Dumoulin med mekaniske problemer i Abu Dhabi
25. februar 2018 08:00 af Mathias Høj Foto: LaPresse - Ferrari / Paolone

Lørdagens fjerde etape af Abu Dhabi Tour blev en skuffende oplevelse for den nykårede verdensmester i enkeltstart Tom Dumoulin. 

Med hurtigste tid på første mellemtid så det ud til at Tom Dumoulin skulle vinde enkeltstarten på fjerde etape af Abu Dhabi Tour. Den hurtige hollænder måtte dog se uheldet indtræffe, da en defekt bagskifter forcerede Team Sunweb-rytteren til et cykelskift. Et skift, der kostede ham chancen for at sejre i sin nye VM-trikot samt på sin nye enkeltstartscykel. Dumoulin var meget skuffet efter etapen, hvor hollænderen havde set muligheden for en etapesejr.

 

”Tilsyneladende var det et problem med gearskifteren mere end et problem med bagskifteren eller elektronikken. Jeg ved det ikke, men lige meget hvad skulle jeg skifte cykel. Det var irriterende. Jeg havde bedste tid på mellemtiden og var stadig godt kørende. Jeg er altid en dårlig starter, så jeg havde stadig noget tilbage i tanken. Efter skiftet var alt mere eller mindre færdigt,” fotæller Dumonulin til Cyclingnews.com.

 

Efter cykelskiftet kom hollænderen dog stærkt igen og sluttede på en 12. plads med 31 sekunder op til Rohan Dennis. Lørdagens enkeltsart var Dumoulins første på sæsonen, og hollænderen havde bestemt ønsket et andet udfald end det der skete.

 

”Jeg ville ønske at have startet min første enkeltstart med lidt andre følelser efter etapen, specielt fordi jeg følte mig godt kørende. Men jeg forsøgte at kæmpe for det. Jeg mener, at jeg jagtede alligevel for at få det bedste ud af det. Det er skidt, men det er sådan det er,” fortæller hollænderen til Cyclingnews.com

 

I den samlede stilling før søndagens sidste etape af Abu Dhabi Tour er Dumoulin nu 31 sekunder efter Rohan Dennis. Team Sunweb-rytteren har dog stadig et forspring til ryttere som Fabio Aru, Ilnur Zakarin, Rui Costa og Simon Yates, hvorimod Alejandro Valverde er syv sekunder foran Dumoulin i den samlede stilling. Sidste års vinder af Giro d’ Italia er dog opmærksom på tætheden i klassementet samt den begrænsede mulighed for at tage tid på morgendagens stigning.

 

”Der er nogle klassementsfolk, som er foran mig. Måske er der nogle bag mig, men jeg tror at alle er tæt på mig eller foran mig. Det bliver svært at gøre den store forskel på morgendagens stigning, men jeg vil gøre mit bedste i morgen, og så må vi se,” fortæller den 27-årige hollænder til Cyclingnews.com.

 

Dumoulin har i alt 23 sejre på CV’et, hvoraf den største fandt sted sidste år, da den hollandske tempospecialist vandt Giro d’ Italia.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG