Prøv vores nye app
Test: Giant TCR Advanced Pro 0
26. august 2019 14:00
af Morten Andersen

Den nyeste model indenfor Giants TCR-modeller gør det rigtig godt på alle de testede parametre. Giant kommer her med en fed cykel flankeret af gode hjul.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Fakta:

Producent: Giant.

Fås i størrelserne: XS, S, M, ML, L og XL. (Vi har testet en M)

Farve: Carbon/Black/ Iris

Vejledende udslagspris: 35.999,-  kroner

 

 

Fakta om cyklen

Ramme: Carbon, advanced grade composite.

Forgaffel: Carbon, advanced grade composite.

Geargruppe: Shimano Ultegra DI2

Kranksæt: Shimano Ultegra med Giant Power wattmåler - Der kommer en separat test

Bremser: Shimano Ultegra

Hjulsæt: Giant SLR-1 42 mm tubeless ready

Dæk: Giant Gavia Tubless 700x25

Saddelpind: Giant Variant composite

Saddel: Giant Contact SL

Frempind: Giant Contact SL

Styr: Giant Contact SL

 

Læs også
Sådan vil Pogacar lave Giro-Tour-double

 

Introduktion

Siden Giant blev startet i 1972 af taiwanske King Liu har mærket vokset sig blandt de største cykelfabrikanter i verden. Det er blandt andet Giant der står bag ’Compact Road-designet’, med det karakteristiske slope i stellet, som man finder på mange racercykler i dag.


Giant har vundet flere store sejre i professionel cykelsport. I år sponsorer holdet både professionelle landevejshold og mountainbike hold.

 

Giant tilbyder deres kunder et bredt udvalg af forskellige cykler til vidt forskellige priser. Vi har fået mulighed for at teste en cykel, der ligger lige under de dyreste modeller Giant råder over. 
 

 

Test

Giant TCR-modeller kommer i flere versioner. Den testede model hedder Advanced Pro 0. Denne model rangerer lige under Advanced SL og lige over Advanced. Cyklen fås med både fælgbremse og skivebremse. Cyklen vi har fået stillet til rådighed er med fælgbremse.

Annonce

 

Selve Advanced Pro 0 modellen fås i to versioner, hvor det er er udstyret er forskellen på de to cykler.

 

Cyklen er sat op med Giants egne komponenter, derudover er cyklen udstyret med Shimano Ultegra DI2.

 

Giant Advanced Pro 0 er holdt i en fed sort farve, hvor selve Giant skriften på cyklen er farvet i hvid. Dette giver cyklen et rigtig fedt og stilrent look.

 

Første tur på landevejen

Det første man bider mærke i, når man kører en tur på cyklen er, at det er en fartmaskine. Rammen er først og fremmest rigtig stiv og den er klart en af de stiveste cykler denne tester har prøvet kræfter med.

 

Stivheden kan også mærkes når man accelererer på cyklen. Den reagerer godt på antrittet fra pedalerne, og det er sand fornøjelse når der skal accelereres på flad vej og ud af sving.

 

Når man prøver en racercykel for første gang, kræver det tit lidt tilvænning. Dette var også tilfældet med denne cykel. Selve rammen er en størrelse Medium. En Medium størrelse hos Giant er fra 171 centimeter til 181 centimeter. Min højde er 173 centimeter, så jeg var dog lidt i tvivl om en Medium kunne blive for stor, da jeg normalt kører lidt mindre størrelse med længere frempind på.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

Derfor krævede det også et par ture før jeg havde vænnet mig til cyklens indstilling og der blev justeret på både saddelhøjde og sadlens position. Til sidst fandt jeg dog en indstilling der gjorde, at jeg faktisk sad ret godt på den og samtidig følte jeg, at mit tråd også blev bedre.

 

Rammegeometrien

En af de første ting man lægger mærke til ved Giant Advanced er hvor meget slope der er i rammen. Slope er den måde rammen er bygget på.

 

Det vil sige hvor meget overrøret falder. Hos Giant og specielt deres TCR-modeller har altid været kendt for meget slope.

