Prøv vores nye app
Test: GripGrab Flandrien Waterproof Knitted skoovertræk
16. december 2021 10:12
af Morten Andersen

GripGrab har (gen)skabt en klassiker med flere moderne tvists, som vil gøre rigtig mange fødder glade, når det er ’danskervejr’ udenfor.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Fakta:

Producent: GripGrab
Produkt: Flandrien Waterproof Knitted skoovertræk
Farver: Testet i Hi-Vis Yellow - fås også i Black , Navy Blue og Pink
Størrelse: Small, Medium, Large, Extra Large

Vejledende udsalgspris: 529,- kroner

 

Introduktion

Hvis man året rundt i Danmark, så er man ikke fremmed for behovet for et godt skoovertræk for at holde fødderne lune og tørre.

 

Vi skal dog lidt længere sydpå for at finde inspirationen til dette ny-lancerede overtræk fra danske GripGrab. Skabelonen kommer nemlig fra en af cyklingens vugger - Flandern i Belgien - hvor vindblæste og kølige veje også kræver, at man passer på fødderne.

 

Læs også
Lefevere kommenterer Asgreen og Casper P.s kontraktsituation

 

Her har et bestemt skoovertræk domineret historisk set - den såkaldte ’Belgian Bootie’ som mest af alt ligner en kraftig sok, der trækkes over skoene og giver et ekstra lag beskyttelse mod elementerne. Denne er udødeliggjort af nogle af cyklingens hårdeste ryttere, som netop kommer fra Flandern-regionen og som står for en helt speciel attitude og stil, som rigtig mange cykelryttere i årevist har efterstræbt.

 

Nu har GripGrab vækket ’belgier-overtrækket’ til live igen - og samtidig fyldt en masse moderne egenskaber i for at give klassikeren et moderne touch.

 

Annonce

 

Test

Der er kun ganske få dele i cykelgarderoben, som på samme måde bringer referencer til klassiske cykelmode frem på nethinden, som en klassisk ’oversok’. Den er en klassiker på de gamle cykelbilleder fra en svunden tid og man forbinder den nærmest straks med væddeløb og hårde hunde, som ikke lader dårligt vejr komme i vejen for hverken træning eller løb. 

 

Derfor er det også et spændende projekt, som GripGrab her kaster sig ud i og et produkt, som jeg har set frem til at teste. Jeg synes nemlig, at dette klassiske touch klæder de fleste moderne vinter-outfits.

 

Klassisk med et lille tvist

Og kigger vi på det æstetiske, så synes jeg i høj grad, at GripGrab er lykkes med at ramme det rigtige, lidt old-school look.

 

Overtrækket fremstår på overfladen som en klassisk, vævet sok og trækker netop de føromtalte referencer. Til de flamske ryttere som kører bedst i dårligt vejr, som lider i stilhed og gerne kører til de ikke længere kan huske, hvad de selv hedder.

 

Man tilføjer lige lidt Roger De Vlaeminck til de moderne marginal-gains, som ellers præger udviklingen af vintertøj i disse år.

 

Der er dog et lille tvist, som på én gang er funktionelt, men som også slår en finurlig lille krølle og binder det klassiske og moderne sammen på fin vis: Overtrækket har et rigtig langt skaft.


Det er en moderne ting, at sokkerne går rigtig langt op på læggen, men her tjener det nok mere et funktionelt formål, for det nedsætter nemlig mængden af sprøjt fra våde veje, som kan finde op til kanten af overtrækket og derved potentielt trænge ind.

 

Læs også
Optakt: 3. etape af Tour de Romandie

 

Alligevel er det en fin lille sløjfe, som binder det klassiske og moderne og funktionelle sammen.

 


 

Finurligt materiale

Materialet byder også på noget, som godt kan opleves som endnu et lille tvist. Overfladen fremstår nemlig som et vævet materiale - nærmest som overfladen på en kraftig tennissok.


