Annonce

Grace Brown triumferer i Brabantse Pijl
07. oktober 2020 14:04ASO / Thomas Maheux
af Frederik Holst Pedersen

Australske Grace Brown tog i dag karrierens største sejr, da hun i ensom majestæt krydsede målstregen i Overijse. Mitchelton-Scott-rytteren angreb med 20 kilometer til mål og holdt forfølgerne bag sig resten af løbet.

Radio Tour - taler Giro, etape 4: Dunke, Geraint Thomas og en sportschef

se mere cykling på

Hun blev nummer to ved søndagens Liège-Bastogne-Liège og i dag kunne Grace Brown (Mitchelton-Scott) tage et skridt op på podiet. 

 

Nummer to blev Liane Lippert (Team Sunweb), medens Lippert’s holdkammerat Floortje Mackaij (Team Sunweb ) rundede podiet af. 

 

Løbsreferat

Rytterne skulle i dag ud på 122 kilometer mellem Sint-Kwintens-Lennik og Overijse i den femte udgave af kvindernes Brabantse Pijl. Eneste startende dansker var unge Mette Egtoft Jensen, der i søndags blev nummer 7 ved kvindernes DM i enkeltstart. 

 

En positiv Covid-19-test internt på CCC Liv-mandskabet gjorde, at holdets udvalgte ryttere trak sig fra løbet inden det gik i gang. Dette betød blandt andet, at vinderen af første udgave af løbet Marianne Vos ikke var at finde i feltet.

 

 

Som løbet blev givet frit, havde den belgiske mester Lotte Kopecky (Lotto Soudal) en defekt og hjulskiftet tog forholdsvist lang tid, men hun røg ikke ud af bilkortegen. Forrest var det Mitchelton-Scott, der satte et opskruet tempo og nogle ryttere så allerede ud til at have det hårdt efter få kilometer.

Annonce

 

Med 100 kilometer til mål kørte rytterne over Alsemberg og nu begyndte det for alvor at gøre ondt på mange ryttere, der faldt fra feltet. Forrest havde Team Sunweb overtaget ansvaret fra det australske hold og satte nu et højt tempo.

 

På Bruineput-stigningen angreb Anna Plitcha (Trek-Segafredo), men hun blev dog kørt ind af Team Sunweb. Næste til at forsøge sig var Marvi García (Alé BTC Ljubljana), men heller ikke den spanske mester kom afsted. 

 

De små og drilske vallonske veje resulterede i, at der var masser af angreb, men at de blev kørt ind igen af feltet. Efter 86 kilometer kom Rossella Ratto (Chevalmaire Cycling Team) og Kristen Faulkner (Team Tibco - SVB) afsted fra feltet. De fik hurtigt opbygget et forspring på 20 sekunder, men Team Sunweb fik kørt dem ind igen. 

 

 

 

Lucinda Brand står af

Med 70 kilometer til mål stod Lucinda Brand (Trek-Segafredo) af. Årsagen vides ikke, men på Tv-billederne, kunne man se, at hun så velfornøjet ud i sit holds bil. Forrest i feltet fortsatte angrebene, men ingen kom fri.

Annonce

 

Efter yderligere 20 kilometer var der stadig intet udbrud, da den høje fart i feltet gjorde, at ingen kunne komme afsted. García forsøgte endnu engang med et angreb på dagens tiende stigning, men igen var det nytteløst og feltet blev samlet igen.

 

Opad Schavei-stigningen 1 kilometer før målstregen satte Team Sunweb et hårdt tempo, hvor García og Katia Ragusa (Astana) angreb. De to ryttere kunne krydse målstregen for første gang og køre ud på den næstsidste omgang få sekunder foran feltet. 

 

 

På Hagaard-stigningen satte Ragusa sin spanske udbrudskollega, der dog efter stigningen kom tilbage. De to havde dog ikke et stort forspring til feltet. Og ved den næste stigning kørte tre ryttere op til de to i front, men snart var der samlet en forholdsvist stor gruppe.

 

Finalen

Med 30 kilometer til mål angreb den amerikanske mester Ruth Winder (Trek-Segafredo), men hun kom ikke afsted. I stedet angreb Lauren Stephens (Team Tibco - SVB) og hun fik hurtigt skabt et lille hul ned til feltet.

Annonce

 

Amerikaneren fik opbygget et forspring på 30 sekunder inden Trek-Segafredo og Mitchelton-Scott satte fart på i fronten af feltet. Stephens blev næsten hentet, som rytterne kørte ud på sidste omgang, men det lykkedes hende at øge til forfølgerne og med 20 kilometer til mål var hun stadig alene i front. 

 

I feltet angreb Grace Brown (Mitchelton-Scott) og australieren var i løbet af et øjeblik forbi Stephens og nu alene i front på vej opad Hertstraat. Stephens var på nuværende tidspunkt på mellemhånd mellem Brown og feltet. Stephens blev dog hurtigt hentet. 

 

 

I favoritgruppen tog Team Sunweb ansvar, men den 28-årige Brown havde stadig næsten 30 sekunder på Moskesstraat-stigningen. Liane Lippert (Team Sunweb) fik et hul til favoritgruppen og lå nu på melelmhånd. 

 

En af Lipperts holdkammerater kom op og nu var der to Sunweb-ryttere foran feltet, men bag Brown, der blev nummer to ved søndagens Liège-Bastogne-Liège.

Annonce

 

Selvom, der nu var to holdkammerater, der jagede Brown, hentede de ikke ind på hende. Lippert og Floortje Mackaij (Team Sunweb) var stadig et halvt minut efter den forreste kvinde. Brown kørte alene ind under Flamme Rouge og kunne få minutter senere krydse målstregen i ensom majestæt. Lippert blev nummer to, medens Mackaij rundede podiet af. 

INFO
Brabantse Pijl
Nyheder Profil Resultater
Mitchelton-Scott (Kvinder)
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenOpvarmning til 2021: Hvad kan vi forvente af Team Jumbo-Visma?

Landevej

Garcia Cortina klar til 2021: Ikke flere undskyldninger

Landevej

Stybar vender tilbage til VM i cyklecross

Cross

Eksklusivt interviewVil tilbage til 2019-niveauet: Quaade bliver hos Riwal Cycling Team

Landevej

3. afdeling af Uno-X Cup køres onsdag - tilmeld dig her

E-cykling

Eksklusivt interviewJuul-Jensen løfter lidt af sløret for løbsprogrammet

Landevej

Video i artiklenGør dig klar til 2021 - kæmpe gennemgang af holdene

Landevej

Annonce