Annonce

Jumbo-Visma laver kvindehold - med dansker
19. oktober 2020 10:44Foto: Sirotti
af Jesper Johannesen

Team Jumbo-Visma har fået udvidet deres sponsorat, hvilket betyder Team Jumbo-Visma kan lave et kvindeligt cykelhold i verdensklasse, som konkurrerer under samme navn som herreholdet.

Dominerende 1-2 af Boels-Dolmans i Flandern - Uttrup med i finalen

se mere cykling på

Det kvindelige Team-Jumbo hold starter med en kontinental licens i 2021, da UCI-reglerne ikke tillader et nyt hold at komme direkte ind i kvindernes UCI WorldTour. Holdet, rytterne og sponsorerne forventer at have et stærkt setup og køre et godt løbsprogram i 2021, herunder også de største løb.
 

Jumbo-Vismas kvindelige cykelhold deler de samme mål som mændenes hold; nemlig at være de bedste i verden. Rytterne bliver støttet af Team Jumbo-Visma organisationen, som sikrer, at de har ressourcer nok til at konkurrere og få unge talenter ind på holdet. 
 

Samtidig vil organisationens viden og erfaring fra herrecykelholdet kunne gavne det kvindelige hold. Al viden omkring uddannelse, ernæring og udstyr bliver således delt og videreudviklet mellem holdene for at opnå det fælles mål.
 

"Vi har været meget glade for at støtte herreholdet, da vores sponsorat har bidraget til at skabe værdi og nå vores vækstmål i hele Europa. Det kvindelige hold vil styrke indsatsen yderligere. Det giver os også mulighed for at vise vores support til ligestillingsdebatten, ikke kun inde for cykling, men i hele samfundet ved at give begge køn samme vilkår og inspirere unge kvinder til at opnå deres bedste," lyder meldingen fra Merete Hverven, CEO hos Visma.
 

Holdet bliver ledet af Esra Tromp og har 12 ryttere fordelt med en blanding af erfarne verdensklasse ryttere og kommende talenter med et stort potentiale. 
 

Team Jumbo Visma skriver i deres pressemeddelelse, at mange faktorer blev overvejet, da holdet skulle bygges op: fysiske evner, personligheder, ambition og drivkraft. Rytterne blev også kontaktet på baggrund af deres styrker i forskellige typer løb og deres potentiale for fremtidig udvikling.
 

"Det er fantastisk at kunne yde et stort bidrag til cykelsporten på både nationalt og internationalt niveau med vores helt eget kvindelige cykelhold. Udvidelsen med ​​dette meget lovende kvindehold fuldender Team Jumbo-Visma, der omfavner talent, anerkendelse, udvikling og topsport på højeste niveau. Derudover er det fantastisk, at vi også kan tilbyde unge piger et langsigtet perspektiv via vores akademi," siger Richard Plugge, adm. direktør for Team Jumbo-Visma.


"Det har været sjovt at støtte mændenes hårdt tjente sejre over de sidste to år. Vi ser frem til at have samme mulighed med kvindeholdet og ønsker dem alt held og lykke i 2021," tilføjer Merte Hverven. 

Holdet største signing er den 10-dobbelte verdensmester og OL-guldvinder fra 2008 og 2012 Marianne Vos. Holdet har også skrevet under med danske Pernille Mathiesen, som blandt andet blev dobbelt europamester i 2017.

Team Jumbo-Vismas hold i 2021
Marianne Vos - Holland
Jip van den Bos - Holland
Riejanne Markus - Holland
Anouska Koster - Holland
Nancy van der Burg - Holland
Karlijn Swinkels - Holland

Aafke Soet - Holland
Teuntje Beekhuis - Holland
Julie van de Velde - Holland
Romy Kasper - Tyskland
Pernille Mathiesen - Danmark
Anna Henderson - Storbritannien

 

HAR DU SAT DIT MANAGERHOLD TIL VUELTA A ESPAÑA? SÆT DET HER

INFO
Pernille Mathiesen
Nyheder
Team Jumbo-Visma
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenOpvarmning til 2021: Hvad kan vi forvente af Team Jumbo-Visma?

Landevej

Garcia Cortina klar til 2021: Ikke flere undskyldninger

Landevej

Stybar vender tilbage til VM i cyklecross

Cross

Eksklusivt interviewVil tilbage til 2019-niveauet: Quaade bliver hos Riwal Cycling Team

Landevej

3. afdeling af Uno-X Cup køres onsdag - tilmeld dig her

E-cykling

Eksklusivt interviewJuul-Jensen løfter lidt af sløret for løbsprogrammet

Landevej

Video i artiklenGør dig klar til 2021 - kæmpe gennemgang af holdene

Landevej

Annonce