EKSKLUSIVT

Riwal Readynez har udstyret på plads
06. december 2018 08:16 af Jesper Johannesen Foto: Feltet.dk

Riwal-Readynez har udstyret for 2019-sæsonen, hvor holdet stepper op og bliver et professionelt kontinentalhold.

Det danske cykelhold, Riwal Readynez, kommer til at køre på Pinarello, som WorldTour-holdet Team Sky gør det. Dermed kommer holdet ikke til at gå ned på udstyret. Det er den danske virksomhed Egedesø A/S, som står for leverancen og sponsoratet til det orangefarvede hold.


"Vi er både stolte og glade for, at vi skal levere alt performanceudstyr til Riwal Readynez. Vi synes, det er en spændende rejse, som holdet har begyndt, og vi ønsker at være en del af det," forklarer CEO hos Egedesø A/S Kim Egedesø til Feltet.dk om det kommende professionelle kontinentalhold. 

Egedesø A/S begyndte deres samarbejde med Riwal-holdet i 2017, hvor holdet hed Riwal-Platform. Siden samarbejdets start har holdet kørt på Pinarello-cykler og Alé-tøj fra Egedesø A/S, og det samarbejde bliver nu udvidet. I de seneste år har holdet kørt på Pinarello Dogma F8 udgaven, men i 2019 vil holdet steppe op og køre på toprammen F10.

"Det er det bedste udstyr, som vi kan give holdet. Pinarello har udelukkende været associeret med Team Sky i det professionelle felt, men vil nu også blive repræsenteret på et professionelt kontinentalhold hos Riwal Readynez. Den mest mærkbare opgradering fra F8 til F10 er aerodynamikken og stivheden. Med udviklingen af rammen er F10 omkring 10 procent stivere," tilføjer Kim Egedesø. Samarbejdet med Pinarello er en 1-årig aftale, hvor der er mulighed for forlængelse i yderligere et år. Riwal Readynez kommer også til at køre med Most styr og frempind, som Team Sky gør det.

"Handler ikke altid om kickback"
I øjeblikket hænger sponsoraterne ikke på træerne, men hos Egedesø A/S har samarbejdet med Riwal Readynez udviklet sig enormt positivt, fastslår Kim Egedesø. Der er sket meget siden, at Kim Egedesø og Co. startede deres sponsorater til dansk cykelsport i 1998 med Team Chicky World. 

"Vi har været sponsor for danske cykelhold siden Team Chicky World, og vi har derfor oplevet mange gange, at når vi har lavet aftalerne, så blev vi inviteret til holdpræstation i foråret, og så hørte vi ellers ikke mere fra holdet før til sommer, når aftalen skulle genforhandles. Hvis det gik vildt for sig, så fik vi måske også en VIP invitation til Post Danmark Rundt," forklarer Kim Egedesø. 

Der er dog sket meget i cykelsporten, og Riwal Readynez har formået at give sponsorerne meget mere igen. 

"Vi er blevet en del af deres Pace-netværk, hvor vi cykler og rejser sammen. Vi laver nogle spændende ting sammen med holdet. Vi håber på, at de bliver inviteret til Strade Bianche og Amstel Gold Race, som er to af de løb, som holdet går efter. Det kunne være fedt at tage nogle af vores kunder med ned og træne til et løb, som Strade Bianche."  

"Vi har også haft mulighed for at få professionelle ryttere fra Riwal-holdet ud og holde foredrag om, hvordan det er at være professionel cykelrytter. Her har vi f.eks. haft Chris Anker Sørensen på besøg, men det bliver så en anden rytter i 2019," tilføjer virksomhedsejeren med henvisning til, at Chris Anker Sørensen stoppede sin aktive karriere efter denne sæson.  Kim Egedesø forklarer også, at et sponsorat ikke altid skal være økonomisk attraktivt, men det kan være mange andre ting. 

"Det er altid svært at sige, hvad der skal til økonomisk for, at det er en god forretning. Det handler ikke altid bare om kickback. Hos Riwal Readynez er det ildsjæle, som står bag, og de giver noget tilbage til sponsorerne. Det er et gensidigt samarbjede, hvor vi får feedback på vores produkter og kan gå tilbage til vores leverandører og så få lavet de ofte bare kosmetiske ændringer, som betyder utroligt meget for alle parter. Ændringer som kommer os motionister til gode fremadrettet." 

