Prøv vores nye app
Peters tager imponerende solosejr på 17. etape af Giro d'Italia - Landa stærkest af favoritterne
29. maj 2019 17:06Foto: Sirotti
af Mathias Høj

Nans Peters (AG2R) vandt 17. etape af årets Giro d'Italia efter et imponerende soloridt i finalen. Den 25-årige franskmand vandt foran Esteban Chaves (Mitchelton-SCOTT) og Davide Formolo (Bora-hansgrohe). Richard Carapaz (Movistar) er fortsat i den lyserøde førertrøje.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

I dag skulle etapevinderen i Giro d'Italia findes i etapens store udbrud. I dette udbrud sad franske Nans Peters, der i finalen lancerede et soloangreb, som ingen af de resterende udbrydere kunne komme med et modsvar på.

 

Efter et fantastisk soloridt på de sidste ti kilometer kørte Peters sig til karrierens første professionelle sejr, mens Esteban Chaves og Davide Formolo tog sig af de sekundære placeringer. 

 

Favoritterne rørte også på sig i finalen, hvor specielt Landa var i hopla. Spanieren kørte fra de resterende favoritter på de sidste kilometer, mens Simon Yates måtte indkassere et mindre tidstab.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

Etapereferat:

Alle 145 ryttere var med igen, da feltet tog starten på en grå og tør onsdag. På en mulig udbrudsetape som den i dag var det ikke uventet, at det blev en aggressiv begyndelse. Særligt UAE, Astana og Sunweb var aktive i den indledende fase, inden også Mitchelton Scott var meget aktive i en række forsøg. Efter 10 kilometer med uafbrudte angreb var der stadig samling. Over to omgange blev der samlet en kvintet med Marco Frapporti (Androni), Mirco Maestri (Bardiani), Krists Neilands (Israel Cycling Academy), Danilo Wyss (Dimension Data) og Nicola Conci (Trek-Segafredo). Pieter Serry (Deceuninck-Quick Step) satte efter og fik kontakt, men bag dem begyndte Mitchelton Scott at jagte. Efter et forgæves forsøg fra Valerio Conti (UAE) blev der derfor igen skabt samling som følge af en forcering af EF Education First.

 

Mitchelton Scott var meget aktive i de efterfølgende angreb, der fik feltet til at splitte, så der pludselig kun var cirka 60 ryttere tilbage. Kort efter skete der en regruppering, men længere tilbage sad en gruppetto, hvor en uheldig Arnaud Demare (Groupama-FDJ) endda punkterede. Samtidig fortsatte angrebene fra blandt andre Mitchelton Scott, Trek-Segefredo og Katusha, men ingen angrebsforsøg lykkedes.

 

Efter 40 kilometers cykelløb lykkedes det 11 ryttere at slippe væk fra feltet. Det store udbrud bestod af Nans Peters (AG2R), Fausto Masnada og Andrea Vendrame (Androni), Amaro Antunes og Victor de la Parte (CCC), Tanel Kangert (EF Education First), Thomas De Gendt (Lotto Soudal), Esteban Chaves (Mitchelton-Scott), Koen Bouwman (Jumbo-Visma), Conci og Neilands.

Annonce

 

På nedkørslen fra Mendola-stigningen fik Bob Jungels (Deceuninck-Quick Step), Davide Formolo (Bora-hansgrohe), Jan Bakelants og Chris Hamilton (Team Sunweb), Valerio Conti (UAE Team Emirates), Gianluca Brambilla (Trek-Segafredo) og Mirco Maestri (Bardiani CSF) kontakt til frontgruppen, der nu bestod af 18 ryttere med et forspring på lidt over ét minut til feltet.

 

Nede i feltet havde Movistar taget fronten for Carapaz, og det spanske hold havde kørt så stærkt på nedkørslen, at flere ryttere kom tilbage til feltet efter at være blevet hægtet af. Carapaz’ tropper lod dog tempoet sænke sig, hvorfor udbruddet øgede sit forspring til omkring seks minutter. I mellemtiden havde Bahrain Merida sat sig frem for at hjælpe Movistar med føringsarbejdet, men det arabiske hold var hurtig væk fra fronten igen.

 

Bakelants på solotogt - INEOS sætter tempoet i feltet

Efter etapen eneste indlagte pointspurt angreb Bakelants solo fra udbruddet. Sunweb-rytteren var dermed første rytter inde på kategori fire-stigningen Elvas, der bød på lidt over to kilometer med en gennemsnit stigningsprocent på otte. Samtidig havde Team INEOS sat sig frem i feltet for at beskytte Pavel Sivakovs top ti-placering, som Formolo var i færd med at true med udbruddets store forspring.

 

På toppen af Elvas-stigningen havde Bakelants et forspring på 40 sekunder til de resterende udbrydere. På nedkørslen fra Elvas satte Bahrain Merida sig frem igen for at kontrollere etapen i samarbejde med INEOS og Movistar.

 

Frem mod Terento-stigningen angreb De Gendt med Neilands på hjul. Senere kom Masnada, Brambilla, Formolo, Peters, Conti, Hamilton og Conci op til de to, der nu havde hentet Bakelants. Derfor var situationen, at ti ryttere ryttere sad i frontgruppen, mens De la Parte, Antunes, Kangert, Chaves, Bouwman, Jungels og Vendrame sad i forfølgergruppen. Det varede dog ikke længe før der igen var sammenslutning i frontgruppen, der fortsat havde et forspring på seks minutter med 30 kilometer til mål. Derfor skulle dagens etapevinder findes i det store udbrud.

 

Flere angrebsforsøg i udbruddet - Astana hjælper INEOS i fronten af feltet

Inden målstigningen Lago di Anterselva ville Conti ligesom Bakelants forsøge sig med et soloangreb. I begyndelsen havde den tidligere indehaver af den lyserøde førertrøje Conci i hjulet, men Trek-rytteren kunne ikke følge UAE-rytterens hårde tempo. Conti blev også hentet af frontgruppen senere, hvorfor der atter var samling i front. Samtidig var Astana kommet til fronten af feltet for at hjælpe INEOS med at mindske udbruddets forspring.

 

Læs også
Klassikerrytter tæt på UAE-skifte

 

Næste rytter til at angribe inden målstigningen var franske Peters, der hurtigt fik et forspring på omkring ét minut til de resterende udbrydere. Chaves, Neilands og Conti satte efter AG2R-rytteren, som kørte først ind på den afsluttende stigning op mod målet i Anterselva.

 

Peters tager karrierens første sejr - Landa tager tid på resten af favoritfeltet

På de første kilometer af stigningen øgede Peters sit forspring til forfølgerne, der sad en efter en og kæmpede med sig selv på finalestigningen. Kilometer for kilometer lignede den 25-årige franskmand efterhånden en etapevinder, da ingen af forfølgerne kunne følge hans tempo.

 

I feltet skruede Astana tempoet gevaldigt op på stigningen. Derfor var det kun klassementsfavoritterne tilbage i feltet. Mikel Landa og Hugh Carthy lancerede derefter et angreb uden et øjeblikkeligt modsvar fra de resterende favoritter. Miguel Angel Lopez (Astana) og Carapaz satte dog efter Landa kort tid efter, men de to sydamerikanere fik aldrig kontakt til spanieren.

 

Imens favoritterne testede hinanden krydsede Peters målstregen til karrierens første professionelle sejr, hvorfor den unge franskmand fik reddet AG2Rs skuffende Giro d’Italia. Landa havde i mellemtiden sat Carthy, hvorfor spanieren kom i mål lidt over 10 sekunder foran Carapaz og Lopez og næsten 20 sekunder foran Roglic, Mollema og Nibali.

Annonce

 

Simon Yates led det største tidstab til Landa af alle favoritterne. Briten tabte 39 sekunder til den spanske Movistar-rytter.

 

Opdateres...

INFO
Nans Peters
Nyheder
Decathlon AG2R La Mondiale
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Fredag den 26. april 2024

Landevej
Belgisk stjerne usikker til Touren
Landevej
Tysker sejrer på åbningsetapen – rutineret dansker med fremme
Landevej
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Landevej
Uheldig hollandsk profil udgår
Landevej
Starttider: Enkeltstart i Romandiet Rundt 2024

Annonce

Landevej
Klassikerrytter tæt på UAE-skifte
Landevej
Lefevere om muligt Alaphilippe-skifte: Måske vil han prøve noget andet
Udstyr og test
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Landevej
Giro-spillet åbnet for tilmelding

Annonce

Torsdag den 25. april 2024

Landevej
Optakt: 3. etape af Tour de Romandie
Landevej
Optakt: 6. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: Vuelta Asturias
Landevej
Tour de Romandie-analyse: Da cross leverede endnu et vidunderbarn i schweizisk modvindsfuser