 

Om man er for eller i mod slope er nok en smagssag. I ”gamle” dage sagde man, at en carboncykel med slope var mere stiv i rammen end en uden slope. Men faktum er, at i dag laver man ikke en high-end cykel der ikke er stiv nok.

Annonce

 

Vi synes, at rammegeometrien er godt afstemt og cyklen har et fedt look og et look der vidner om, at det er en cykel der er lavet til at køre stærkt og som man har lyst til at køre stærkt på.

 

TCR er Giants bud på en allround cykel. Vi synes dog, den er meget raceorienteret. Giants aero-model hedder Propel, men vi synes også at TCR-modellen gør det godt, når der skal tonses på flad vej. Det er måske også derfor, at TCR Advanced er den fortrukne cykel for WorldTour-holdet CCC. Holdets profil Greg Van Avermaet har også brugt denne model gennem hele forårsklassikerkampagnen.

 

 

Gennemtestet til Grejsdalsløbet

Vi var heldige at have mulighed for at teste cyklen til et af Danmarks hårdeste og mest varierede motionsløb - Grejsdalsløbet. Her er udfordringerne mange - fra flade tonserstykker, til højdemeter og teknisk terræn. En fin test for en allround-racer.

 

Og her performer Advanced-modellen nærmest perfekt. Den er hurtig på alle ønskelige måder - både når der skal accelereres i sving og ved temposkift i grupperne, men også på bakkerne, som der er masser af i området.

Annonce

 

Læs også
Starttider: Enkeltstart på 3. etape af Romandiet Rundt

 

Det er en fornøjelse at køre på en cykel som denne, som bare fungerer uanset hvordan løbet køres eller hvordan terrænet skifter temperament.

 

Der er også komforten, for det er en lang dag på cykelkontoret. Her kan vi godt forstå, hvorfor modellen her er foretrukket af mange proffer, for cyklen har en meget velovervejet fornemmelse for kompromisset mellem performance og komfort.

 

Rammegeometrien gør det let at finde en aerodynamisk position uden at siddestillingen bliver voldsom aggressiv i sit drop mellem saddel og styr, hvilket kan mærkes efter mange timer i sadlen.

 

Løbet blev dermed en dag, hvor især komfort, fart og kontrol var centrale punkter i oplevelsen med cyklen.

 

Gode styregenskaber

En carboncykel til over 30.000 kroner forventer man har rigtig gode styreegenskaber. Dette kan denne cykel godt leve op til. Normalt vil det kræve flere ture, før man er tryg ved at kaste cyklen gennem svingene, men Giant har arbejdet meget med styreegenskaberne på deres cykler.

Annonce

 

På den første tur følte man den samme tryghed, som jeg normalt har ved min egen racercykel. Dette er et stort plus, da absolut ikke er sådan ved alle cykler.

 

Advanced Pro 0 er en cykel i en god balance. Kører man cyklen hårdt, så er den styrevenlig også i svingene. Cyklen har ikke været testet til bjergkørsel, men her er vi også sikker på at den ville klare sig godt, når man ser på de styreegenskaber den har.

 

Styreegenskaberne hænger også sammen med, hvor godt den bremser. Cyklen er udstyret med fælgbremser og det bremser altså ikke ligeså godt som skivebremser. Dette beskriver vi mere uddybende i det næste afsnit.

 

Gear og bremser

TCR Advanced PRO 0 er udstyret med Shimano Ultegra fælgbremser. Der er blevet kørt en hel ture på cyklen og bremserne har bare fungeret. Selvom der efterhånden kommer flere og flere cykler frem med skivebremser, så bremser en fælgebremse også fint.

 

Læs også
Hollænder vinder kongeetape - Tobias Lund mister førertrøjen

 

Der har heller ikke været behov for yderligere justering. Cyklen er også blevet testet i regnvejr, her kan man dog godt mærke en lille forsinkelse på bremsekraften. Det er dog i den mikroskopiske afdeling, men nok til at man lige skal tænke over det.

