Magtdemonstrationer af van der Poel og Cant i Lille
12. februar 2018 20:27 af Anders Schelde Mai

Mathieu van der Poel fik revanche, og Sanne Cant fortsatte, hvor hun slap, da der i weekenden blev kørt løb i Belgien.

Der blev i weekenden kørt cykelcross-løb i henholdsvis Lille og Hoogstraten i Belgien. Lørdagens Krawatencross-løb i Lille blev kørt som en del af DVV Trofee, hvor det var det ottende og sidste løb.

 

Van der Poels dag i Krawatencross

Efter en skuffende tredjeplads ved VM i cykelcross i Valkenburg, skulle den regerende europamester Mathieu van der Poel (Beobank-Coredon) forsøge at få vasket skuffelsen af i Krawatencross, hvor han skulle forsvare sin føring i den samlede stilling i DVV Trofee, som udregnes ved at lægge rytternes sluttiden fra de enkelte løb sammen, som det også er tilfældet i etapeløb fra landevejen.

 

Her havde van der Poel allerede inden løbet en solid føring på hele syv minutter og 34 sekunder ned til belgiske Toon Aerts (Telenet-Firdea). Den store føring fik dog ikke van der Poel til at køre defensivt, da han tidligt kørte solo.

 

Det stod hurtigt klart, at der var tale om to løb: van der Poel i front og kampen blandt de øvrige om podiepladserne i løbet såvel som i DVV Trofee. Bag van der Poel skulle Tim Merlier (Crelan-Charles) og Laurens Sweeck (ERA-Circus) fordele dagens podiepladser mellem sig. Her var Merlier stærkest i spurten. Toon Aerts kom ind på en sjetteplads og forsvarede sin samlede andenplads i DVV Trofee, mens Wout Van Aerts (Crelan Charles) ottendeplads var nok til at sikre den tredobbelte verdensmesters samlede tredjeplads.

 

Cants dominans fortsætter

Sanne Cant (Beobank-Coredon) fortsatte efter sin VM-sejr med at vise højt niveau, da hun vandt kvindernes løb i Krawatencross. Belgiske Cant og hollandske Maud Kaptheijns (Crelan Charles) stak fra start. De fik senere selskab af Annemarie Worst (ERA-Circus) og Ellen van Loy (Telenet Firdea). Bagude styrtede Katherine Compton , som førte DVV Trofee samlet inden løbet i Lille. Hun kom dog tilbage på cyklen igen.

 

På den tredje af fem omgange satte Cant farten i vejret og kørte solo. Det lykkedes for Cant at holde Kaptheijns bag sig hele vejen til mål, hvor afstanden mellem de to var på 13 sekunder. Dagens tredjeplads gik til Annemarie Worst. Katherine Compton kom ind på sjettepladsen og sikrede sig den samlede sejr i DVV Trofee. Cant var ikke med i spillet om den samlede sejr, da hun ikke fuldførte seriens første løb og ikke stillede til start i det andet.

 

Compton vandt med seks minutter og 11 sekunder til engelske Nikki Brammeier (Boels-Dolmans) og seks minutter og 26 sekunder til Kaptheijns. Sanne Cant sluttede på femtepladsen.

 

Herrernes Krawatencross

1. Mathieu van der Poel 1:01:42

2. Tim Merlier +38 sekunder

3. Laurens Sweeck +40

4. Kevin Pauwels +57

5. Lars van der Haar +1.12

6. Toon Aerts +1.20

7. Corne van Kessel +1.30

8. Wout Van Aert +1.48

9. Tom Meeusen +2.03

10. Michael Vanthourenhout +2.31

 

Herrernes DVV Trofee

1. Mathieu van der Poel 8:01:06

2. Toon Aerts +0:08:59

3. Wout Van Aert +0:11:12

 

Kvindernes Krawatencross

1. Sanne Cant 44:45

2. Maud Kaptheijns +13 sekunder

3. Annemarie Worst +38

4. Laura Verdonschot +55

5. Manon Bakker +1.01

6. Loes Sels +1.14

7. Katherine Compton 1.42

8. Ellen Van Loy 1.59

9. Nikki Brammeier 2.00

10. Alice Maria Arzuffi 2.14

 

Kvindernes DVV Trofee

1. Katherine Compton 5:48:50

2. Nikki Brammeier +0:06:11

3. Maud Kaptheijns +0:06:26

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk