Flot dansk World Cup sølv på banen
11. december 2017 10:15 af Jesper Johannesen

Det danske par, Trine Schmidt og Julie Leth, vandt natten til mandag World Cup sølv i Chile. 

Parløb er kommet på OL-programmet fra 2020. Det er en disciplin, som Danmark sandsynligvis kommer til at satse på både for herrer og kvinder, hvis finanseringen falder på plads. Derfor var Trine Schmidt og Julie Leth også til start i Santiago i Chile. 

I kvindernes parløb sluttede otte par på omgangshøjde efter de 80 omgange. Efter hver 10. omgang var der spurter, hvor der blev uddelt 5, 3, 2 og 1 point. Det gav masser af action, da det altså var spurterne, som endte med at blive afgørende. 

Det danske par var godt repræsenteret i spurterne, hvor det blev til point i fem ud af de otte spurter. New Zealand med Michaela Drummond og Racquel Sheath var dog flyvende og tog point i samtlige spurter, derfor var det heller ikke så overraskende, at de vandt World Cup-guldet. 

I den sidste spurt kunne danskerne faktisk stadig vinde, hvis de vandt spurten og New Zealand ikke fik point, men danskeren blev toer og vandt dermed World Cup-sølvet. Italien tog bronze med 13 point. 

Undervejs i løbet var der et styrt, da en rytter fra Ukraine styrtede, og det var faktisk meget tæt på, at en af de danske ryttere blev revet med ned. 

Femte og sidste afdeling af World Cuppen afvikles i Minsk (Hviderusland) fra den 19-21. januar 2018. 

Resultat af World Cuppen
1 New Zealand 22
2 Danmark 16 
3 Italien 13
4 Japan 11 
5 USA 10 
6 Rusland 8
7 Mexico 5 
8 Kina 0 
9 Ukraine - 30 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

TORSDAG