Amalies rektor tog talentpris foran DCUs kvindelandstræner
06. januar 2018 22:38 af Jesper Johannesen

Det blev den netop afgåede rektor, Kirsten Cornelius, for Falkonergårdens Gymnasium og HF, der løb med Team Danmark og Dansk Supermarkeds Talentpris 2017 ved DRs gallashow Sport 2017. Prisen er givet for næsten 35 års utrættelig indsats for at sikre atleter fleksible uddannelsesvilkår.

Listen af verdensklasseatleter, der har nydt godt af Kirsten Cornelius indsats er alenlang. Fra verdensmester Maja Alm, VM-bronzevinderne Amalie Dideriksen og Pernille Blume til Europamester Casper Pedersen. For bare at nævne nogle af dem, der med en studentereksamen fra Falkonergårdens Gymnasium og HF i rygsækken har leveret medaljer til Danmark i 2017.


Lørdag aften blev hun hædret med Team Danmark og Dansk Supermarkeds Talentpris 2017 til DRs store gallashow Sport 2017 i Boxen i Herning.

Siden 1991 har hun været rektor på Falkonergårdens Gymnasium og HF, som i en lang årrække har haft det største antal af eliteidrætselever i Danmark. I dag er cirka 450 eliteidrætselever fra en lang række sportsgrene elever på gymnasiet. I 1984 var Kirsten Cornelius med til at udvikle den 4-årige gymnasieordning.

Den 4-årige ordning har udviklet sig til at været en central del af rygraden i dansk talentudvikling og eliteidræt og er et stærkt udgangspunkt for at unge atleter både kan udvikle deres fulde potentiale inden for uddannelse og eliteidræt.

Frank Jensen: Vigtigt med fleksible uddannelsesvilkår
Team Danmarks formand Frank Jensen glæder sig over valget af Kirsten Cornelius. Han fremhæver samtidig at prisen i år er med til at sætte fokus på, hvor vigtigt det er for dansk eliteidræt, at atleter tilbydes fleksible uddannelsesvilkår.

”Kirsten Cornelius har gennem flere årtier været en fantastisk drivkraft for at sikre atleter fleksible uddannelsesmuligheder. Hun har et stort hjerte for talentarbejdet, og det er fantastisk at høre fra så mange atleter, hvordan hendes engagement har været med til at gøre det muligt at få uddannelse til at gå op i en højere enhed med den sportslige karriere. Det er en hjørnesten i Team Danmarks eliteidrætsmodel, at atleterne har mulighed for at uddanne sig sideløbende med den sportslige udvikling, og det er Kirsten Cornelius en fornem ambassadør for,” siger Frank Jensen.    

Det er en afstemning blandt sportscheferne i de Team Danmark-støttede specialforbund, der afgør vinderen af talentprisen. Med prisen følger 25.000 kr. til brug i Dansk Supermarked Groups butikker (Netto, føtex, Bilka og Salling).

De øvrige to nominerede til prisen var Flemming Green, udviklingschef i Danmarks Ishockey Union og Catherine Marsal, kvindelandstræner i Danmarks Cykle Union.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TIRSDAG

MANDAG

SØNDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk