EKSKLUSIVT

Van der Lijke tæt på stort resultat: Angreb er det bedste forsvar
02. august 2021 11:45Foto: Riwal Cycling Team | Freddy Guerin - DirectVelo
af Andy Joachim Pedersen

Riwal-profilen Nick van der Lijke er kun seks sekunder fra den samlede sejr i Kreiz Breizh Elites, der skal afgøres med sidste etape i dag, og med nogle af feltets stærkeste ben sikrede han sig den udgangsposition med angreb som sit forsvar.

Annonce

PostNord Danmark Rundt-optakten for Riwal Cycling Team udfolder sig i Frankrig i disse dage, hvor det danske kontinentalhold i den grad byder konkurrenterne op til dans. Nick van der Lijke blev i går nummer to på næstsidste etape efter et kraftfuldt hug i finalen.

 

Den offensive kørsel på finaleomgangene var den ideelle opskrift for Van der Lijke.

 

Det fortæller han i et interview med Feltet.dk efter etapen.

Stor dag venter på banen: Det er så rent et udtryk af fart og kraft som muligt

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

”På den første omgang mærkede jeg bare, hvor svær den var, og jeg opdagede med det samme, at på omgange som disse og også i et felt som dette, så er angreb det bedste forsvar,” siger han og uddyber sit argument:

 

”Jeg synes, at det var sandt i dag [i går red.]. Vinderen var i front, han gjorde det bedst. I det mindste giver det god selvtillid, at mit sidste angreb var godt, og det giver et godt boost til den sidste etape,” siger han.

 

Van der Lijke beviste, at han er blandt feltets stærkeste ryttere i et løb, han tilbage i 2013 vandt, da han dengang kørte for Rabobanks udviklingshold, og angrebet kunne da også mærkes i benene.

Annonce

 

”Det var ret hårdt, men jeg havde god støtte fra holdet, som giver en masse selvtillid. Det giver også et vist pres, at man skal præstere,” siger han.

 

”Fra toppen var det med smertende ben til målstregen, og det gik ret godt, hvilket var fedt,” siger han.

 

 

Sejren er det vigtigste
Foruden sine egne evner sender Van der Lijke en ros til sine holdkammerater. Riwals styrke på etapen muliggjorde, at han kunne sidde fremme, da det virkelig gjaldt i finalen.

 

”Jeg synes, at vi som hold var rigtig stærke på etapen. Jeg havde det rigtig godt og specielt inde på omgangene, forsøgte jeg at være så meget som muligt ved fronten for i det mindste at søge muligheden for en god chance på etapen,” fortæller van der Lijke.

Annonce

 

Det var dog britiske Samuel Watson, der rendte med sejren efter et angreb tidligt i finalen, og at Van der Lijke ikke fik sejren med, var han skuffet over.

 

”Desværre var der én ude foran, og han var også virkelig stærk. Jeg synes, at jeg med mine ben missede en chance for at vinde etapen, og det var lidt en nedtur, men heldigvis er der en etape mere, og vi vil se, hvad det bringer,” siger han.

 

Nu er han seks sekunder efter i klassementet, og med den sidste etape i dag, gælder det for det danske hold om at vinde, uanset om det er Van der Lijke eller andre af.

 

”For mig er det vigtigste, at vi vinder. Det er målet. For mig er det fedt, men hvis Elmar [Reinders red.] vinder i morgen, vil jeg også være virkelig glad. Vi sætter pres på, og det bliver en god etape, tror jeg,” siger han.

 

Annonce

INFO
Nick van der Lijke
Nyheder Profil Resultater Statistik
Riwal Cycling Team
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Kreiz Breizh Elites
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Giro di Sicilia

Landevej

Optakt: 1. etape af CRO Race

Landevej

Video i artiklenOptakt: CRO Race (Tour of Croatia)

Landevej

Video i artiklenOptakt: Giro di Sicilia

Landevej

Video i artiklenFølg åbningsetaperne i Kroatien og på Sicilien

Landevej

Video i artiklenAlaphilippe forudså van Aerts tilbagegang: Hør Brian Holms historie om franskmanden

Video

Hollænder indstiller karrieren på grund af helbredsproblemer

Landevej

Annonce

ANNONCE