Når man rører ved det og trække ri det, så ’knaser’ det dog en smule, hvilket er det indbyggede membran-materiale, som man kan mærke.

 

Men ellers føles overtrækket langt hen ad vejen som en strømpe. Det strækker godt og føles lækkert og ikke mindst kraftigt i hænderne.

 

Let at få af og på

Mange af de nyere skoovertræk er lavet til at sidde ultratæt og derved kan de være en udfordring at få på og man skal ofte være ret påpasselig for ikke at komme til at lave huller eller revner, når man krænger dem ned om skoene.

Annonce

 

Det gør sig på ingen måde gældende her og det er rigtig lækkert. Der er fint med stræk i stoffet, som nemt kan krænges om skoen. De fleste overtræk påfører man sig lettest ved at tage det på inden sin sko, trække det godt på plads om underbenet for dernæst at iføre sig sin sko og trække selve fod-delen i overtrækket ned over skoen.

 

Det kan man gøre, men faktisk anbefaler GripGrab en anden metode, som man i stedet bør følge. Det er præcis, som man ifører sig sokker på sine bare fødder.

 

Se hvordan i videoen: 

 

 

Det fungerer ganske let og uden problemer!

Annonce

 

Læs også
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx

 

Jeg har testet en størrelse large sammen med mine cykelsko i størrelse 43 i øvrigt.

 

Jeg synes personligt, at det er en kæmpe fordel, at overtrækket er så let at få af og på. Ikke fordi det betyder så meget tidsmæssigt, men fordi det som regel betyder, at overtrækket holder længere. Det bliver ikke ødelagt og man undgår små uheld, hvor man får trukket for hårdt eller ødelagt nogle af kanterne, når man skal kæmpe for at få det på.

 

Dermed er der ikke udsigt til at smadre det hurtigt og overtrækket bør kunne holde en hel del sæsoner, hvis man ellers behandler det pænt.

 

 

Pasform

Ovenstående har næsten allerede løftet sløret for pasformen, som også fungerer. Stoffets tykkelse og kraftige kvalitet gør, at strækket i stoffet ikke behøver at være overdrevet og derfor sætter ’sokken’ sig behageligt om både sko og ikke mindst underben.

Annonce

 

Det føles faktisk langt hen ad vejen som at have en lang, kraftig sok på, som sidder tilpas til, men helt uden at stramme nogle forkerte steder. Tænk hen ad den kraftige, bløde sok, som man ville bruge i sin skistøvle - den fornemmelse.

 

Skaftet går som skrevet højt op. Jeg har testet i størrelse large og her måler jeg skaftet til at være cirka 25 centimeter fra kanten af min sko, hvilket efterlader cirka 15 centimeter op til mit knæ, når overtrækket er trukket op.

 

Det vil sige, at det slutter nogenlunde der, hvor læggen er tykkest, men GripGrab er lykkes godt med at gøre skaftet tætsiddende helt uden at stramme. Pasformen er generelt rigtig behagelig.

 

 

Læs også
Optakt: 6. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

Godt beskyttet

Jeg har kørt med overtrækket i den danske efterårskulde, på dage hvor vinden bider og det har været nødvendigt med handsker for at få en komfortabel træningstur.

Annonce

 

Her er konklusionen entydig, Flandrien Waterproof Knitted-skoovertrækket giver rigtig fin beskyttelse mod den kolde vind og man mærker tydeligt, at selv om de på overfladen kan ligne en simpel sok, så er membranen i stoffet effektiv.

 

Der er mere end rigeligt med varme i dem til at man er godt dækket ind i hele foråret og efteråret. Fødderne er pakket godt ind og jeg har ikke oplevet antydningen af kold vind, som finder vej igennem, selv på en kølig og kraftigt blæsende dag.

 

Selv om jeg ikke har kørt i decideret regnvejr, så tør jeg godt konkludere, at overtrækkene kan tåle en del vand, før de må give fortabt. Membranen holder vandet ude, mens også overfladen skyer vandet og virker nærmest hydrofobisk med den måde, hvor vandet ledes væk i dråber uden chance for at trænge ind.

