EKSKLUSIVT

Jakob Egholm om sit skifte: Det var surrealistisk, da Axel Merckx ringede
06. november 2018 14:14 af Mathias Blohm SchytteFoto: Sirotti

Efter et enkelt år hos Team Waoo tager Jakob Egholm med skiftet til amerikanske Hagens Berman Axeon et skridt op ad karrierestigen, og skal nu køre for det, som han selv mener, er verdens bedste talenthold.

Hagens Berman Axeon, med ejer og direktør Axel Merckx i spidsen, har fra næste sæson to danskere på holdet. Efter nytår støder Jakob Egholm nemlig til Mikkel Bjerg på det amerikanske prokontinentalhold, der altså ledes af den tidligere belgiske mester og OL-bronzevinder.

 

”Det var vildt, da han ringede til mig første gang og sagde, at nu havde jeg pladsen på holdet. Det var helt surrealistisk, både at få den information men også at det var ham, der ringede til mig,” fortæller en glad Jakob Egholm til Feltet.dk.

 

Det var Axel Merckx selv, her sammen med Lance Armstrong i 1997, der ringede og tilbød Egholm et plads på holdet.

 

Selvom 2018-sæsonen nu er forbi, og der dermed er tid til at trække stikket og lade batterierne op, kan næste sæson ikke starte hurtigt nok, hvis det står til kommende Axeon-rytter.

 

”Jeg går ydmygt til opgaven, og glæder mig i virkeligheden bare til at komme i gang. Jeg glæder mig til at komme ud på min cykel, og komme af sted mod 2019,” fortæller den blonde dansker.

 

Efter et år hos først Giant-Castelli og dernæst et hos Team Waoo er tiden altså kommet til at forlade de danske kontinentalhold, og i stedet prøve sig af på et højere niveau.

 

”Det er en drøm der er gået i opfyldelse for mig. Det er lidt uvirkeligt, og jeg skulle lige vænne mig til tanken om, at nu er jeg professionel. Det er selvfølgelig ikke World Tour, men det er alligevel en milepæl for mig,” siger den 20-årige dansker til Feltet.dk.

 

Amerikansk talentfabrik

Jakob Egholm har fået en toårig kontrakt hos det amerikanske prokontinentalhold, og når man ser på de ryttere, som det amerikanske hold tidligere har sendt videre til diverse World Tour hold, er det svært at være helt uenig i, at det amerikanske hold har haft fin succes med talentproduktionen.

 

Navne som Taylor Phinney, Jasper Stuyven, Alex Dowsett, Jesse Sergent og Ben King vidner alle om et hold, der ikke er bange for at sende sine ryttere videre i karrieren, og det er da også netop dét, Jakob Egholm håber at få ud af skiftet.

 

”Jeg ser det som det bedste talenthold i verden. De skipper rigtig mange store talenter videre til World Touren, igen i år har de skippet fem ryttere videre, og jeg kunne godt tænke mig at gøre det samme,” siger Jakob Egholm.

 

Jakob Egholm her sammen med sin kommende holdkammerat Mikkel Bjerg, samt Frederik Rodenberg.

 

I år er det William Barta, der rykker til BMC Racing Team, Sean Bennett skal til EF Education First - Drapac, mens både Rui Oliveira, Ivo Oliveira og Jasper Philipsen skal køre for UAE Team Emirates. Den dobbelte danske U23-verdensmester i enkeltstart, Mikkel Bjerg, vil dog stadig være på holdet, og det glæder den nye mand.

 

”Som juniorer snakkede vi om, at det kunne være sjovt at komme til at køre sammen en dag, så det er super fedt, at vi får mulighed for det nu. Jeg har virkelig håbet på, at det kunne lade sig gøre at komme ind på det her hold, så det er fedt, at det er kommet på plads,” siger juniorverdensmesteren fra 2016.

 

Jakob Egholm kørte alene over stregen i juniorenes VM i Qatar i 2016, og kunne efterfølgende iføre sig den regnbuefarvede trikot.

 

Flere rejsedage og nye løb

Jakob Egholm bliver boende i Danmark, for her trives han, men det betyder også, at næste sæson kommer til at byde på en del flere rejsedage, men det skræmmer ikke den unge dansker, der allerede har forberedt sig på netop den del.

 

”Det skræmmer mig overhovedet ikke, det bliver så spændende. Jeg kan jo se, hvad Mikkel (Bjerg, red.) og nogle af de andre drenge på holdet har kørt i år, så jeg har jo lidt en fornemmelse af, hvor omfattende det er,” siger Egholm.

 

Det seneste år hos Team Waoo har været rigtig god for Jakob Egholm, der understreger, at han har været glad for tiden hos Bjarne Riis’ hold, men da muligheden for at skifte til Hagens Berman Axeon kom, var den for god til at lade forpasse.

 

Nu håber den 20-årige sjællænder på to års fortsat udvikling på det amerikanske hold, og det helt store mål for næste sæson er allerede på plads.

 

”Jeg glæder mig til at køre nogle nye løb og nogle lidt større U23-løb. Det kunne være rigtig fedt at køre et løb som Tour of California, og det kunne også være rigtig fedt at køre Tour de L’Avenir, men mit overordnede mål næste år er at køre et rigtig godt VM-linjeløb, det satser jeg rigtig stærkt på,” slutter Jakob Egholm.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

Kongeligt besøg ved VM i cyklecross i Bogense

Optakt: 4. etape af Tour Down Under

Riwal Readynez skal ikke længere være orange: Ny trikot præsenteret

Tour Down Under-analyse: Dårlig form, Sagan?

Der var ’onde’ tanker bag årets DM-rute i cross

Beslutningen om Giro-wildcard udskydes til næste uge

Filippo Pozzato efter karrierestop: Spiller hockey og sælger luksusbiler i Monaco

Ti ryttere du bør følge på Strava - Med Powerdata

Bekræftet: Fabio Aru skal køre Giro d’Italia

Woods indstillet på at være hjælper i Touren

Porte: Woods er den stærkeste

Bahrain-rytteres løn forsinket – Nibali iblandt

Produktnyt: ASSOS S9 bibshorts

Bevin: Det kunne være gået helt amok

Impey ville gerne have vundet etapen

Tilfreds Sanchez: Svært at slå Sagan

Poels tror på Team Skys fremtid - håber at forlænge

Glad Sagan: Sanchez var meget tæt på at tage sejren

Bak tror på Valgren i klassementet Down Under

Test: Giant Revolt Advanced 1 Gravelbike

Sagan genvandt kuperet etape

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

ONSDAG

Sunweb forlænger med Lippert og Mackaij

Hayman blæst bagover af publikum

Van Avermaets løjtnant klar på World-Touren igen

Belgisk mester drømmer om Flandern Rundt

Optakt: 3. etape af Tour Down Under

Tour Down Under-analyse: Gentager historien sig, Richie?

Bedre muligheder for at følge stjernernes opvarmning i Volta ao Algarve

Haller fortsætter trods styrt

Jonas Vingegaard – Hvad kan vi forvente i 2019?

Tour of Oman-ruten præsenteret

Stor tv-oversigt: Disse løb kan du se på dansk tv

Viviani: Vi var aldrig rigtigt med

Hester på podiet i Bremen - belgiere tog sejren

Langvad og Van Der Breggen udgør skræmmende duo til Cape Epic

Få info om alle professionelle cykelhold - både herrer og damer

Herning Cykle Klub har DCU-teamet klar til 2019

Sagan: Bevin vandt ret let

Ewan: En sprinter er altid skuffet over en andenplads

Ombejlet Nibali er åben for kontrakttilbud