Dumoulin: Vi var ikke bange
17. maj 2017 17:59 af Christian BergFoto: ANSA - PERI / DI MEO / ZENNARO

Den lyserøde førertrøje var ikke for alvor under pres på 11. etape af Giro d'Italia

I går smadrede Dumoulin sine konkurrenter på enkeltstarten, og i dag skulle han og holdet så forsvare førertrøjen på den kuperede 11. etape. Hollænderen bevarede den lyserøde trøje uden den store slinger i valsen, selvom flere ryttere forsøgte med angreb.

 

Det første alvorlige udspil kom fra Movistar Team og Astana, da Andrey Amador og Tanel Kangert gik med i det store udbrud. Movistar-rytteren lå inden etapen nummer ni, og derfor måtte Team Sunweb frem for at føre. Selvom de to ryttere rykkede tættere på i klassementet, var den førende rytter aldrig bekymret.

 

”Vi var ikke bange for Amador og Astana-rytterne. Vi satte vores eget tempo og vidste, at de andre hold også ville stresse, da de heller ikke ville have Amador længere op i klassementet. Det var fremragende holdarbejde,” sagde Dumoulin umiddelbart efter etapen.

 

På dagens sidste stigning blev den 26-årige hollænder igen sat under pres, da både Vincenzo Nibali og Thibaut Pinot angreb på de stejlere stykker. Dumoulin lignede dog en mand i kontrol, og de to klassementsudfordrere blev også kørt ind igen.

 

”Jeg ville ikke følge Pinot, for jeg vidste, at vi ville hente ham. Jeg tog det roligt på nedkørslen, fordi jeg ville bruge Ten Dam til at jagte. Så angreb Nibali, og jeg blev lidt overrasket, men det endte godt.”

 

Sidste år bar Tom Dumoulin førertrøjen i seks dage.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

TORSDAG