
Den 19. september: Landevejsløb på 90, 120 eller 220 kilometer
Læs mere her: grejsdalsloebet.dk 

Annonce

INFO
Motion
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Giro di Sicilia

Landevej

Optakt: 1. etape af CRO Race

Landevej

Video i artiklenOptakt: CRO Race (Tour of Croatia)

Landevej

Video i artiklenOptakt: Giro di Sicilia

Landevej

Video i artiklenFølg åbningsetaperne i Kroatien og på Sicilien

Landevej

Video i artiklenAlaphilippe forudså van Aerts tilbagegang: Hør Brian Holms historie om franskmanden

Video

Hollænder indstiller karrieren på grund af helbredsproblemer

Landevej

Annonce

ANNONCE