Kristian Haugaard vender ’hjem’ til Leopard
17. december 2014 17:36Foto: Feltet.dk
af Adam Aisen

Efter et år på det Luxembourg-baserede Leopard Development Team, forsøgte Kristian Haugaard sig i 2014 på Development Team Giant-Shimano, men uden den helt store succes. I 2015 er han derfor tilbage i Luxembourg.
 

Annonce

2013 var en særdeles succesfuldt år for den dengang 22-årige Kristian Haugaard. Det danske talent var søgt til Luxembourg og havde fået kontrakt med kontinentalholdet Leopard Development Team, udviklingshold for det daværende RadioShack-Leopard (i dag Trek Factory Racing).

Etapesejr i Flèche du Sud, en samlet andenplads i Czech Cycling Tour og i alt syv podieplaceringer i UCI-løb var nogle af højdepunkterne, og ikke overraskende gjorde han sig selv så eftertragtet, at der var bud efter ham. I første omgang fra Development Team Giant-Shimano, som fik den danske U23-landsholdsrytter tilknyttet for 2014-sæsonen.
 

Det blev desværre ikke et helt så godt år som det foregående for den spurtstærke rytter, og Kristian Haugaard vender ved årsskiftet ’hjem’ til Luxembourg og Leopard Development Team. Det skriver Jensen Cykler i dag på deres facebook-side.

I den forbindelse udtaler Kristian Haugaard:

"2014 var et særdeles lærerigt år, der desværre også bød på den del styrt og sygdom. Jeg kørte i modsætningen til 2013, hvor jeg havde 67 løbsdage, blot 30 løb i 2014, og det var første sæson i mange år, hvor der ingen blomster var til mig. Dem kan man godt komme til at savne lidt.” 

Selvom han officielt, som det er normen, først skifter hold ved per 1. januar, så har han allerede deltaget på den første samling med sit kommende hold. ”Da jeg kender de fleste af rytterne og det øvrige ansatte på holdet rigtigt godt, er det nærmest vante omgivelser, at komme tilbage til,” forklarer han og kan se frem til, at mange af de løb, han kommer til at køre i 2015 også bliver i vante omgivelser.

”Mit program for 2015 er ikke 100 % fastlagt, men det bliver helt sikkert med nogle af de løb, som jeg efterhånden kender rigtigt godt, så jeg glæder mig virkelig til at sæsonen går i gang igen,” siger han og understreger, at han med sikkerhed kommer til at køre det fem etaper lange Luxembourg Rundt.

Netop nu står den på masser af træning for den talentfulde rytter, som i 2015 skal bevise, at kursen mod de professionelle rækker stadig er lige. I januar mødes han atter med holdet, når den står på træningslejr og vigtige test. 

INFO
Kristian Haugaard
Nyheder Profil Resultater Statistik
DEL
KOMMENTARER

SENESTE

Tempomaskine forlænger med WorldTour-hold

Landevej

Dansker forventer hård Tour: Ingen offdays

Landevej

Overblik: Sådan sluttede de danske herrer på verdensranglisten

Landevej

Tour-exit efter styrt: Nu forlader han WorldTour-hold

Landevej

Transferlisten 2021-2022 - WorldTour

Landevej

Video i artiklenTour-arrangører pressede på for teknisk enkeltstart i København

Landevej

Ikke udgået siden 2018: Jeg er lidt af en løbsnarkoman

Landevej

Annonce

ANNONCE