EKSKLUSIVT INTERVIEW

Mistede adskillige profiler: Dansk talentfabrik vil tilbage til toppen
30. marts 2023 12:10Foto: HumanSpeed
af Jonas Kej

Efter et 2022, hvor resultaterne udeblev, og hvor kontinentalholdene snuppede flere af mandskabets bærende kræfter, går Team Co: Play Giant Store en spændende sæson i møde. Det fortæller holdets manager, Jesper Thiesen, i et eksklusivt interview med Feltet.dk forud for weekendens sæsonåbner.

Annonce

I anledning af den danske sæsonstart kan du i de kommende dage læse om nogle af Danmarks største DCU-hold. Denne artikel omhandler Team CO: Play Giant Store.

 

2022 blev et ”mellem-år” for det danske DCU-hold Team CO: Play Giant Store, der ikke kunne følge op på de flotte resultater fra 2021.

 

Men i år forventer det amagerkanske hold forventer igen at være blandt den absolutte top i dansk cykling.

Asgreen med klar udmelding: Sådan vil han køre Flandern Rundt

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

Det fortæller holdets manager, Jesper Thiesen, i et eksklusivt interview med Feltet.dk.

 

"Vi har en super stærk stamme og nogle gode ledere, så vi skal jo ligge deroppe sammen med de tre stærke (rene danske) kontinental-hold igen. Vi har jo altid en vision om at være Danmarks højest rangerende DCU-hold," fortæller Thiesen.

 

2022 var et undervældende år set i forhold til 2021. Dengang rådede holdet dog også over noget rytterpotentiale, der ifølge Thiesen, var ud over det sædvanlige.

Annonce

 

"Vi havde nok nogle ryttere, der var stærkere, end vi egentlig var berettiget til. Så vi blev jo vant til at vinde rigtig meget med (Magnus) Bak (Klaris), (Rasmus Bøgh) Bøgh og også Daniel Stampe. Og andre stærke ryttere. Så vi havde forventet, at det blev lidt et mellemår sidste år. Men vi fik nogle gode sejre, og vi kørte os godt med."

 

Magnus Bak Klaris, Rasmus Bøgh Wallin og Daniel Stampe var særligt medvirkende til, at DCU-holdet hev podiepladser til sig i perioden. Mest iøjnefaldende var Bak Klaris' andenplads i UCI-løbet Grand Prix Herning.

 

I starten af marts var DCU-holdet 10 dage på træningslejr ved Calpe. Foto: Team CO: Play - Giant Store.

 

Alle tre ryttere udnyttede dengang de gode resultater til at skifte til kontinental-holdet Restaurant Suri - Carl Ras. En karrierevej, der ikke er helt fremmed for CO: Play Giant, der gerne sender ryttere op i systemet.

 

"Det er det, vi prøver at facilitere. Vi er et elitehold med høje ambitioner, og nogle vil gerne videre. Hvad vi prøver at lave er et hop til et konti-holdene, som er det næste trin efter os," forklarer Thiesen.

 

Også i 2022 overgik den skæbne CO: Play, da Victor Enggaard tog springet til det danske konti-hold ColoQuick. Noget, som Thiesen jo ikke bare ser som et godt skifte, men hele ideen bag holdet.

 

"Når vores ryttere får sådan et skifte, som Victor har fået sidste år, er det jo en sejr for os. Det er det, vi er sat i verden for at facilitere. Det kan også gøre ondt, når der er fem, der ryger, som i 2021-sæsonen, fordi så skal vi lave et helt nyt hold nærmest. Men når det er én eller to, så er det optimalt for os."

 

En ny sæson venter

Som DCU-hold oplever CO: Play Giant stor udskiftning mellem sæsonerne, men hvor holdet sidste år måtte samle stumperne op, har de, ifølge Thiesen, et mere slagkraftigt og konkurrencedygtigt hold i år.

 

Særligt tilførslen af en tidligere Riwal Readynez-rytter, der kørte som professionel i 2019 og 2020, begejstrer Thiesen.

 

"Vi får Tobias Kongstad til os. Det bliver bare virkelig godt. Han er jo en brølstærk ledertype, der sidder i feltet og også kan råbe højt. Med en masse erfaring fra sin tid som pro-konti-rytter, også sidste år som konti-rytter."

Annonce

 

Holdet har endda nuppet endnu en konti-rytter frem mod sæsonen, i og med at Benjamin Hertz skifter det bornholmske ud med det amagerkanske.

 

"Han har været lidt skadet, men er på vej tilbage efter en ny operation. Og vi glæder os også til, at han er klar senere på foråret," siger Thiesen.

 

Det er dog ikke kun de nye ansigter, der skal sikre CO: Play Giant et flot 2023. Flere af de bærende kræfter fra de forrige år skal fortsat skaffe resultater på de danske og europæiske landeveje.