Annonce

 

DI2-gruppen fra Shimano er der efterhånden ikke så meget at sige om. Gruppen fra Shimano er blevet ekstrem populær og specielt den prisvenlige Ultegra-version er populær, hvis man vil have elektronisk gearskifte på sin racercykel.

 

Ultegra DI2 er en rigtig god gruppe, der bare skifter helt perfekt. Denne tester har tidligere kørt med Dura Ace DI2 og ud fra gearskiftet er der ikke nogen forskel at mærke. Til gengæld er der en stor forskel på prisen. Ultegra DI2-gruppen har kørt godt og der har ikke været behov for yderligere justeringer.

 

 

Hjul og dæk

Hjulene på Advanced Pro 0 er Giants eget mærke. Hjulsættet hedder Giant SLR og er et carbonshjulsæt. Hjulene er tubeless ready, hvilket vil sige, at man kan køre med et tubeless setup. SLR-hjulene har den stivhed der skal til på en landevejscykel og er et rigtig godt hjulsæt der ligger i mellemklassen af hjul.

 

Som skrevet tidligere er hjulene sat op med tubeless-dæk. Dækkene er også fra Giant selv og hedder Gavia Race og er størrelsen 700x25, der giver massere komfort. Dækkene har vi ikke tidligere prøvet kræfter med, men det er generelt et positivt bekendtskab.

Annonce

 

Når man kører med et tubeless-setup, er det muligt at køre med et lavere dæktryk, således det øger komforten på cyklen. På trods at vi har testet cyklen i mange kilometer, så har vi ikke været ramt af en eneste punktering, selvom vi også har kørt flere ture i regnvejr. 


Konklusion

Giant har lavet en topcykel, der fungerer godt på de fleste af de parametre vi har testet.

 

Cyklen fungerer godt i svingene og den kører utrolig godt på fladvej, selvom den ikke er Giants aerocykel. Det er en såkaldt allroundcykel og selvom vi ikke har testet den til decideret bjergkørsel, så vil vi også kunne anbefale cyklen til dette formål.

 

En af grundende til at cyklen ruller så godt på fladvej, kan måske skyldes de lette og stive carbonhjul fra Giant selv. Hjulene er sat op med tubeless-dæk og dette er bare en positiv oplevelse. Det ruller godt, det giver god komfort og det har endnu ikke givet nogen punkteringer.

 

Cyklen koster 36.000,-, dette er ikke en billig cykel, dog synes vi at man får meget cykel for pengene. Hvis man vælger at bruge budgettet på denne cykel får man efter vores mening en super fed cykel med nogle fede hjul og sidst men ikke mindst får man en cykel med indbygget wattmåler (der kommer en separat test af denne).

 

Cyklen fra Giant er generelt en rigtig god oplevelse og klart en af de bedste cykler denne tester har kørt på. Derfor får den de varmeste anbefalinger herfra.
 

Sådan har vi testet

Cyklen er blevet testet på de nordjyske veje i april måned. Vi har testet cyklen under forskellige vejrforhold. Testurene har været fra 1,5-4 timer.
 

Stillet til rådighed af: Giant Danmark

Annonce

 

Læs vores optakt og få oversigten over indholdet i denne stortest.

INFO
Arkiv: Cykler
Nyheder
Materiale og udstyr
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Fredag den 26. april 2024

Landevej
Danskere holder sig til i klassementet - Franskmand vinder på hjemmebanen
Landevej
LIVE nu: Price i top-10 på stor enkeltstart
Landevej
Optakt: 6. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: 3. etape af Tour de Romandie
Landevej
Optakt: Vuelta Asturias
Landevej
Tour de Romandie-analyse: Da cross leverede endnu et vidunderbarn i schweizisk modvindsfuser
Udstyr og test
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Landevej
Spansk mester står foran stor beslutning
Landevej
Overraskende prologvinder udgår med slemt brud
Landevej
Belgisk stjerne usikker til Touren
Cross
Trek trækker sig fra sponsorat
Landevej
Tysker sejrer på åbningsetapen – rutineret dansker med fremme
Landevej
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Landevej
Uheldig hollandsk profil udgår
Landevej
Klassikerrytter tæt på UAE-skifte
Landevej
Lefevere om muligt Alaphilippe-skifte: Måske vil han prøve noget andet
Udstyr og test
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Landevej
Giro-spillet åbnet for tilmelding

