Dobbelt op for van der Poel og Cant i Hoogstraten
12. februar 2018 21:31 af Anders Schelde Mai Foto: Feltet.dk

Mathieu van der Poel og Sanne Cant fulgte op på deres respektive sejre i Krawatencross, da de begge sejrede i Superprestige Hoogstraten.

Søndagens løb i Hoogstraten var det syvende og næstsidste i Superpresige-løbsserien. Inden løbet i Hoogstraten var van der Poel (Beobank-Coredon) blot ét point efter den tredobbelte verdensmester Wout Van Aert (Crelan-Charles) i den samlede stilling i Superprestige-løbsserien. De to rivaler havde delt de hidtidige seks løb mellem sig, hvoraf Van Aert har vundet to og van der Poel fire.

 

Toon Aerts (Telenet Fidea) og David van der Poel (Beobank-Coredon) kørte stærkt fra start. Mathieu van der Poel fik en dårlig start, men overordnet set var løbet samlet på de første fire omgange. På fjerde omgang satte van der Poel sit angreb ind, og det ingen i stand til at svare igen på.

 

På sidste omgang var van der Poel stadig i front foran en større gruppe bestående af de øvrige favoritter. Her lykkedes det for Laurens Sweeck (ERA-Circus) at komme alene afsted. Han holdt forfølgerne bag sig og kunne køre ind på andenpladsen efter van der Poel, hvis storebror David vandt favoritgruppens spurt om tredjepladsen.

 

Resultatet betød, at Mathieu van der Poel er fire point foran Van Aert i den samlede stilling. Van der Poel kan dog godt begynde at fejre sejren, da Van Aert allerede inden løbet i Hoogstraten meldte ud, at det ville blive hans sidste i sæsonen. Nummer tre Superprestige-løbsserien er Sweeck, som er 24 point efter van der Poel, og dermed ikke kan nå at indhente hollænderen, da han maksimalt kan tabe 15 point i sidste løb.

 

Cant kan ikke stoppe med at vinde

Som det var tilfældet med van der Poel, så lavede Sanne Cant (Beoban-Coredon) også en double, da hun vandt løbet i Hoogstraten efter dagen inden at have sejret i Krawatencross. Inden løbet i Hoogstraten lå hun a point med Maud Kaptheijns (Crelan-Charles) med 77 point hver efter seks løb.

 

Sanne Cant kørte fra starten, og efter første omgang havde hun ti sekunder til forfølgerne. Forfølgerne holdt sig samlet indtil Kaptheijns angreb mod slutningen af anden runde. De to favoritter blev et og to, mens britiske Helen Wyman (Xypex-Verge Sport) tog sig af tredjepladsen.

 

Inden ottende og sidste afdeling af Superprestige-løbsserien fører Sanne Cant med ét point over Maud Kaptheijns. Sidste afdeling er Noordzeecross, som køres i belgiske Middelkerke den 17. februar.

 

Herrernes Superprestige Krawatencross

1. Mathieu van der Poel 59:33

2. Laurens Sweeck +22 sekunder

3.David van der Poel +30

4. Michael Vanthourenhout +30

5. Tim Merlier +32

6. Wout Van Aert +36

7. Toon Aerts +39

8. Gianni Vermeersch +42

9. Tom Meeusen +48

10. Wietse Bosmans +1.04

 

Herrernes Superpresitge-serie

1. Mathieu van der Poel 100 point

2. Wout Van Aert 96

3. Laurence Sweeck 76

 

Kvindernes Superprestige Krawatencross

1. Sanne Cant 40:26

2. Maud Kaptheijns +28 sekunder

3. Helen Wyman +34

4. Ceylin Del Carmen Alvarado +51

5. Annemarie Worst +58

6. Alice Maria Arzuffi +1.04

7. Kim Van De Steene +1.08

8. Nikki Brammeier +1.11

9. Elle Anderson +1.23

10. Loes Sels +1.34

 

 

Kvindernes Superpresitge-serie

1. Sanne Cant 92 point

2. Maud Kaptheijns 91

3. Annemarie Worst 72

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk