Kristian Nissen vandt B-klassen da finaleløb fik overraskende vinder
24. juni 2020 16:00
af Christian Frese

Niklas Dissing og Kristian Nissen blev de store vindere, da B-klassen i går aftes kørte 8. og sidste afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk. Førstnævnte sikrede sig etapesejren med et angreb på den sidste kilometer, mens sidstnævnte besejrede Frederik Jensen i en tæt duel om den samlede sejr.

Se afslutningen på B-løbet i ovenstående video.

 

Niklas Dissing vandt i går aftes 8. og sidste afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk, mens Kristian Nissen sikrede sig den samlede sejr efter en spændende duel med Frederik Jensen.

 

Dissing kom over stregen som nummer to, men da første mand i mål, Lasse Høj Christensen, overtrådte B-klassens grænser for watt pr. kilo, går sejren i stedet til Dissing.

 

Lennart Kruse blev nummer to, mens Esben Theibel rundede podiet af for næsen af Kristoffer Smed.

 

Nissen sluttede to placeringer foran Jensen som nummer 11, og det var nok til at sikre Fusion Development-rytteren den samlede sejr med en margin på bare fem point.

 

Theibel blev samlet treer foran Steffen Kruse Hansen og Alexandar Lander.

 

I holdkonkurrencen var Fusion Development i stand til at holde fast i deres føring og tage den samlede sejr foran Køge SportsTerapi. DanishBikeRiders snuppede tredjepladsen.

 

Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk er dermed nået til vejs ende, og Feltet.dk vil i den anledning gerne sige tak til samtlige deltagere, læsere, seere og sponsorer i forbindelse med løbsserien.

 

En stor tak skal samtidig lyde til Alex Rasmussen, Klaus Møller, Morten Jarlund samt Danmarks Cykle Union for det enorme arbejde i forbindelse med kommentering, streaming, optakt, rute, resultater og overordnet opsætning af cuppen.
 

Feltet.dk vil arbejde for at afvikle flere e-cykelløb i fremtiden.

 

Etapereferat

43 bjergrige kilometer på Big Loop Reverse i Watopia dannede tirsdag aften rammen om 8. og sidste afdeling af Uno-X Cup.

 

Ruten bød først på en flad tur rundt på vulkanøen, inden dagens første reelle stigning på 1,2 kilometer á 5,5 % ville sende rytterne i retning mod junglen, hvor yderligere en bakke på 3,5 kilometer á 2,9 % skulle forceres.

 

Derfra ventede den flade strækning tilbage mod Epic KOM Reverse, som med sine 4,5 kilometer á 6,5 % ville skille fårene fra bukkene, før ti kilometers nedkørsel efterfulgt af fire kilometers flad vej kunne sætte punktum for Uno-X Cuppen.

 

I alt 60 B-ryttere havde sat sig op på hometraineren til finaleløbet, og 49 af disse formåede at følge feltet på de hektiske indledende kilometer.

 

Turen rundt om vulkanen foregik på flade veje, men det forhindrede ikke P. Mathiesen i at køre væk fra feltet på grusvejen væk fra vulkanøen.

 

Fusion Development med Kim Hansen og Kasper Jul Pedersen i spidsen var dog særdeles vågne, og de lukkede hullet.

 

Faktisk trak danskerne en mindre gruppe fri af feltet på de små bakker efter den italienske landsby, og selvom der efterfølgende skete en vis regruppering, så betød forceringen, at yderligere 13 mand var sat inden løbets første reelle bakke.

 

36 ryttere ramte således de 1,2 kilometer á 5,5 % i front, og her fortsatte splittelserne.

 

Flemming Bach (eCKD), Kim Gydemand (Fusion Dev), Kristoffer Smed (KST), Lasse Høj Christensen og Michael Iversen (Racing Viborg) ledte feltet an på de stejle procenter, mens gruppen eksploderede bag dem.

 

Blot 21 ryttere var nemlig tilbage i frontgruppen, da stigningen begyndte at flade ud i retning af junglen. Både Kristian Nissen (Fusion Dev) og Frederik Jensen (SIB) var fortsat en del af gruppen.

 

Halvvejs på jungleomgangen angreb Lennart Kruse (KST), Simon Fich (BMTR), Bach og Smed, og de fire fik et lille hul før omgangens anden stigende halvdel.

 

Her blev kvartetten igen opslugt, hvilket skyldtes Steffen Kruse Hansens (Fusion Dev) hårde tempo.

 

Den høje fart på grusvejene voldte flere ryttere problemer, heriblandt Frederik Jensen, Christian Trier Jensen (DBR) og amerikanske Jacob Braaten (DIRT).

 

Generelt havde Fusion Development sat sig på fronten i denne fase, men Niklas Dissing, Esben Theibel (Team QuickPay) og Michael Durr (BRT) blandede sig også med helt fremme.

 

18 ryttere forlod junglen i samlet flok, og med både Frederik Jensen og Nissen i gruppen var kampen om den samlede sejr udskudt til seriens allersidste stigning, Epic KOM.


Epic KOM

Fra bunden var det Høj Christensen, som greb taktstokken. Danskeren lagde sig i front, og ingen kunne umiddelbart svare igen.

 

Efter en kilometer forsøgte Lennart Kruse dog at køre solo op til Christensen, mens Frederik Jensen og Kristian Nissen lå side om side i 14. og 15. position.

 

Kruse nærmede sig Christensen, men netop som KST-rytteren så ud til at have lukket hullet, øgede Christensen farten og lagde således igen afstand til sin konkurrent.

 

Bagved Kruse var der dannet en forfølgergruppe med Dissing, Iversen, Smed, Theibel, Fich, Jul Pedersen og Bach.

 

Længere bagude tog kampen om den samlede sejr en afgørende drejning, da Frederik Jensen måtte slippe Nissens baghjul.

 

Oppe i front var Høj Christensen overlegen, og danskeren rundede toppen med 50 sekunder til de nærmeste forfølgere.

 

Disse var nu Theibel, Dissing og Kruse, efter at de to førstnævnte havde fået kontakt med klassementets nummer seks på den sidste kilometer af bjerget.

 

Smed fulgte yderligere fem sekunder senere, mens Iversen og derefter en gruppe med Jul Pedersen, Fich og Braaten rundede toppen som de næste.

 

Bjerget havde ganske som ventet sprængt feltet i atomer, og først to minutter efter den førende Christensen passerede Nissen toppen.

 

Fusion Development-rytteren havde dog vigtigst af alt opbygget over ét minuts forspring til Frederik Jensen, og dermed tydede alt på en samlet sejr til Nissen.


Nedkørslen og afgørelsen

På de små modbakker efter toppen kæmpede Smed for at få kontakt med forfølgergruppen, men danskeren måtte kæmpe til slutningen af nedkørslen, før han endelig fik tilslutning til gruppen.

 

Spørgsmålet var nu, om Smed, Theibel, Dissing og Kruse kunne hente den førende Christensen på de sidste fire flade kilometer mod målet i Downtown Watopia.

 

Projektet virkede langtfra umuligt, eftersom afstanden var reduceret til blot 20 sekunder med tre kilometer igen.

 

Gruppen arbejdede fint sammen, og da Dissing accelererede ud af undervandstunellen med én kilometer igen, var forskellen nede på ti sekunder.

 

Dissings tre konkurrenter formåede at følge angrebet, men det fik bare danskeren til at gentage angrebet med 500 meter til mål, og denne gang kom han væk.

 

Ingen kunne dog fange Christensen, der krydsede stregen som første mand, mens Dissing få sekunder senere afviste en stærk afslutning fra Kruse.

 

Længere nede ad vejen havde Nissen bevaret sit forspring til Jensen, og da Fusion Development-rytteren krydsede stregen som nummer 11, kunne han fejre den samlede sejr.

 

Frederik Jensen kom i mål 1.05 senere som nummer 13, men måtte tage til takke med den samlede andenplads, blot fem point efter Nissen.


