Viviani er tilfreds med leadout trods fjerdeplads
16. januar 2018 19:15 af Frederik ZeunerFoto: Sirotti

Quick Step-Floors nye italienske sprinter Elia Viviani lignede længe en mulig etapevinder på første etape af Tour Down Under. Alligevel måtte han tage til takke med en fjerdeplads, hvilket skuffer ham. Han har dog rosende ord til sine leadout-mænd.

Elia Viviani skiftede inden denne sæson mellem to af de største hold i cykelsporten, da han forlod Team Sky til fordel for Quick Step-Floors. Selvom han har et imponerende CV, så er det i mere end én forstand nogle store cykelsko, han skal fylde ud på det belgiske storhold. For inden sæsonen forlod Marcel Kittel holdet, og det efterlod et stort hul i holdets sprintertog.

 

Det skal Viviani altså forsøge at fylde ud, og sæsonen er sådan set også startet fint, med to fjerdepladser i nogle tætte afslutninger. Den seneste kom i nat, hvor Viviani blev afleveret flot af sit hold, men i spurten måtte give fortabt overfor André Greipels enorme styrke. Derfor er Viviani heller ikke helt tilfreds med sin egen indsats, men fremhæver sit gode leadout:

 

”Vi gjorde et virkelig godt stykke arbejde i dag, og der var meget mere følelse med holdet. (Michael red.) Mørkøv og (Fabio red.) Sabatini placerede mig i en virkelig god position. Jeg er ikke glad for min fjerdeplads, men jeg er virkelig tilfreds med vores indsats som hold. Det er kun den anden spurt vi kører i år. Sidste år skulle jeg vente helt til Tour de Romandie før jeg vandt, men i år er jeg allerede meget tættere på,” sagde Elia Viviani umiddelbart efter afslutningen på nattens etape.

 

Men selvom den italienske sprinter som udgangspunkt er glad for sit leadout-tog, så kræver det stadig nogle justeringer. Ifølge Viviani kører toget nemlig stadig som om, at det er Marcel Kittel der skal spurte.

 

”Jeg er virkelig glad for holdets arbejde, men der skal helt sikker ændres noget, for jeg er ikke som Kittel. Han er meget hurtigere end mig. Han har mere power, så vi skal ændre noget i leadoutet. Sabatini er ham der skal ændre mere for mig. Men du kan også se i dag, at Mørkøv og Sabatini har en god følelse med hinanden allerede, selvom det kun er anden gang vi kører en spurt sammen,” siger Elia Viviani.

 

Tour Down Under fortsætter i nat dansk tid med den klassiske etape til Stirling, hvor der skal formegentlig skal spurtes på et opløb, der bliver for hårdt for Viviani.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk