EKSKLUSIVT

Marianne Vos: Der var en, der var bedre end os
02. februar 2019 17:12 af Interview: Mathias Blohm Schytte / Tekst: Mathias MundbjergFoto: ASO

Hollænderne kunne ikke få skovlen under Sanne Cant, som tog sit tredje verdensmesterskab på stribe. Det var der en meget enkel grund til.

Da kvindernes verdensmesterskab i cyklecross skulle afgøres i Bogense, endte det med fire hollændere i top fem. Desværre for tulipanlandet blev de fire orangeklædte ryttere nummer to, tre, fire og fem.

 

Den forsvarende verdensmester Sanne Cant skilte sig af med konkurrenterne én efter én, og til slut vandt hun med ni sekunder til Lucinda Brand og 15 sekunder til Marianne Vos.

 

”Der var en, der var bedre end os, og derfor vandt vi ikke. Cyklecross er en ærlig sport, så hvis man ikke bliver ramt af nogen større mekaniske uheld, så ender de bedste helt fremme,” siger Marianne Vos til Feltet.dk efter løbet.

 

Hollænderne tog til Bogense for at vinde, men selvom det ikke lykkedes, var det på mange måder et succesfuldt løb for dem.

 

”Jeg synes, vi gjorde det godt. Man ender ikke som nummer to, tre, fire og fem, hvis man ikke er i form. Men selvfølgelig er det en skam, at vi ikke kunne stå øverst på podiet,” siger Vos.

 

Samtidig sender hun roser i retning af de baneansvarlige, som har haft til opgave at skabe de ideelle rammer for spændende cyklecross på dansk jord.

 

”Ruten var cool. På grund af regnen bliver den lidt mudret og glat. Den har faktisk alt det, den skal have,” lyder det fra Vos.

 

Marianne Vos vandt suverænt denne sæsons World Cup-serie, da hun vandt fire af de ni afdelinger og komfortabelt holdt Sanne Cant bag sig. Belgierens tredje verdensmesterskab må dog siges at være et ganske fyldestgørende plaster på såret.

DEL
DELTAG I DEBATTEN