EKSKLUSIVT

Riwal Readynez har udstyret på plads
06. december 2018 08:16 af Jesper Johannesen Foto: Feltet.dk

Riwal-Readynez har udstyret for 2019-sæsonen, hvor holdet stepper op og bliver et professionelt kontinentalhold.

Det danske cykelhold, Riwal Readynez, kommer til at køre på Pinarello, som WorldTour-holdet Team Sky gør det. Dermed kommer holdet ikke til at gå ned på udstyret. Det er den danske virksomhed Egedesø A/S, som står for leverancen og sponsoratet til det orangefarvede hold.


"Vi er både stolte og glade for, at vi skal levere alt performanceudstyr til Riwal Readynez. Vi synes, det er en spændende rejse, som holdet har begyndt, og vi ønsker at være en del af det," forklarer CEO hos Egedesø A/S Kim Egedesø til Feltet.dk om det kommende professionelle kontinentalhold. 

Egedesø A/S begyndte deres samarbejde med Riwal-holdet i 2017, hvor holdet hed Riwal-Platform. Siden samarbejdets start har holdet kørt på Pinarello-cykler og Alé-tøj fra Egedesø A/S, og det samarbejde bliver nu udvidet. I de seneste år har holdet kørt på Pinarello Dogma F8 udgaven, men i 2019 vil holdet steppe op og køre på toprammen F10.

"Det er det bedste udstyr, som vi kan give holdet. Pinarello har udelukkende været associeret med Team Sky i det professionelle felt, men vil nu også blive repræsenteret på et professionelt kontinentalhold hos Riwal Readynez. Den mest mærkbare opgradering fra F8 til F10 er aerodynamikken og stivheden. Med udviklingen af rammen er F10 omkring 10 procent stivere," tilføjer Kim Egedesø. Samarbejdet med Pinarello er en 1-årig aftale, hvor der er mulighed for forlængelse i yderligere et år. Riwal Readynez kommer også til at køre med Most styr og frempind, som Team Sky gør det.

"Handler ikke altid om kickback"
I øjeblikket hænger sponsoraterne ikke på træerne, men hos Egedesø A/S har samarbejdet med Riwal Readynez udviklet sig enormt positivt, fastslår Kim Egedesø. Der er sket meget siden, at Kim Egedesø og Co. startede deres sponsorater til dansk cykelsport i 1998 med Team Chicky World. 

"Vi har været sponsor for danske cykelhold siden Team Chicky World, og vi har derfor oplevet mange gange, at når vi har lavet aftalerne, så blev vi inviteret til holdpræstation i foråret, og så hørte vi ellers ikke mere fra holdet før til sommer, når aftalen skulle genforhandles. Hvis det gik vildt for sig, så fik vi måske også en VIP invitation til Post Danmark Rundt," forklarer Kim Egedesø. 

Der er dog sket meget i cykelsporten, og Riwal Readynez har formået at give sponsorerne meget mere igen. 

"Vi er blevet en del af deres Pace-netværk, hvor vi cykler og rejser sammen. Vi laver nogle spændende ting sammen med holdet. Vi håber på, at de bliver inviteret til Strade Bianche og Amstel Gold Race, som er to af de løb, som holdet går efter. Det kunne være fedt at tage nogle af vores kunder med ned og træne til et løb, som Strade Bianche."  

"Vi har også haft mulighed for at få professionelle ryttere fra Riwal-holdet ud og holde foredrag om, hvordan det er at være professionel cykelrytter. Her har vi f.eks. haft Chris Anker Sørensen på besøg, men det bliver så en anden rytter i 2019," tilføjer virksomhedsejeren med henvisning til, at Chris Anker Sørensen stoppede sin aktive karriere efter denne sæson.  Kim Egedesø forklarer også, at et sponsorat ikke altid skal være økonomisk attraktivt, men det kan være mange andre ting. 

"Det er altid svært at sige, hvad der skal til økonomisk for, at det er en god forretning. Det handler ikke altid bare om kickback. Hos Riwal Readynez er det ildsjæle, som står bag, og de giver noget tilbage til sponsorerne. Det er et gensidigt samarbjede, hvor vi får feedback på vores produkter og kan gå tilbage til vores leverandører og så få lavet de ofte bare kosmetiske ændringer, som betyder utroligt meget for alle parter. Ændringer som kommer os motionister til gode fremadrettet." 

