EKSKLUSIVT

Arven efter Bennett: Holm spår Quick-Steps fremtid
11. maj 2021 14:50Foto: Sirotti
af Interview: Rasmus Brandt - Skribent: Benjamin Bisgaard

Med nyheden om Sam Bennetts afsked har spørgsmålene omkring holdets fremtidige sprintersammensætning rejst sig. Brian Holm giver sit besyv med omkring Bennetts arvtager og Michael Mørkøvs skæbne. 

 

Annonce

Det kom for mange som noget af en bombe, da det søndag kom ud, at Sam Bennett forlader Deceuninck - Quick-Step ved udgangen af sæsonen. 

 

Bennett, der eftersigende skal tilbage til Bora, har haft kæmpe succes i den halvanden sæson, han har været på det belgiske mandskab, hvor han i et coronaplaget 2020 og en endnu kort 2021-sæson har taget hele 15 sejre. 


Den irske sejrsmaskine efterlader sig dermed et åbenlyst hul på Quick-Step, der skal tage stilling til, om de skal hente en ny supersprinter, eller om de vil satse på én af deres nuværende. 

 

Mangeårige Quick-Step-sportsdirektør Brian Holm tør ikke at sige, hvordan Patrick Lefevre har tænkt sig at håndtere den nye sprintersituation. 

Dagens si o no: Tv-tid, angrebsstrategi og restitution

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

“Jeg ved ikke, om han har tænkt sig at tage en ny sprinter ind. Der er Fabio (Jakobsen, red) - kommer han tilbage på fuld kraft?” spørger Holm uvist og fortsætter:

 

“Der er Cavendish? Hvad gør han? Stopper han? Hvis du spørger ham lige nu, vil han sige, han er hurtigere end Bennett. Sådan er han.”

 

“Nu må vi se med ham (Cav, red.) og Fabio, om han begynder at spurte igen. Vi må også se, om der kommer hul på bylden for [Álvaro] Hodeg," fortæller Holm til Feltet.dk

Annonce

 

Ifølge Holm er der altså en masse ubekendte, der gør det svært for Lefevre at vurdere, hvilke navne, der fremover skal satses på. 

 

Cavendish er aldrende og på trods af opblomstringen, er det svært at se ham komme tilbage til tidligere tiders niveau. Jakobsen er selvsagt et stort spørgsmålstegn, og Hodeg har ikke vundet et cykelløb siden 2019. Ingen af de tre har endnu skrevet under på en kontrakt for næste sæson.

 

 
Dengang Álvaro Hodeg kunne vinde cykelløb. Her vinder han foran Sam Bennett på femte etape af BinckBank Tour 2019. Foto: Sirotti

 

Remco kan blive tungen på vægtskålen
Holm har dog et bud på, hvad der kan blive afgørende for, om Quick-Step går ud og henter en ny supersprinter, og svaret ligger ikke umiddelbart hos Jakobsen, Cavendish eller Hodeg. 

 

Svaret skal i stedet findes hos Remco Evenepoel, der med det igangværende Giro d’Italia er tilbage i løb efter ni måneder på sidelinjen. 

 

Det 21-årige fænomen var udset til at køre klassement i den igangværende Giro, noget den lange pause har stillet spørgsmålstegn ved. Holm spår dog, at netop Giroen kan blive afgørende for holdets sprintersatsninger for 2022-sæsonen. 

 

“Jeg kunne forestille mig, at man venter og ser, hvordan Remco klarer sig. Det kan være, at man vil prøve at køre lidt klassement fremover.”
 

Evenepoel har, ligesom Kasper Asgreen og Julian Alaphilippe, allerede skrevet under med Quick-Step for næste sæson, og der er dermed ingen tvivl om, at det belgiske stjerneskud fremover får en høj status på det belgiske hold.
 

Et andet klassementshåb finder vi i Joao Almeida, der dog heller ikke er at finde i den belgiske fold til næste sæson. Portugiserens afsked er dog ikke ligeså overraskende som Bennetts. 

Annonce

 

“At Joao forsvinder, har vi vidst siden sidste år. Man ved jo godt, hvad der foregår. Det er en god mand, og han er en dejlig professionel knægt,” forklarer Holm, der begrunder den viden med en anden rytters pludselige indtræden: 

 

“Vi fik så Mauri Vansevenant ind i stedet, og ham tror jeg ikke, der er mange, der har hørt om.”

 

Mauri Vansevenant har allerede vist, at han er en fremtidens mand. Her tager han sin første profesionelle sejr i GP Industria & Artigianato. Foto: Sirotti

 

FIND ALT OM GIROEN - LIGE HER

 

Ryttere kommer og går

Med Almeida og Bennett væk, bliver Quick-Step to profiler fattigere, men det tager Holm ikke så tungt. 

 

“At Bennett forsvinder er, som det er. Ryttere kommer, ryttere går. Han er ikke det første store navn, vi har mistet. Vi havde også Kwiatkowski. Ham var jeg glad for, og det var svært, da han forlod holdet. Men nu har jeg vænnet mig til det,” beretter den 58-årige karismatiker og forklarer om Bennetts afsked: 

 

“Han får nok en løn, så han kan købe det halve af Irland. Hvis det var min søn, havde jeg også sagt: ”Så skal du se at komme afsted.” Så havde jeg ikke løftet et øjenbryn.”

Annonce

 

Holm er altså fuld af forståelse, men også af fortrøstning. For hvor klasseryttere er gået fuldstændig i stå på andre hold, har Quick-Step i mange tilfælde fået det maksimale ud af deres hold og rytternes potentiale. 

 

“Historien på Quick-Step har vist, at ingen er uundværlige. Der er ingen, der er større end holdet.”

 

Mørkøv er ikke bedre end den sprinter, han har i hjulet
Med Bennett ude, er spørgsmålet også, om hans tro væbner og leadout-mand Michael Mørkøv følger med ireren ud af døren. 

 

“Det må du spørge ham om. Logikken siger, at en god sprinter tager sin leadout-mand med sig, men det må Michael selv svare på. Han er 36 år, og der kan man tale for og imod.”

 

“Normalt tager en sprinter sin leadout-mand med, det kan man se med [Fernando] Gaviria og [Maximiliano] Richeze. Men omvendt er Michael aldrig rykket med en sprinter, der er skiftet. Han tog ikke med Kristoff, eller de andre han har arbejdet med.”

Annonce

 

Historien fortæller os, at Mørkøv sagtens kunne finde på at blive på Quick-Step for at danne makkerpar med en ny sprinter, men skal man tro Holm, afhænger Mørkøvs fremtid af Lefevres sprinterambitioner. 

 

“Jeg tænker også, han tænker på Tour de France i Danmark næste år. Vil han starte i København eller ej? For han er jo heller ikke bedre, end den sprinter han har i hjulet,” konstaterer Holm slutteligt.

 

Michael Mørkøv har kørt mange sprintere til succes, men spørgsmålet er, om han også i fremtiden skal køre Sam Bennett til sejr på Champs-Élysées. Foto: A.S.O. / Pauline Ballet

SE HELE GIROEN EKSLUSIVT UDEN REKLAMER PÅ DISCOVERY+

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Lefevere: At udtage Cavendish ville gøre Bennett nervøs

Landevej

Pieters hollandsk mester: Sportsdirektør beordrede mig af sted

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewDM-bronzevinder har døjet med feber

Landevej

Overblik: Nationale linjeløbsmestre 2021

Landevej

Overblik: Nationale enkeltstartsmestre 2021

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewHumpede på podiet: Norsgaard melder klar til linjeløb

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewTilfreds sølvvinder: Bevort var den stærkeste

Landevej

Annonce

ANNONCE