Aflysninger på stribe hærger cykelsøndagen
10. marts 2019 12:13 af Mathias Mundbjerg Foto: Unipublic / Graham Watson

Både Riwal Readynez, BHS-Almeborg Bornholm og Team Rytger skulle have været i aktion i dag. Cykelsøndagen er dog ramt af talrige aflysninger, og indtil videre har løbsarrangørerne måttet opgive at gennemføre fire af dagens seks største løb på grund af voldsomt blæst.

Der er ikke noget som et godt, vindblæst sidevindscykelløb, hvor tilsyneladende udramatiske etaper pludselig kan resultere i udfordringer for nogle af de største favoritter.

 

Det kan dog også blive for meget af det gode, for det skal naturligvis frem for alt være forsvarligt for rytterne at køre, uden at de skal risikere liv og lemmer.

 

BHS-Almeborg Bornholm skulle egentlig have kørt Rabobank Dorpenomloop Rucphen, som sidste år blev vundet af Mikkel Bjerg. Danskeren stod endnu en gang på startlisten, ligesom han havde Jakob Egholm til at hjælpe sig. Det blev dog aldrig aktuelt. Løbet blev planmæssigt skudt i gang, men efter kort tid måtte løbet neutraliseres. Derefter rullede rytterne afsted i samlet flok i en god halv time, inden arrangørerne følte sig nødsagede til at afblæse ballet.

 

Riwal-Readynez stillede i Belgien til start i Grote prijs Jean-Pierre Monseré, hvor de skulle op imod navnkundige modstandere som Lotto Soudal, Cofidis og Direct Energie, men dysten blev væsentligt kortere end planlagt. Således måtte arrangørerne opgive at gennemføre den første del af løbet, og holdene kørte i stedet til Roeselare 70 kilometer inde på ruten, hvor de forsøgte at begynde løbet. Det var dog heller ikke muligt, og derfor blev løbet til sidst aflyst.

 

Team Rytger med blandt andre Michelle Quaade skulle have været i aktion i Omloop van de Westhoek, men vinden har forhindret, at løbet kunne gennemføres.

 

Og det er ikke kun i Holland og Belgien, at de har svært ved at køre cykelløb. Også i Frankrig er de udfordrede. Arrangørerne af søndagens Grand Prix de Lillers har måttet sande, at de ikke kan garantere rytternes sikkerhed. Derfor er løbet, som skulle have haft deltagelse af blandt andre Wanty-Groupe Gobert, Sport Vlaanderen og Wallonie-Bruxelles, blevet aflyst i sidste øjeblik.

 

Andetsteds i det cykelgale land er scenen sat til en kæmpe dyst mellem verdenselitens ypperste sprintere. Både Marcel Kittel, Mark Cavendish, André Greipel, Dylan Groenewegen, Caleb Ewan, Alexander Kristoff, Arnaud Demare, Fabio Jakobsen og Sam Bennett er til start, men det kan ende med, at flere af dem er fraværende i finalen. Undervejs dertil skal de nemlig overkomme vindstød på mere end 20 meter i sekundet, og vinden kan ende med at splitte det hele til atomer.

 

Cykelelskere over hele verden kan dermed se frem til en vindblæst dag, hvor det i den grad gælder om at holde på både hat og briller - ellers risikerer man at miste begge dele.

DEL
DELTAG I DEBATTEN