 

”Der er (Mathias) Matz, som i hvert fald var i top-3 over højeste pointhøster sidste år i Danmark (Matz hentede tredjeflest DCU-point i A-klassen, red.). Han er rigtig godt kørende, og man kommer til at se rigtig meget til ham derude. Så har vi også Mikkel Øritsland, som er en ledende type på holdet. Så det er ligesom dem, der tager styringen i feltet, de mere erfarne."

 

Foto: Team CO: Play - Giant Store.

Annonce

 

Thiesen er ikke bange for at fremhæve flere af holdets yngre ryttere og lægger gerne pres på frem mod sæsonstarten på lørdag.

 

"Der er også nogle af de yngre, som jeg tror kommer til at slå igennem. Paul Holten, stort talent. (Pelle) Køster kan også godt slå rigtig godt igennem. Og Daniel Lond er også godt kørende. Så vi har mange gode kort at spille på i finalen, både hvis det er spurt eller udbrud.”

 

De mange lovende ryttere skal, udover de danske A-løb, køre flere internationale løb, og selvom holdets status som DCU-hold udelukker professionelle ræs, er der stadig meget at komme efter i udlandet.

 

"Som DCU-hold kan vi ikke få alle de sjove løb, vi gerne vil køre. Så vi skal tage de udenlandske løb, for at få benchmarket hvordan vi ligger i forhold til det internationale niveau," forklarer han.

 

På den danske scene ligger målsætning klar for Thiesen og CO: Play Giant: Konti-holdene skal følges til dørs.

Annonce

 

"Vi skal forsøge at udfordre konti-holdene lidt, selvom vi ligger niveauet under. Altså niveauet i Danmark er jo så højt, så alle har ryttere, der kan vinde i alle løb. Så kører vi selvfølgelig to danske endagsløb som nogle af hovedmålene, altså Herning (Grand Prix Herning, red.) og Fyn Rundt."

 

Et kendt ansigt

CO: Play Giant består af ildsjæle og unge talenter, men i organisationen sniger der sig hist og her nogle mere kendte navne, som den mainstream cykelfan vil kunne nikke genkendende til.

 

"Rasmus (Quaade) var vi så heldige at få som sportsdirektør sidste år, og han elsker det. Han elsker at give noget tilbage og brænder for det. Så både han og Michelle (Quaade) har stået for en del opbyggende," siger Thiesen.

 

Foto: Team CO: Play - Giant Store.

 

Den tidligere danske tempokonge nåede i sin karriere at køre fire år som professionel, blandt andet på Riwal, og den erfaring nyder holdets ryttere godt af.

Annonce

 

"Mange af os, der også sidder i ledergruppen, har ikke kørt på samme niveau som Rasmus. Eller været i nærheden af at opnå det, Rasmus har. Så han har jo en meget større gennemslagskraft, hvad angår erfaring og en særlig respekt blandt rytterne. Så han er en virkelig stor ressource for os."

 

Quaade bringer dog, ifølge Thiesen, meget andet end blot sin viden om watt og aero med sig fra sine enkeltstartsdage.

 

"Sådan noget med overlevelsesture og definitioner af vores værdier. Det har vi kørt nogle seancer med her i efteråret. Og så er Quaade jo sportsdirektør i rigtig mange af løbene."

 

Thiesen, Quaade, og resten af CO: Play Giant sæsondebuterer lørdag, når femte udgave af HurtigJoakim-løbet løber af stablen på flyvepladsen i Værløse, hvor rytterne skal ud på 16 omgange, der løber op i 83,2 kilometer.

 

Søndag køres så den traditionelle sæsonåbner, Meldgaardløbet, arrangeret af Rødekro CC, der i år fejrer 50 års jubilæum.

Annonce

INFO
Team CO:PLAY Giant
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Fredag den 09. juni 2023

Følg Vingegaard på kongeetapen i Dauphiné
Landevej
Dansk teenager fortsat i front af Nations Cup-ræs
Landevej
Eksklusivt interviewKommende WorldTour-dansker har døjet med sygdom i ugevis før stort mål
INTERVIEW Landevej
Legendes søn jubler efter ny sejr: Som at leve på en sky
Landevej
Ny mand i bjergtrøjen håbede at rival ville tvivle
Landevej
Fremragende resultat af Fini
MTB
Kamp med topresultat - juvel gør det igen
Landevej
Mistede stor sejr - fem år senere vendte han sejrrigt tilbage
Landevej
Video i artiklenSe højdepunkter fra 6. etape af Critérium du Dauphiné
Video
Dansk fjerdeplads da purung franskmand vandt
Landevej
Vingegaard forklarer hvorfor han angreb
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på 2. etape af ZLM Tour
Video
Cavendish uheldig: Italiener tager massespurten i ZLM Tour
Landevej
Dansk skuffelse i stort U23-etapeløb
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på 6. etape af Critérium du Dauphiné
Video
Vingegaard forsvarer gult i Intermarché-sejr
Landevej
Optakt: GP Kanton Aargau
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på 1. etape af kvindernes Tour of Pyrenees
Video
Kaos-finale: Uttrup undviger trafik og går i top fem
Landevej
Jumbo offentliggør Roglic-beslutning
Landevej
Optakt: 6. etape af Criterium du Dauphiné
Landevej
Lynoptakt: 2. etape af ZLM Tour
Landevej
Criterium du Dauphiné-analyse: Når de andre bare ikke kan følge med
Landevej
Søren Kragh skal køre Schweiz Rundt
Landevej