Hele B-løbet kan ses lige her - vi takker endnu en gang Peter Poulsen for de fine optagelser.
 


Samtlige resultater fra 8. afdeling af Uno-X Cup kan læses her.

De respektive klassementer i Uno-X Cup finder du lige her.
 

*Husk, at hvis du IKKE kan finde dig selv i resultatlisten, kan det skyldes regelbrud, manglende sammenkobling af dine Zwift- og Zwiftpower-profiler  eller manglende medlemskab af DCU e-cykling.


**Referatet har ikke taget hensyn til eventuelt senere diskede ryttere. Eventuelt ikke-registrerede ryttere blandt de ti første over stregen på løbsdagen vil blive angivet under nedenstående resultatliste.

 

Resultat af 8. afdeling af Uno-X Cup (B-klassen)

1. Niklas Dissing   1.10.29
2. Lennart Kruse   + 2
3. Esben Theibel   + 3
4. Kristoffer Smed   st.
5. Michael Iversen   + 1.10
6. Kasper Jul Pedersen   + 1.48
7. Simon Fich   st.
8. Jacob Braaten   + 1.51
9. Flemming Bach   + 2.36
10. Michael Durr   + 3.10


Lasse Høj Christensen (1.) og Roberto Anson (3.) er begge blevet fjernet fra resultatlisten grundet henholdsvis for mange watt pr. kilo og brug af ZPower.

Samlet resultat

1. Kristian Nissen   219 p
2. Frederik Jensen   214
3. Esben Theibel   199
4. Steffen Kruse Hansen   183
5. Alexandar Lander   168
6. Lennart Kruse   155
7. Kristoffer Smed   149
8. Simon Fich   144
9. Kim Gydemand   128
10. Kasper Jul Pedersen   126


Holdkonkurrencen

1. Fusion Development   681 p
2. Køge SportsTerapi   613
3. DanishBikeRiders   293
4. Team QuickPay   259
5. eCykle Klub Danmark ZT 227
6. Team SIB     214
7. Bear Montaineers   151
8. Bolt Race Team   133
9. Racing Viborg   105
10. Vision Cycling   90


Uno-X Cup er lavet i samarbejde med Feltet.dk og Danmarks Cykle Union samt sponsorerne EliteZakoboFusionSISTissotAmatonGarmin og P. O. Auto.

INFO
E-cykling
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Vanmarcke: Dødsfald sætter alt i perspektiv

Bjergløb får stjerneopgør på Mont Ventoux

Forhandlinger på plads: EM i 2020 sendes til Plouay

World Cup i Lenzerheide endegyldigt aflyst

'Hellerup': Vi er stolte over Price-Pejtersen

Eksklusivt interview853 kilometer og 16.000 kilokalorier: Læs alt om danskers vanvittige indendørstur

Flere kontraktudløb bekymrer ikke Michaelsen

To år mere på FDJ til Cecilie Uttrup

Mikkel Honoré forlænger med Deceuninck-QuickStep

Velkørende Campenaerts gjorde ondt på rivalerne

Gibbons vil forbedre Tour-chancer på Zwift: Holdet holder øje

Sénéchal efter comeback-sejr: Alle var ivrige

Eksklusivt interviewSjette dansker på plads hos Uno-X

Franskmand slog Campenaerts og vandt kermesse-løb

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

SØNDAG

Træner forklarer Sunweb-stjernes Tour-fravær: Det er op til holdet

Eksklusivt interviewNiklas Eg klør på for at sikre Tour-debut - Tror på Porte

Franskmand vandt hårfin afgørelse da Niklas Eg viste sig frem

Uttrup Ludwig får topplacering ved virtuelt Tour de France

Bernal afviser splid med Froome

Bardet og Latour er begge kaptajner i Tour de France

Rygte: Yates-brødrene på vej til Trek og INEOS

Belgisk rytter død under lokalt løb

Eksklusivt interviewDCUs cross-udvalg lancerer Danish Cross Academy

Video i artiklenGuide til cykeludstyr -Få 20% rabat på Feltet.dks webshop

LØRDAG

Eksklusivt interviewDansker kørte 853 kilometer på 24 timer i stort velgørenhedsprojekt

Video i artiklenHar du en fysisk cykelbutik? Så lad os hjælpe dig gratis!

I søgen efter bjerge: Hollandsk mesterskab kan blive flyttet til Schweiz

Riis-rytter sejrer i virtuelt Tour de France

Video i artiklenWild udsætter karrierestop

Britisk teenager vinder første virtuelle Tour de France-etape

To ugers pause til Quintana efter påkørsel

Sunweb-sportsdirektør: Dumoulins ambitioner var årsagen til hans skifte

Pro Cycling Manager 2020 anmeldelse

FREDAG

Overblik: Disse topryttere står uden kontrakt efter 2020

Tour de Pologne har ruten klar

DM i omnium udskudt

Eksklusivt interviewMuff fik afbrudt sit rekordforsøg: Det er super bittert

Boasson Hagen vil køre Touren: Håber på etapesejre

Overblik: Disse danske WorldTour-ryttere står uden kontrakt efter 2020

Kendt stigning kan vende tilbage i Giroen

DM i enkeltstart køres i Slagelse – Afholdes 3. oktober

WorldTour-debutant byder Bardet velkommen til Sunweb

Tidligere CSC-rytter: Ikke imponeret af van der Poels Strava-tur

Mørkøv genstarter sæsonen i Spanien

GOOD VIBES ONLY – Forår 2020 – ”Hvor ska’ vi hen, du?”

Optakt: DM i omnium

Uttrup før virtuel Tour: Godt for kvindecykling

Kombinér cykeldrømme med skoleophold

TORSDAG

Israel Start-Up forlænger med belgisk klassikerrytter

Eksklusivt interview3/3 FUSION eSport Cycling Team: Danmarks første kommercielle eSports-cykelhold

Manuela Fundacion på aktiv jagt efter nyt hold

Video i artiklenFlere seniorer cykler - og cykelhjelmen bliver mere populær

Multitalentet Sagan hopper i det italienske køkken

Video i artiklenTest: Carbon hjulsæt fra DKBIKE

Vind et par fede cykelsko - værdi 1.599 kroner

Arkéa-Samsic forlænger med tidligere britisk mester

Radio Tour: Forfatter er dybt fascineret af fart

Vraget Matthews troede han skulle køre Touren

Asbjørn Kragh kan øjne Grand Tour-debut

Eksklusivt interviewEndnu et dansk stortalent skifter til Team RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk

ONSDAG

Bahrain-manager skifter til WorldTour-konkurrent

Video i artiklen’Gode cykelhistorier, flotte etaper, fascinerende ryttere’ – Bastian fortæller om sin kommende bog

Oversigt: Disse ryttere er udtaget til Tour de France

INEOS-stjerne kæmper for at rejse til Europa

Armbånd skal sikre afstand blandt publikum i Giroen

Hovedstaden afviser nye datoer for dansk Tour-start

Danskerduo udtaget til virtuelt Tour de France

Sunweb-dansker får Giro-debut

Søren Kragh skal køre Tour de France

Corona aflyste hollandske mesterskaber - nu køres de alligevel

Følg Feltet.dk på de sociale medier

Tour-jagende Pinot dropper Lombardiet: Kan ikke være to steder på én gang

De Gendt: Vil være på 95 % i tre måneder

Video i artiklenRadio Tour, sæson 2, afsnit 14: En snak om de bedste cykelfilm og koblingen mellem musik og cykling

Van der Poel og Norman får wildcard til italienske monumenter

Virtu Business Club skifter navn

TIRSDAG

Valverde overvejer at forlænge karrieren yderligere

Pinot og arvtager kører Tour-Vuelta double

Produktnyt: Rapha lancerer solbrille-kollektion

Seks World Tour- og et danskerhold til start i Slovakiet