Leverer alle performanceprodukter

Egedesø A/S kommer også til at levere hjul til cykelholdet. Det bliver Scope hjul, som holdet kommer til at køre på. Scope Cycling er et forholdsvis nyt hjulmærke, som er startet i Holland. Scope har for 2019 allerede kontrakter med et WorldTour-hold og et prokontinentalhold, men vælger grundet en stor satsning i Norden at lave kontrakt med Riwal Readynez også.

"Scope står for kvalitet, innovation og passion. Det har altid været vores kerneprincipper at udvikle produkter, der er bedst i klassen," forklarer Nieck Busser, som er grundlægger hos Scope Cycling.

Et par af Riwal-rytterne har allerede testet Scope hjulsæt i 2018, og der var feedbacken klar. Rytterne var enormt positive, og derfor kommer holdet også til at køre på hjulsættet i 2019.
 

"Et par af rytterne har testet det igennem sæsonen, og de har været meget postive. De har kørt på hjulene uden stickers, og feedbacken har været enorm positiv. Det lå måske ikke lige i kortene, at Scope skulle sponsorere endnu et professionelt hold, men vi har haft en god dialog om tingene," lyder det fra den tydeligvis glade og stolte forretningsmand Kim Egedesø. Hjulene, som Riwal Readynez kommer til at køre på, er tubeless (slangeløse, red.) hjul. Scope sponsoratet er en 2-årig aftale. Hjulsættet vil blive monteret med Vredestein dæk, som Egedesø A/S også står for at levere. Ligesom de seneste par år, så kommer holdet også til at køre i Alé teamtøj. 


"De kommer til at køre i Alé teamtøj. Primært, fordi vi har været rigtig glade for kommunikationen, og vi må ærligt sige, at der er rigtig mange om buddet, når det kommer til teamtøj. Der har været en relation, og det betyder også meget for holdet," slutter Kim Egedesø.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

Skuffet Van Avermaet slog ikke til i Oman

Optakt: Tour du Haut-Var

Uttrup med god form til Setmana Ciclista Valenciana

Kristoff skuffet over tøven i Oman-spurt

Optakt: Onsdagens etaper i Oman, Andalusien og Algarve

Efter et halvt års løbspause: Casper Pedersen debuterer for Team Sunweb

Colbrelli efter årets første sejr: Alt gik perfekt

Optakt: Volta ao Algarve

Optakt: Vuelta a Andalucia/Ruta del Sol

Lutsenko inden kongeetape: Jeg kender stigningen, men det bliver ikke nemt.

Startliste til Ruta del Sol: Fuglsang i lederrolle og Vingegaard starter sæsonen

Colbrelli giver Bahrain-Merida sæsonens første sejr

Cort om fjerde etape i Oman: Hvis det flasker sig, forsøger jeg i finalen

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

MANDAG

Spansk rytter får annulleret dopingdom

Vanvittig statistik: Astana med otte sejre på otte dage

Van Avermaet tilfreds efter tredjeplads i Oman

Optakt: 4. etape af Tour of Oman

Sky-stjerneskud: Podiet er uforglemmeligt

Kasakhstansk mester: Jeg vil vinde samlet

Van der Poel nu på 32 sejre - slår egen rekord

Lykkelig Quintana: En sejr fyldt med følelser

Lutsenko vinder for anden dag i træk i Oman og overtager førertrøjen

Otte ryttere udtaget til VM i banecykling

Izagirre efter historisk tæt løb: Jeg vidste ikke, hvordan Clarke sluttede

Lopez efter hjemmebanesejr: Specielt at vinde i Colombia

Cykelbageren i Nørre Aaby har solgt over en halv million romkugler på under et år

SØNDAG

Ackermann: Øget selvtillid frem mod mål i Algarve og de belgiske klassikere

Sportsdirektør førte Lutsenko gennem finalen i Oman-sejr

Tilfreds Blaudzun efter sæsondebut: Der er plads til forbedringer

Degenkolb efter sejr: Jeg forstår sprinternes fravær i Provence

Tilskuer stoppede ikke Quintana-sejr på kongeetapen i Colombia - Superman Lopez vinder samlet

Lærlingen slog mesteren i tæt tysk sprinterduel

Optakt: 3. etape af Tour of Oman

Italiener snyder Riwal Readynez og favoritterne i Laiguegila

Millimetertæt klassement stjæler fokus fra Degenkolb sejr i Provence

Simon Yates inden sæsondebut: Jeg er her for at hjælpe

Optakt: Søndagens etaper i Provence, Oman og Colombia

Lutsenko snød sprinterne i Oman. Cort avancerer i top-10

Kasper Asgreen ude af Tour de la Provence

Katusha-profil skal gennemgå lægetest