EKSKLUSIVT

Oppe mod stjernerne: Danmark Rundt er mit mål nummer 1
11. januar 2022 07:01Foto: BHS - PL Beton Bornholm
af Andy Joachim Pedersen

I rækken af ryttere bag den absolutte Danmark Rundt-top i 2021 var Mads Rahbek at finde. På Vejle-etapen var han blandt de ti bedste, og til den kommende sæson bliver det danske løb atter et stort mål for BHS-profilen.

Annonce

26-årige Mads Rahbek tog i sidste sæson sin sommer- og efterårsdel til noget af det bedste, han har vist, hvilket blandt andet materialiserede sig i PostNord Danmark Rundt.

 

Den del af sæsonen kom efter en forårssæson, hvor en afgørende balance skulle finpudses. Rahbek jonglerer nemlig en balance mellem ambitiøse studier og cykelkarrieren.

 

De erfaringer skal han lære af i 2022, og det skal forhåbentlig resultere i nye højder.

Highlight: Hjemmebanehelten sejrer på 20. etape af Giroen

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

Det fortæller Rahbek til Feltet.dk.

 

”Jeg har nogle ting fra sidste år, jeg gerne vil gøre bedre. Jeg følte egentlig, at jeg havde et godt niveau sidste år, som jeg gerne vil bygge videre på. Jeg har også lært nogle ting af de sidste år,” fortæller Rahbek.

 

”Jeg har et studie ved siden af, som jeg skal afslutte her til sommer. Jeg vil selvfølgelig gøre alt, hvad jeg kan, for at gøre det godt i foråret, men jeg vil ikke presse mig selv for meget, for jeg ved fra sidste år, at man ikke kan skrue op for det ene uden at skrue ned for det andet.”

Annonce

 

Passende er PostNord Danmark Rundt i 2022 også efter sommerferie, og Rahbek er derfor ikke sen til at udpege løbet, hvor han blev nummer 16 i 2021, som det største mål i næste sæson.

 

”Det passer godt for mig at sætte mit helt store mål til at være efter sommeren, hvor jeg er færdig, og for mig er det op mod Danmark Rundt, og Danmark Rundt bliver mit mål nummer ét næste år.”

 

”Det passer godt ind i, hvad der sker i livet ud over cykling. Jeg vil stadig forsøge at gøre mit bedste i foråret, men jeg vil ikke sætte tingene for meget på spidsen. Det gjorde jeg sidste år, og det fik jeg ikke så meget ud af,” siger han.

 

Vejle-etapen blev afgørende
Hvad han til gengæld fik meget ud af, var netop den udgave af løbet sidste år. Særligt den ikoniske Vejle-etape og niendepladsen til følge var enormt tiltrængt for BHS-profilen.

 

”I Danmark Rundt sidste år fik jeg vist det, jeg håbede på at kunne vise, nemlig, at jeg var i stand til at følge med på Vejle-etapen. Det havde været en hård sæson indtil da, men jeg havde fået meget tillid på holdet, og de troede på, at jeg kunne gøre det.”

Annonce

 

”Jeg fik muligheden, og at det lykkedes at vise det, og at jeg følte mig stærk inde på omgangen, gav mig den der: ’På de gode dage kan jeg sgu godt være der.’ Det kan godt være, at jeg ikke kan være der alle dage, men når jeg har mine gode dage, så kan jeg,” fortæller Rahbek.

 

Den fornemmelse er naturligvis vekslet til øget motivation frem mod den kommende sæson, og han vil gerne sætte det i yderligere perspektiv. Dertil kommer også, at de otte ryttere, der sluttede foran Rahbek, som langt de fleste har kontrakter på højere niveau og bevist deres værd på sportens øverste hylde.

 

”Det sætter tingene lidt i perspektiv, når man kigger på resultatlisten og tænker, at der kunne jeg jo godt sidde. Det gør alle de sure træningstimer det hele værd, bare på grund af én dag. Sådan var det virkelig. Jeg havde ventet på den ene dag, hvor det bare spillede.”

 

”Det havde ikke spillet hele foråret, fordi jeg ikke kunne få det til at hænge sammen med studie og træning. Det blev lidt for meget, så jeg havde sommerferien til at finde tilbage og holdets tillid samtidig. Det er det, jeg tager med mig til næste år. Det skal være med fokus på, at Danmark Rundt er i august, og det er mit helt store mål,” fortæller han.

 

Her vil han forbedre sig
Hvad skal der så til gengæld til for, at Rahbek kan kapitalisere yderligere på det fundament, han har bygget i 2021? Direkte adspurgt har Rahbek særligt ét parameter, han gerne vil arbejde på hen over vinteren.

