Annonce

EKSKLUSIVT

Changizi om mulig sejr i Demin Cup: Så længe det bliver en fra holdet
04. oktober 2020 10:13Foto: Peter Ebro / Argon 18
af Marcus Bjelskou

ColoQuick-rytteren skal i dagens sidste og afgørende afdeling af Demin Cup forsøge at hente den samlede sejr hjem til enten sig selv eller holdkammeraterne Alexander Salby samt Anthon Charmig.    

Sjas Patat med Mads Christensen: Italiensk cykelkultur og årets Giro

se mere cykling på

I dag køres sidste afdeling af Demin Cup i Holdbæk. I den forbindelse har Feltet.dk taget en snak med Sebastian Changizi om udsigterne til dagens løb og mulighederne for den samlede sejr.  

 

Changizi vandt første afdeling i Tølløse og blev nummer to i sidste weekends afdeling i Tønder, hvilket betyder at coloQuick-rytteren har ganske gode chancer for tage den samlede sejr også.

 

”Jeg glæder mig utrolig meget, også fordi nu er jeg kommet et skridt tættere på efter sidste weekend. Det ser godt ud. Vi har også en god situation med Alexander (Salby, red.) og Anton (Charmig, red.), der ligger godt til, vi sidder ret godt på det som hold,” forklarede Sebastian Changizi til Feltet.dk.

 

”Selvfølgelig betyder det noget (Demin Cup, red.), det er noget af det største, som vi kommer til at køre i år, udover mesterskaber og i den her corona-sæson. Vi kører for at vinde hver gang,” forsatte han. 

 

Konkurrenterne 

Dagens modstandere er blandt andre Magnus Bak Klaris fra Team Synch-Giant og Herning-rytteren Mads Andersen, der fra næste år skal tørne ud for netop coloQuick. 

 

”Klaris kører stærkt, men han er nødt til at køre væk. Jeg overbevidst om, at hvis vi kommer hjem sammen, så slår jeg ham i spurten, hvorimod Mads Andersen er lidt hurtigere, syv point er alligevel et ret stort spring. I forhold til sidste weekend, hvor kom vi hjem sammen alle tre”, uddybede Changizi.

Annonce

 

Udover Changizi har coloQuick også muligheder med Alexander Salby og Anthon Charmig, der ligeledes kunne ende med den samlede sejr, hvis tingene flaskede sig. Sebastian Changizi håber naturligvis på selv at tage sejren i årets Demin Cup, men hvis en af holdkammeraterne løber med den, så skader det naturligvis ikke.  

 

”Jeg havde ikke rigtig nogen forventninger i starten, og da jeg vandt den første afdeling, så tænkte jeg ikke lige videre over det, da vi har så mange stærke kort. I første afdeling blev Alexander og Anthon nummer tre og fire, men efter anden afdeling i Tønder, hvor jeg blev nummer to, så begyndte jeg at tro at på det,” lød det videre fra coloQuick-rytteren.

 

”Så længe det er en fra holdet, der vinder, det er det vigtigste. Hvis det udfolder sig sådan, at der kommer en gruppe afsted med Alexander eller Anthon, hvor det er ikke rigtig er andre med, der kan true, så kører vi for dem. Det er ikke sådan, at det for alt i verden er mig, der skal vinde,” slog Changizi fast. 

  

Skulle Sebastian Changizi dog ende med at stå øverst på podiet med den samlede sejr i årets Demin Cup, så er den 19-årige dansker ikke i tvivl om betydningen af resultatet.  

 

”Det bliver det største, jeg har præsteret indtil videre.” sluttede Sebastian Changizi.  

 

Du kan følge resten af vores dækning af årets Demin Cup her på Feltet.dk. 

Annonce

INFO
DEMIN Cup
Nyheder
Sebastian Kolze Changizi
Nyheder Profil Resultater Statistik
Magnus Bak Klaris
Nyheder Profil Resultater Statistik
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenOpvarmning til 2021: Hvad kan vi forvente af Team Jumbo-Visma?

Landevej

Garcia Cortina klar til 2021: Ikke flere undskyldninger

Landevej

Stybar vender tilbage til VM i cyklecross

Cross

Eksklusivt interviewVil tilbage til 2019-niveauet: Quaade bliver hos Riwal Cycling Team

Landevej

3. afdeling af Uno-X Cup køres onsdag - tilmeld dig her

E-cykling

Eksklusivt interviewJuul-Jensen løfter lidt af sløret for løbsprogrammet

Landevej

Video i artiklenGør dig klar til 2021 - kæmpe gennemgang af holdene

Landevej

Annonce