Van der Poel vil til OL: Udsætter landevejssatsning
30. september 2017 12:29 af Christian Berg

Den dominerende hollænder har ikke travlt med at komme over på landevejen, og i stedet satser han på mountainbike.

I denne sæson har Mathieu van der Poel kørt flere løb på landevejen, hvor det er blevet til fem sejre for cykelcross-fænomenet. Han satte desuden gang i rygterne om, at han skulle tage skridtet over på landevejen til næste sæson, men det har han nu afvist.

 

Van der Poel vil i stedet satse mere på mountainbike, hvor han også har vist sine store kvaliteter. Selvom han mest har gjort sig i cykelcross, var han til start i tre World Cup-afdelinger i den netop afsluttede sæson, hvor det blev til en tiende-, ottende- og andenplads. Den 22-årige hollænder vil gerne til OL i 2020, og derfor har han valgt at bruge mere tid på mountainbikecyklen i fremtiden.

 

”Det er min intention at komme til de Olympiske Lege. Det er mit største mål, men cykelcross er ikke en olympisk disciplin. På landevejen kan man også komme med til Legene, men det er sværere at blive udtaget der,” siger Van der Poel til nos.nl.

 

På mountainbiken har jeg allerede bevist, at jeg er konkurrencedygtig i World Cup-løbene. Det er svært at sige, om det er det samme som OL, men jeg var ikke super forberedt til World Cuppen. Jeg kan tage endnu et skridt med den rette vejledning.”

 

Efter OL i Tokyo i år 2020 er Mathieu van der Poel 25 år, og derefter er det planen, at han skal køre på landevejen.

 

”I en normal professionel karriere kan man køre i ti år endnu derefter,” afslutter Van der Poel.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TORSDAG

ONSDAG