Annonce

 

”Det er noget, jeg generelt har tænkt over, at jeg som statur er lidt en bjergryttertype, men egentlig som rytter er jeg ikke så meget bjergrytter, men mit mindset er måske mere en klassikertype. Jeg kan godt lide positioneringen og de vigtige momenter,” fortæller han om sine styrker.

 

”Det er noget, jeg har arbejdet meget på og er blevet bedre på, så jeg vil også forsøge at få lidt mere power til næste år. Jeg arbejder lidt på at få lidt mere absolut power og tage lidt af de gode kilo på. Det er noget, jeg har fokus på i min vintertræning,” siger han.

 

Rahbek har igennem karrieren netop fine resultater i løb med stigninger, blandt andet fra de UCI-løb, som hans danske kontinentalhold har taget ham med til gennem tiden.

 

Han peger dog på en afgørende egenskab, der er mere end brugbar i netop løb som PostNord Danmark Rundt.

 

”Det, tror jeg, vil gavne mig særligt i Danmark Rundt. Det er ikke et problem på Vejle-etapen, for de ryttere, der var foran mig, er jo ikke bjergryttere. Remco [Evenepoel red.] er god opad,” påpeger han dog.

Annonce

 

”Mads P og Mike Teunissen er folk, der har en masse power, og jeg sad også i gruppe med Rasmus Tiller, der var ved at køre os midt over en af gangene op ad Kiddesvej, til han fik krampe. Selvom Vejle-etapen er kuperet, er det ikke en bjergetape, så man skal stadig have noget power,” understreger han.

 

Og lykkes missionen med at bygge mere power på kroppen, kan det resultere i forbedrede evner i en vigtig disciplin i sporten.

 

”Det er det, jeg skal bygge på. Det er måske det, der lidt er min svaghed lige nu, også i forhold til enkeltstarten. Det er det, jeg arbejder på.”

 

Netop vintertræningen, hvor det hele skal gøres, er Rahbek i gang med nu. Han tog sig to ugers pause efter træningslejren med Zwift Academy og lægger nu timer på landevejen.

 

Annonce

INFO
BHS - PL Beton Bornholm
Nyheder Profil Ryttere Resultater
PostNord Danmark Rundt
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenOptakt: Trofeo Calvia

Landevej

Det helårlige managerspil åbnet - To forskellige spil i 2022

Landevej

Tv-oversigt for 2022 - Køb Discovery+

Landevej

Video i artiklenOpvarmning til 2022: Hvad kan vi forvente af INEOS Grenadiers?

Landevej

Bernals agent optimistisk trods voldsomt uheld: Han er mental stærk

Landevej

Video i artiklenGør dig klar til 2022 - kæmpe gennemgang af holdene

Landevej

Cort og Valgrens hold klar med ny og anderledes dragt

Landevej

Afstemning: Hvilken WorldTour-trikot er mest lirens?

Landevej

Nuyens modsiger Van Aerts-mobbeanklager: Forkerte oplysninger

Landevej

Eksklusivt interviewMagnus Cort - Hvad kan vi forvente i 2022?

Landevej

Flere danskere til start i spansk løbsserie

Landevej

Video i artiklenHvorfor er der så mange danske sportsdirektører i feltet? Thomas Bay kommer med sit bud her

Video

Afviser Alpecin-kontrakt: Zwift-fund vælger udviklingsholdet

Landevej

Efter bizart styrt: Italiensk profil ude i seks uger

Landevej

Feltet.dk styrker sine SOME-aktiviteter og investerer i fremtiden

Landevej

Qhubeka-boss: Vi vender tilbage

Landevej

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST
Medie: Bernal misser Tour de France efter voldsom ulykke

Landevej

Sygdommen rammer: Hollandske favoritter ude før VM

Cross

Spar 50% på vinter- og forårscykeltøj

Udstyr og test

(Opdateret) Bernal gennemgår succesfuld operation

Landevej

Wildcards uddelt: Flamsk klassiker offentliggør dette års holdliste

Landevej

To danskere på podiet i sydafrikansk triumf

E-cykling

Feltet Femme: Oversigt

Landevej

Feltet Femme: Liv Racing Xtra

Landevej

Sæsonstart udskudt: Profiler tester positiv

Landevej

Nibali debuterer i belgisk brostensløb - kører alle fem monumenter i 2022

Landevej

Endnu en stjerne ude: Belgisk VM-kandidat smittet

Cross

Den luxembourgske mester skriver lang kontrakt

Landevej

Eksklusivt interviewArrangør tordner mod DCU: Det er en katastrofe

Landevej

Test: Cannondale Scalpel HT Hi-MOD 1 2022

Udstyr og test

Publikumsfavorit klar igen efter skidt 2021: Var overtrænet

Landevej

Annonce

ANNONCE