Wellens: Jeg nægter at bruge inhalatorer
10. januar 2018 16:00 af Christian BergFoto: A.S.O.

Selvom den talentfulde belgier kan forbedre sin vejrtrækning markant, er han helt og aldeles imod Salbutamol og andet Astma-medicin.

Efter et fantastisk efterår bliver Tim Wellens en af de mest spændende rytter at følge i den nye sæson. Uden for landevejen er belgieren også en mand med holdninger, hvilket han viste i sidste års Tour de France, hvor han udgik af løbet i stedet for at få en TUE.

 

Wellens har også meldt sig ind i debatten om Froome-sagen, og Lotto Soudal-rytteren mener ikke, at inhalatorer med Salbutamol burde være lovlige. Selvom han ved at bruge en inhalator ville løse et fysisk problem, som han selv lider under en gang i mellem, nægter han at benytte sig af dem.

 

”Som professionel rytter, har jeg gennemgået flere tests på hospitalet. Nogle gange har jeg problemer med min bronkier, og jeg fik at vide, at jeg med en inhalator kunne forbedre min vejrtrækning med syv eller otte procent. Lægerne sagde, at jeg kunne bruge en inhalator uden certifikation,” siger Wellens til RTBF.

 

”Jeg er imod inhalatorer. Jeg har intet ønske om at forbedre min vejrtrækningsevne med syv procent på den måde. Jeg nægter at være afhængig af sådan noget, så jeg er helt klart i mod dem. Der er dog mange, som bruger dem. Hvis offentligheden vidste, hvor mange ryttere, der har en inhalator. Det er enormt mange.”

 

Tim Wellens satser i 2018 meget på at få succes i Ardennerklassikerne.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TORSDAG

ONSDAG