Annonce

Vinokourov kan stadig køre stærkt på cykel
Landevej
Groenewegen og bjergtrøjen er færdig i Dauphiné
Landevej
Eksklusivt interviewDansk profil skal bruge etapeløb som DM-optakt: Spørgsmålet er, om jeg kan følge Skjelmose
INTERVIEW Landevej

Annonce

Pidcock til start i landevejsløb igen
Landevej
DM i Aalborg tiltrækker store WorldTour-profiler
Landevej
Vingegaard-konkurrent ser kun spænding i kampen om andenpladsen
Landevej
Tour de France-spillet er åbnet!
Landevej
Alpecin-stjerne med særlig optakt til at indfri grøn drøm i Touren
Landevej
Ung dansker udtaget til stjernebesat endagsløb
Landevej
Jumbo-Visma med nye sponsorproblemer
Landevej
Kontroversiel afgørelse gav stjerne selvtillid
Landevej
Jumbo-hjælper blæst bagover af Vingegaards niveau
Landevej
Formstærk AG2R-profil har fremtiden på plads
Landevej
Medie: Tudor, Trek og Quick-Step kæmper om italiener
Landevej
Mørkøv roses af sin norske sprinter
Landevej
Ny stærk podieplads til dansk stortalent
MTB
Godt nyt fra Pogacar-lejren
Landevej
To chancer mere til Norsgaard
Landevej
Opdateret: EF skaber nyt kvindehold
Landevej
Danmark ind i vild top tre
Landevej

Torsdag den 08. juni 2023

Gregaard ærgrer sig over udbrud: Det er irriterende
Landevej
Sensationel sejrherre: Tænkte det ville gå, som det plejer
Landevej
Sjov video: Vingegaard og Bjerg drøfter trøjebyt
Landevej
Dansk stortalent fortsætter supersæson med ny sejr
Landevej
Danmark godt fra land med podieplacering i Fredsløbet
Landevej
Alaphilippe bøjer sig i støvet for Vingegaard
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på 1. etape af ZLM Tour
Video
Bernal er på vej tilbage, men manglede selvtilliden
Landevej
Carapaz er ikke skuffet over, at han ikke kunne følge Vingegaard
Landevej
Video i artiklenSe højdepunkter fra dagens Vingegaard-triumf
Video
Video i artiklenVingegaard: Jeg ville ikke angribe
Video
Video i artiklenBerørt Vingegaard: På sådan en dag betyder cykling intet
Landevej
Video i artiklenBjerg beretter om styrtet i afgørende øjeblik
Video
Sensation: Jumbo-Visma snydt af upåagtet belgier
Landevej
Video i artiklenSe Vingegaards eminente sejr
Video
Video i artiklenOversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2023
Landevej
Vingegaard i stor solosejr - tager førertrøjen fra Bjerg
Landevej
UAE-profil gør comeback efter kompliceret brud: Skal stadig være forsigtig
Landevej
Soudal Quick-Step tager to danskere med til Belgien
Landevej
Optakt: 5. etape af Criterium du Dauphiné
Landevej
Lynoptakt: 1. etape af ZLM Tour
Landevej
Criterium du Dauphiné-analyse: Den forventede danskerfest - med den "forkerte" hovedperson
Landevej
Fremadstormende Lotto-kaptajn udgår af Dauphiné
Landevej
Erfaren dansk hjælper udtaget til Schweiz Rundt
Landevej
Medie: Astana jagter italiensk klatrer og britisk sprinter
Landevej
Video i artiklenMikkel Bjerg forventer rolig 5. etape: Tror folk vil spare på kræfterne
Video
Video i artiklenJonas Vingegard inden 5. etape af Dauphine: Der kommer helt sikkert angreb
Video
Test: Northwave Crossland Plus
Udstyr og test
Video i artiklenBjerg vil holde fast i den gule trøje: Det føles virkelig specielt
Landevej
Cancellara udtager den danske mester til stort WorldTour-løb
Landevej
Video i artiklenVingegaard forventer kamp i de franske bjerge: Der kommer helt sikkert angreb
Landevej
VIS FLERE

Annonce