Tysk spurtsejr på 1. etape af Tour de l’Avenir
17. august 2018 17:00 af Stefan Bjerre Slothuus Foto: Team Sunweb

Max Kanter sikrede sit tyske mandskab etapesejr og førertrøje på 1. etape af ’ungdommens Tour de France’, Tour de l’Avenir.

Det blev tysk sejr, da 1. etape af Tour de l’Avenir skulle afgøres i en massespurt. Her vandt Max Kanter, der også viste sig fornemt frem i årets PostNord Danmark Rundt som stagiare for Team Sunweb, da han henviste polske Alan Banaszek og franske Damien Touzé til de resterende placeringer. 

 

Danskerne gjorde ikke det store væsen af sig og formåede heller ikke at få en rytter i top 10.

 

Etapereferat:

Rytterne skulle starte årets Tour de l’Avenir med en forholdsvis flad etape på 138 kilometer. Feltet startede på en flot solskinsdag i Morhiban, men der var ikke mange, der var interesserede i at køre i udbrud. Kun franske Thomas Denis (Pays de la Loire) kom afsted alene, men han fik dog selskab en 20 kilometer senere af holdkammerat: Joris Vincent, Ide Schelling (Holland) og Szymon Tracz (Polen).

 

Udbruddet fik oparbejdet et forspring på omkring fem minutter, men med 80 kilometer igen, begyndte sprinterholdene at sætte farten op, og med 20 kilometer igen var det slut for alle fire lykkeriddere.

 

Til sidst blev det en forventet massespurt, hvor tyske Max Kanter var stærkest foran Alan Banaszek og Damien Touzé.

DEL
KOMMENTARER