Leverer alle performanceprodukter

Egedesø A/S kommer også til at levere hjul til cykelholdet. Det bliver Scope hjul, som holdet kommer til at køre på. Scope Cycling er et forholdsvis nyt hjulmærke, som er startet i Holland. Scope har for 2019 allerede kontrakter med et WorldTour-hold og et prokontinentalhold, men vælger grundet en stor satsning i Norden at lave kontrakt med Riwal Readynez også.

"Scope står for kvalitet, innovation og passion. Det har altid været vores kerneprincipper at udvikle produkter, der er bedst i klassen," forklarer Nieck Busser, som er grundlægger hos Scope Cycling.

Et par af Riwal-rytterne har allerede testet Scope hjulsæt i 2018, og der var feedbacken klar. Rytterne var enormt positive, og derfor kommer holdet også til at køre på hjulsættet i 2019.
 

"Et par af rytterne har testet det igennem sæsonen, og de har været meget postive. De har kørt på hjulene uden stickers, og feedbacken har været enorm positiv. Det lå måske ikke lige i kortene, at Scope skulle sponsorere endnu et professionelt hold, men vi har haft en god dialog om tingene," lyder det fra den tydeligvis glade og stolte forretningsmand Kim Egedesø. Hjulene, som Riwal Readynez kommer til at køre på, er tubeless (slangeløse, red.) hjul. Scope sponsoratet er en 2-årig aftale. Hjulsættet vil blive monteret med Vredestein dæk, som Egedesø A/S også står for at levere. Ligesom de seneste par år, så kommer holdet også til at køre i Alé teamtøj. 


"De kommer til at køre i Alé teamtøj. Primært, fordi vi har været rigtig glade for kommunikationen, og vi må ærligt sige, at der er rigtig mange om buddet, når det kommer til teamtøj. Der har været en relation, og det betyder også meget for holdet," slutter Kim Egedesø.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

Jens Keukeleire satser på Flandern Rundt og Paris-Roubaix

Ochowicz om CCC Team: Målet er 20 sejre

Betsema vinder sæsonens niende sejr i Belgien

Uovervindelige van der Poel vinder endnu engang

Efter fravalg i 2018: Ewan satser på Tour-debut på Lotto Soudal

Opvarmning til 2019: Hvad kan vi forvente af Ag2r-La Mondiale?

Dennis bekræfter hjælperrolle for Nibali i Touren

Kommunen vil være navnesponsor for dansk kontihold – tilbyder 50.000 kr

Guf for nørderne - Samtlige AG2R-ryttere på Strava i 2019

Tidligere Tinkoff-Saxo-sportsdirektør i bedring efter voldsomt styrt

Michael Valgren blandt tre finalister til Årets Sportsnavn 2018

Tour Transalp starter i VM-byen Innsbruck

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

Første gang i år: ingen medaljer til Danmark i forfølgelsesløbet

Opvarmning til 2019: Hvad kan vi forvente af UAE-Team Emirates?

BMC bliver til CCC og får helt nyt trøjedesign

Deceuninck overtager hovedsponsorat - trøjen forbliver den samme

Nyt dansk 6-dagestalent får chancen i Ballerup og Bremen

Team Sunweb med helt nyt look i 2019

BHS Almeborg Bornholm forlænger med ungt talent

Oversigt: Her er WorldTour-holdenes trøjer for 2019-sæsonen

Van Garderen: Jeg har stadig redskaberne til at køre klassement

Bliv klar til 2019: Hvad vi kan forvente os af holdene

Team Giant-Assos CX holder jul i Belgien med fire store løb

Stejle mure dominerer bjergløst Tirreno-Adriatico 2019

Tidligere verdensmester ude i fire måneder

Team Sky kan blive del af storsatsende kinesisk projekt i 2020

Boganmeldelse: Lars Bak - Hjælperytteren

TORSDAG

Dylan Teuns vil gerne køre Flandern Rundt

Simion efter alvorligt styrt: Brug altid en hjelm

Froome bekræfter: Touren er mit store mål i 2019

Dumoulin: Tour de France er ikke det eneste mål

Stef Clement stopper karrieren

Danmark sender stærkt amputeret hold til World Cuppen

Opvarmning til 2019: Hvad kan vi forvente af Trek-Segafredo?

Floyd Landis’ hold rammes af canadisk cannabis-lovgivning

Thomas: Stor mulighed for nye sponsorer

Bahrain-Merida har næste års trøje klar

Matthews bekræfter debut i Flandern Rundt i 2019

Nibali forsøger Giro-Tour-doublen i 2019

Froome om Team Sky: Vi planlægger at forblive sammen i 2020 hvis muligt