 

Selvom vejene er meget våde og skoene får masser af sprøjt, så absorberer de ikke vandet og holder indersiden tør.

 

Jeg har også udsat overtrækket for den aldeles uvidenskabelige - men effektive - test under vandhanen. Her består overtrækket også, for selv med højt, koncentreret tryk, så ledes vandet væk og det som sætter sig (hvilket altid vil ske ved sådan en test) slipper ikke indenfor.

Annonce

 

 

Hi-Vis!

Apropos beskyttelse, så spiller synlighed jo en stor rolle, når lyset svinder tidligere og tidligere her i vinterhalvåret.

 

Derfor har jeg været rigtig glad for at teste overtrækket i en nærmest fluorescerende gul, som lyser rigtig meget op og giver en masse synlighed. Det bemærkes både i skumringstid og når der er mørkt, hvor et par fødder og underben i selvlysende gul, der pisker op og ned, er lette at se i lyset fra en bil. For mig er det en ekstra tryghedsfaktor i sammenspil med de gode cykellygter om vinteren.

 

Læs også
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe

 

Overtrækket fås desuden i mere afdæmpede, mørke farver eller en lidt frækkere pink version.

 

De små detaljer

Som afslutning er det også værd at tale om et par fine detaljer, som en lille plastik-kile, såm er påsat under sålen, allerforrest på skoen. Det forhindrer det værste slid, når man går på jorden med overtrækket på.

Annonce

 

Men også materialet i sålen af overtrækket er forstærket fra tå til hæl, så man mindsker risikoen for at slide hul.

 

Min eneste anke på overtrækket finder man også i sålen. Hullet til klampen er nemlig en lille anelse for stort i min optik. Det skal naturligvis være plads til en klampe, men det kunne godt være en anelse mindre, hvilket vil give mindre plads til, at skoens sål kan blive våd.

 

 
Konklusion
GripGrab lykkes rigtig godt med at kombinere det klassiske look, og dermed de traditionelle cykelreferencer, med flere moderne features, som gør Flandrien Waterproof Knitted-overtrækket til et rigtigt lækkert produkt.

 

Pasformen er fremragende og behagelig og der er masser af knald på beskyttelsen overfor vind, kulde og moderate mængder vand.

 

Kvaliteten er lækker og jeg anslår, at produktet har ret mange sæsoner i sig, hvis man behandler det godt og tænker sig en smule om, når man for eksempel går på råt underlag.

Annonce

 

En moderne klassiker er (gen)født, som vil gøre rigtig mange fødder glade, når det er ’danskervejr’.


Sådan har vi testet:

Vi har testet overtrækket i det danske efterår med temperaturer under ti grader og med masser af regnvåde veje.

 


Stillet til rådighed af: GripGrab

Feltet.dk's vurdering

(8/10)

Se mere om Feltet.dk's test kriterier

INFO
Arkiv: Beklædning og beskyttelse
Nyheder
Materiale og udstyr
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Torsdag den 25. april 2024

Landevej
Følg enkeltstarten i Romandiet og kongeetapen i Tyrkiet
Landevej
Lefevere kommenterer Asgreen og Casper P.s kontraktsituation
Landevej
Evenepoel tilbage på landevejen
Landevej
Topsprinter får debut efter lang skadesperiode
Landevej
Danske hold uden succes i Italien
Landevej
Ny triumf til Lidl-Trek-talent
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Vidunderbarn lykkedes med sit ”første udbrud i karrieren”
Landevej
Video i artiklenSe Lunds reaktion på ny sejr
Landevej
Lidl-Trek-udbryder trodser favoritterne på målbjerg
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lunds anden store sejr
Landevej
Total dominans af UAE
Landevej
Video i artiklenLund blev overrasket i trumfens stund: Hvad laver du her?
Landevej
Video i artiklenTobias Lund vinder for anden dag i træk
Landevej
Ayuso ser frem til enkeltstart: Perfekt på papiret
Landevej
Optakt: 5. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour de Romandie
Landevej
Tour de Romandie-analyse: Da den franske plasterkrise blev endnu mere akut
Landevej
Geraint Thomas skal stå i spidsen til årets Giro d’Italia
Landevej
Kron før 2. etape: Håber på at vise noget
Landevej
Danskerduo udtaget til spansk etapeløb
Landevej
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lund triumfere i Tyrkiet
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Landevej
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Motion
Første cykelmagasin på gaden
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewDansk stortalent har forelsket sig i monument: Jeg går også efter det i fremtiden
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewHjemvendt dansk talent: Fandt i hvert fald ud af, hvor jeg ikke skal køre
Landevej
Oversigt: 41 danskere i aktion i dag