Torsdag den 25. april 2024

Landevej
Lefevere kommenterer Asgreen og Casper P.s kontraktsituation
Landevej
Evenepoel tilbage på landevejen
Landevej
Topsprinter får debut efter lang skadesperiode
Landevej
Danske hold uden succes i Italien
Landevej
Ny triumf til Lidl-Trek-talent
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Vidunderbarn lykkedes med sit ”første udbrud i karrieren”
Landevej
Video i artiklenSe Lunds reaktion på ny sejr
Landevej
Lidl-Trek-udbryder trodser favoritterne på målbjerg

Annonce

Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lunds anden store sejr
Landevej
Total dominans af UAE
Landevej
Video i artiklenLund blev overrasket i trumfens stund: Hvad laver du her?
Landevej
Video i artiklenTobias Lund vinder for anden dag i træk
Landevej
Ayuso ser frem til enkeltstart: Perfekt på papiret
Landevej
Optakt: 5. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour de Romandie
Landevej
Tour de Romandie-analyse: Da den franske plasterkrise blev endnu mere akut
Landevej
Geraint Thomas skal stå i spidsen til årets Giro d’Italia
Landevej
Kron før 2. etape: Håber på at vise noget
Landevej
Danskerduo udtaget til spansk etapeløb
Landevej
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lund triumfere i Tyrkiet
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Motion
Første cykelmagasin på gaden
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewDansk stortalent har forelsket sig i monument: Jeg går også efter det i fremtiden
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewHjemvendt dansk talent: Fandt i hvert fald ud af, hvor jeg ikke skal køre
Landevej
Oversigt: 41 danskere i aktion i dag

Onsdag den 24. april 2024

Landevej
Officielt: Disse hold skal køre 2024 Tour de France Femmes avec Zwift
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewDansk Lidl-Trek-sportsdirektør: Vi vil prøve noget frækt
Landevej
Overrasket Alpecin-Deceuninck-rytter reagerer på podieplads
Landevej
Dobbeltsejr i perfekt spurt - Asgreen misser podiet
Landevej
Skuffet dansker reagerer på fjerdeplads
Landevej
Tobias Lund reagerer på første professionelle sejr
Landevej
Video i artiklenDansk sprintertalent tager stor sejr
Bane
Ny arrangør af VM i banecykling fundet i 2025
Landevej
Opdateret: Giro-feltet tager form - udskiftning i deltagende danskere
Landevej
Fra arbejdsløs til guldfugl: Giro-aktuel stortalent har målsætningen klar
Landevej
Optakt: 4. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie
Landevej
Tour de Romandie-analyse: Cancellaras store dag
Landevej
Officielt: Grand Tour-vinder har fremtiden på plads
Landevej
Mørkøv får afgørende rolle i rekordforsøg
Landevej
Mads P er i verdenstoppen over flest indkørte præmiepenge i 2024
Landevej
Soudal-QuickStep skriver med ny rytter
Landevej
Emma Norsgaard udtaget til Grand Tour
Landevej
Quintana kører Giroen i en ny rolle
Landevej
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe
Landevej
Reserve leverede kæmpe overraskelse
Landevej
Journalist: Her er Pogacars Giro-hold

Tirsdag den 23. april 2024

Landevej
Video i artiklenSe spurten, der fik Bora-profil deklasseret
Landevej
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg
Landevej
Favorit kommenterer afgørende fejl
Landevej
Hot seat var hårdt for dagens vinder: Værste timer i mit liv
Landevej
Sensationel hollænder stryger til tops på teknisk Romandiet-prolog
Landevej
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder
Landevej
Lefevere afviser: Selvfølgelig havde han sidste ord
Landevej
Bora-profil fratages sejr efter italiensk protest
Udstyr og test
Video i artiklenProduktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
Landevej
Optakt: 3. etape af Presidential Tour of Türkiye
VIS FLERE

Annonce