Norman treer i Belgien - meget tæt på sejren
21. august 2018 17:34 af Mathias Mundbjerg Foto: Henriette S. Brandt / Feltet.dk

Lasse Norman Hansen blev hentet af to forfølgere med mindre end to kilometer tilbage af GP Stad Zottegem. I stedet løb Jerome Baugnies med sejren.

GP Stad Zottegem udviklede sig til et hårdt udskilningsløb, og til sidst endte Lasse Norman Hansen, Aime De Gendt og Jerome Baugnies med at være tilbage. Norman forsøgte flere angreb og så en overgang ud til at have kurs mod sejren, men til sidst kom belgierne tilbage, og i stedet blev det Baugnies, der kunne række armene i vejret. Norman blev i stedet nummer tre.

 

Løbsreferat:
Starten gik kl. 12:30, hvorefter rytterne begav sig ud på de 202 kilometer omkring Zottegem. Der kom hurtigt flere angrebsforsøg, men feltet havde ikke i sinde at lade hvem som helst køre afsted, og derfor forblev farten høj, uden at nogen kunne komme væk.

 

De første til at få et rigtigt hul var fire mand med blandt andre Chris Anker Sørensen (Riwal) involveret. Efter noget tid kom de dog også tilbage i feltet, som virkelig ikke ville give sig. Senere fik Dennis Coenen (Cibel-Cebon) også kortvarigt et lille hul, men ligesom alle de andre angrebsforsøg var det ikke skabt til at lykkes.

 

Først med omkring 80 kilometer lykkedes det 24 ryttere at slippe fri af feltet. Blandt dem sad blandt andre Mark Christian, Lasse Norman Hansen (begge Aqua Blue Sport), Wouter Wippert (Roompot), Jerome Baugnies (Wanty-Groupe Gobert), Aime De Gendt (Sport Vlaanderen), Sebastian Lander, Troels Vinther (begge Riwal) og førnævnte Coenen, og den stærke og store gruppe fik hurtigt 45 sekunder.

I feltet satte Verandas Willems sig frem, og de halede kortvarigt lidt ind på frontgruppen. Så slap kræfterne dog op, og frontgruppen sejlede efterhånden længere og længere væk.

 

Som rytterne kom længere og længere ind i finalen, begyndte ryttere at falde fra i front. Nogle af de første til at slippe var Rob Ruijgh (Tarteletto-Isorex) og Vinther, og senere fulgte Wippert med.

 

Lasse Norman Hansen var til gengæld forrygende kørende. Med 25 kilometer angreb han, og kort efter fulgte Baugnies efter. Han fik ikke med det samme kontakt, men til gengæld fik han selskab af De Gendt. Efter nogle kilometers intens jagt blev der dog skabt en tremandsgruppe i front, mens flere ryttere angreb nede fra den store gruppe.

 

Pawel Bernas (CCC), Floris Gerts (Roompot) og Kevyn Ista (WB-Aqua Protect) lykkedes med at slippe fri, og de fik kontakt til de tre mand i front. Med ti kilometer havde de næsten et minut til resten af udbryderne, og det stod efterhånden klart, at det var i seksmandsgruppen, at sejrherren skulle findes.

 

Kort efter angreb Norman Hansen igen. Ligesom sidst fulgte De Gendt og Baugnies dog efter, og så begyndte endnu en drabelig dansk-belgisk duel. Med lidt under to kilometer tilbage tabte danskeren kampen, og De Gendt og Baugnies kom op.

 

Derefter havde Norman Hansen brugt for mange kræfter, og sejren blev et anliggende mellem belgierne. Baugnies viste sig hurtigst i spurten og henviste dermed De Gendt og Norman Hansen til de næste pladser.

DEL
KOMMENTARER