Annonce

Landevej
Følg enkeltstarten i Romandiet og kongeetapen i Tyrkiet
Landevej
Lefevere kommenterer Asgreen og Casper P.s kontraktsituation
Landevej
Evenepoel tilbage på landevejen
Landevej
Topsprinter får debut efter lang skadesperiode
Landevej
Danske hold uden succes i Italien
Landevej
Ny triumf til Lidl-Trek-talent
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Vidunderbarn lykkedes med sit ”første udbrud i karrieren”

Annonce

Landevej
Video i artiklenSe Lunds reaktion på ny sejr
Landevej
Lidl-Trek-udbryder trodser favoritterne på målbjerg
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lunds anden store sejr

Annonce

Landevej
Total dominans af UAE
Landevej
Video i artiklenLund blev overrasket i trumfens stund: Hvad laver du her?
Landevej
Video i artiklenTobias Lund vinder for anden dag i træk

Annonce

Landevej
Ayuso ser frem til enkeltstart: Perfekt på papiret
Landevej
Optakt: 5. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour de Romandie
Landevej
Tour de Romandie-analyse: Da den franske plasterkrise blev endnu mere akut
Landevej
Geraint Thomas skal stå i spidsen til årets Giro d’Italia
Landevej
Kron før 2. etape: Håber på at vise noget
Landevej
Danskerduo udtaget til spansk etapeløb
Landevej
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lund triumfere i Tyrkiet
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Motion
Første cykelmagasin på gaden
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewDansk stortalent har forelsket sig i monument: Jeg går også efter det i fremtiden
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewHjemvendt dansk talent: Fandt i hvert fald ud af, hvor jeg ikke skal køre
Landevej
Oversigt: 41 danskere i aktion i dag

Onsdag den 24. april 2024

Landevej
Officielt: Disse hold skal køre 2024 Tour de France Femmes avec Zwift
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewDansk Lidl-Trek-sportsdirektør: Vi vil prøve noget frækt
Landevej
Overrasket Alpecin-Deceuninck-rytter reagerer på podieplads
Landevej
Dobbeltsejr i perfekt spurt - Asgreen misser podiet
Landevej
Skuffet dansker reagerer på fjerdeplads
Landevej
Tobias Lund reagerer på første professionelle sejr
Landevej
Video i artiklenDansk sprintertalent tager stor sejr
Bane
Ny arrangør af VM i banecykling fundet i 2025
Landevej
Opdateret: Giro-feltet tager form - udskiftning i deltagende danskere
Landevej
Fra arbejdsløs til guldfugl: Giro-aktuel stortalent har målsætningen klar
Landevej
Optakt: 4. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie
Landevej
Tour de Romandie-analyse: Cancellaras store dag
Landevej
Officielt: Grand Tour-vinder har fremtiden på plads
Landevej
Mørkøv får afgørende rolle i rekordforsøg
Landevej
Mads P er i verdenstoppen over flest indkørte præmiepenge i 2024
Landevej
Soudal-QuickStep skriver med ny rytter
Landevej
Emma Norsgaard udtaget til Grand Tour
Landevej
Quintana kører Giroen i en ny rolle
Landevej
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe
Landevej
Reserve leverede kæmpe overraskelse
Landevej
Journalist: Her er Pogacars Giro-hold

Tirsdag den 23. april 2024

Landevej
Video i artiklenSe spurten, der fik Bora-profil deklasseret
Landevej
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg
Landevej
Favorit kommenterer afgørende fejl
Landevej
Hot seat var hårdt for dagens vinder: Værste timer i mit liv
Landevej
Sensationel hollænder stryger til tops på teknisk Romandiet-prolog
Landevej
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder
Landevej
Lefevere afviser: Selvfølgelig havde han sidste ord
Landevej
Bora-profil fratages sejr efter italiensk protest
Udstyr og test
Video i artiklenProduktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
Landevej
Optakt: 3. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024
Landevej
Optakt: Prolog til Tour de Romandie
Landevej
Optakt: Tour de Romandie
Landevej
Verdensmesteren dropper Tour de France
Landevej
Verdensstjerne sæsondebuterer i stort etapeløb
Landevej
Pogacar øger - tronskifte hos kvinderne
VIS FLERE

Annonce