Onsdag den 24. april 2024

Landevej
Officielt: Disse hold skal køre 2024 Tour de France Femmes avec Zwift
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewDansk Lidl-Trek-sportsdirektør: Vi vil prøve noget frækt
Landevej
Overrasket Alpecin-Deceuninck-rytter reagerer på podieplads
Landevej
Dobbeltsejr i perfekt spurt - Asgreen misser podiet
Landevej
Skuffet dansker reagerer på fjerdeplads
Landevej
Tobias Lund reagerer på første professionelle sejr
Landevej
Video i artiklenDansk sprintertalent tager stor sejr
Bane
Ny arrangør af VM i banecykling fundet i 2025
Landevej
Opdateret: Giro-feltet tager form - udskiftning i deltagende danskere
Landevej
Fra arbejdsløs til guldfugl: Giro-aktuel stortalent har målsætningen klar
Landevej
Optakt: 4. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie
Landevej
Tour de Romandie-analyse: Cancellaras store dag
Landevej
Officielt: Grand Tour-vinder har fremtiden på plads
Landevej
Mørkøv får afgørende rolle i rekordforsøg
Landevej
Mads P er i verdenstoppen over flest indkørte præmiepenge i 2024
Landevej
Soudal-QuickStep skriver med ny rytter
Landevej
Emma Norsgaard udtaget til Grand Tour
Landevej
Quintana kører Giroen i en ny rolle
Landevej
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe
Landevej
Reserve leverede kæmpe overraskelse
Landevej
Journalist: Her er Pogacars Giro-hold

Tirsdag den 23. april 2024

Landevej
Video i artiklenSe spurten, der fik Bora-profil deklasseret
Landevej
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg
Landevej
Favorit kommenterer afgørende fejl
Landevej
Hot seat var hårdt for dagens vinder: Værste timer i mit liv
Landevej
Sensationel hollænder stryger til tops på teknisk Romandiet-prolog
Landevej
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder
Landevej
Lefevere afviser: Selvfølgelig havde han sidste ord
Landevej
Bora-profil fratages sejr efter italiensk protest
Udstyr og test
Video i artiklenProduktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
Landevej
Optakt: 3. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024
Landevej
Optakt: Prolog til Tour de Romandie
Landevej
Optakt: Tour de Romandie
Landevej
Verdensmesteren dropper Tour de France
Landevej
Verdensstjerne sæsondebuterer i stort etapeløb
Landevej
Pogacar øger - tronskifte hos kvinderne
Landevej
Fem danskere stiller til start i WorldTour-etapeløb
Udstyr og test
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Landevej
Mexicansk kæmpetalent har fremtiden på plads: Skriver uhørt lang kontrakt
Landevej
Første rytter fra nyt samarbejde: Visma sikrer talentfuld polak
Landevej
To danskere indgår: Se Uno-X Tour de France-bruttotrup

Mandag den 22. april 2024

Landevej
Ineos tager bomstærkt klatrehold med til WorldTour-etapeløb
Landevej
Tobias Lund reagerer på tredjeplads i hård spurt
Landevej
Bernal bedre end før det skæbnesvangre styrt: Vil være verdens bedste
Landevej
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
VIS FLERE

Annonce