Sådan bliver du en bedre sprinter på Zwift
29. maj 2020 18:00Privatfoto
af Christian Frese

Ved tirsdagens 4. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk havde vi besøg af Simon Nielsen, og forud for ræset tog Fusion ECT-rytteren sig tid til at forklare, hvordan han har vundet stribevis af spurter på Zwift over de seneste fire år. 

Annonce


I ovenstående video kan du høre hele interviewet med Simon Nielsen samt se et eksempel på henholdsvis en mis- og veltimet spurt på Zwift. "Spurt-snakken" indledes ni minutter inde i klippet.

 

Ved tirsdagens 4. afdeling af Uno-X Cup havde vi besøg af Danmarks pt. femtebedst rangerede Zwift-rytter, Simon Nielsen, fra Fusion ECT.

 

Den 34-årige dansker har kørt på Zwift i de seneste fire år, og i den tid er han blevet kendt som en af de hurtigste og mest succesfulde sprintere på platformen.

 

Men hvordan kører man egentlig den optimale virtuelle spurt?

 

Ifølge Nielsen er svaret på det spørgsmål blandt andet afhængigt af feltets størrelse, løbets rute samt afslutningens karakteristika. Alligevel er særligt én faktor afgørende uanset omstændighederne.

 

”Det handler om at time det godt”, fortalte Nielsen under optakten til Uno-X Cuppens 4. afdeling.

Annonce

 

”Det handler om, at du ikke kommer frem for hurtigt, fordi kommer du frem og ligger i fronten og tager vinden for tidligt, så er du næsten dødsdømt. Du kan ikke rigtig blive derude, fordi der kommer hele tiden nogen med mere fart på, der får draft”.

 

I vores livestream viste vi netop et eksempel på, hvordan en spurt kan ende galt, hvis man rammer fronten for langt fra målstregen (eksemplet kan ses fra 9.30 i ovenstående klip).

 

Præcis som på landevejen er det i e-cykling nemlig altafgørende at være koldblodig og udnytte andres slipstrøm i afslutningen.

 

”Jeg ligger mig lidt ned bag i feltet, og når jeg tror på, at nogen af dem foran mig begynder at køre, så kører jeg lige et par sekunder før dem. Jeg forsøger at banke hele vejen igennem feltet, så det passer med, at jeg ligger i front med 50 til 100 meter til mål”, forklarede Nielsen om sin egen strategi og understregede:

 

”Det handler rigtig meget om dynamikken - at ligge det rigtige sted og starte på det rigtige tidspunkt betyder mere, end man regner med. Kan man mestre det, så er man rigtig langt hen ad vejen”.

Annonce

 

I ovenstående video kan du høre hele interviewet med Simon Nielsen, hvor danskeren fortæller meget mere om, hvordan han har succes som sprinter på Zwift.

 

Undervejs svarer Simon Nielsen desuden på flere spørgsmål, heriblandt hvordan han har oplevet at køre med i Uno-X Cup, hvad der tiltaler ham ved e-cykling, og hvorfor Skandinavien typisk klarer sig ganske fremragende på Zwift.

Se eller kør 5. afdeling af Uno-X Cup
Husk, at Uno-X Cup fortsætter på tirsdag den 2. juni med 5. afdeling (tilmeld dig løbet her), som vi livestreamer her på Feltet.dk, på vores Facebook-side og på vores Youtube-kanal fra klokken 20.00.

Vi dækker e-løbsserien med optakter, interviews samt livestream og referatartikler af samtlige fem løbsklasser.
 

Uno-X Cup er lavet i samarbejde med Feltet.dk og Danmarks Cykle Union samt sponsorerne EliteZakoboFusionSISTissotAmaton og Garmin.

INFO
E-cykling
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenRoger Kluge med ny bedste tid: 9:17

Video

Video i artiklenLIVE nu: Giroen er i gang!

Landevej

Video i artiklenEvenepoel: Jeg er glad for at være tilbage

Video

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Giro d’Italia

Landevej

Optakt: 4. etape af Volta ao Algarve

Landevej

Video i artiklenSimon Yates: Vi skal bevare roen og være tålmodige

Video

Fænomen gør endelig comeback: Har fokuseret 100% på at blive klar til Giroen

Landevej

Annonce