EKSKLUSIVT

Jakob Egholm om sit skifte: Det var surrealistisk, da Axel Merckx ringede
06. november 2018 14:14 af Mathias Blohm SchytteFoto: Sirotti

Efter et enkelt år hos Team Waoo tager Jakob Egholm med skiftet til amerikanske Hagens Berman Axeon et skridt op ad karrierestigen, og skal nu køre for det, som han selv mener, er verdens bedste talenthold.

Hagens Berman Axeon, med ejer og direktør Axel Merckx i spidsen, har fra næste sæson to danskere på holdet. Efter nytår støder Jakob Egholm nemlig til Mikkel Bjerg på det amerikanske prokontinentalhold, der altså ledes af den tidligere belgiske mester og OL-bronzevinder.

 

”Det var vildt, da han ringede til mig første gang og sagde, at nu havde jeg pladsen på holdet. Det var helt surrealistisk, både at få den information men også at det var ham, der ringede til mig,” fortæller en glad Jakob Egholm til Feltet.dk.

 

Det var Axel Merckx selv, her sammen med Lance Armstrong i 1997, der ringede og tilbød Egholm et plads på holdet.

 

Selvom 2018-sæsonen nu er forbi, og der dermed er tid til at trække stikket og lade batterierne op, kan næste sæson ikke starte hurtigt nok, hvis det står til kommende Axeon-rytter.

 

”Jeg går ydmygt til opgaven, og glæder mig i virkeligheden bare til at komme i gang. Jeg glæder mig til at komme ud på min cykel, og komme af sted mod 2019,” fortæller den blonde dansker.

 

Efter et år hos først Giant-Castelli og dernæst et hos Team Waoo er tiden altså kommet til at forlade de danske kontinentalhold, og i stedet prøve sig af på et højere niveau.

 

”Det er en drøm der er gået i opfyldelse for mig. Det er lidt uvirkeligt, og jeg skulle lige vænne mig til tanken om, at nu er jeg professionel. Det er selvfølgelig ikke World Tour, men det er alligevel en milepæl for mig,” siger den 20-årige dansker til Feltet.dk.

 

Amerikansk talentfabrik

Jakob Egholm har fået en toårig kontrakt hos det amerikanske prokontinentalhold, og når man ser på de ryttere, som det amerikanske hold tidligere har sendt videre til diverse World Tour hold, er det svært at være helt uenig i, at det amerikanske hold har haft fin succes med talentproduktionen.

 

Navne som Taylor Phinney, Jasper Stuyven, Alex Dowsett, Jesse Sergent og Ben King vidner alle om et hold, der ikke er bange for at sende sine ryttere videre i karrieren, og det er da også netop dét, Jakob Egholm håber at få ud af skiftet.

 

”Jeg ser det som det bedste talenthold i verden. De skipper rigtig mange store talenter videre til World Touren, igen i år har de skippet fem ryttere videre, og jeg kunne godt tænke mig at gøre det samme,” siger Jakob Egholm.

 

Jakob Egholm her sammen med sin kommende holdkammerat Mikkel Bjerg, samt Frederik Rodenberg.

 

I år er det William Barta, der rykker til BMC Racing Team, Sean Bennett skal til EF Education First - Drapac, mens både Rui Oliveira, Ivo Oliveira og Jasper Philipsen skal køre for UAE Team Emirates. Den dobbelte danske U23-verdensmester i enkeltstart, Mikkel Bjerg, vil dog stadig være på holdet, og det glæder den nye mand.

 

”Som juniorer snakkede vi om, at det kunne være sjovt at komme til at køre sammen en dag, så det er super fedt, at vi får mulighed for det nu. Jeg har virkelig håbet på, at det kunne lade sig gøre at komme ind på det her hold, så det er fedt, at det er kommet på plads,” siger juniorverdensmesteren fra 2016.

 

Jakob Egholm kørte alene over stregen i juniorenes VM i Qatar i 2016, og kunne efterfølgende iføre sig den regnbuefarvede trikot.

 

Flere rejsedage og nye løb

Jakob Egholm bliver boende i Danmark, for her trives han, men det betyder også, at næste sæson kommer til at byde på en del flere rejsedage, men det skræmmer ikke den unge dansker, der allerede har forberedt sig på netop den del.

 

”Det skræmmer mig overhovedet ikke, det bliver så spændende. Jeg kan jo se, hvad Mikkel (Bjerg, red.) og nogle af de andre drenge på holdet har kørt i år, så jeg har jo lidt en fornemmelse af, hvor omfattende det er,” siger Egholm.

 

Det seneste år hos Team Waoo har været rigtig god for Jakob Egholm, der understreger, at han har været glad for tiden hos Bjarne Riis’ hold, men da muligheden for at skifte til Hagens Berman Axeon kom, var den for god til at lade forpasse.

 

Nu håber den 20-årige sjællænder på to års fortsat udvikling på det amerikanske hold, og det helt store mål for næste sæson er allerede på plads.

 

”Jeg glæder mig til at køre nogle nye løb og nogle lidt større U23-løb. Det kunne være rigtig fedt at køre et løb som Tour of California, og det kunne også være rigtig fedt at køre Tour de L’Avenir, men mit overordnede mål næste år er at køre et rigtig godt VM-linjeløb, det satser jeg rigtig stærkt på,” slutter Jakob Egholm.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

Van der Poel fortsatte dominansen i Tábor

Alaphilippe: Strade Bianche og Milano-San Remo er blandt målene i 2019

Peter Sagan slår Tour-vinder i Shanghai

Nyt mærke indtager det danske marked med opsigtsvækkende tiltag

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

Vinderne ved Danish Bike Award 2018

Mikkel Bjergs holdkammerat forlader holdet for at følge OL-drømmen

Bendixen: Jeg er blevet rigere på erfaring

CAS opretholder fire års dopingkarantæne til italiener

BHS-Almeborg Bornholm henter stærk U23 rytter

Tour-vinder: Forvent ikke en fremragende sæsonstart

Mitchelton-Scott: Vi har masser af selvtillid

Contador udpeger Bernal som Tour-favorit

Dansk par sætter banerekord, mens et nyt hold bringer sig i spidsen i Gent

TORSDAG

UCI genindfører et sokkeregulativ

Caja Rural henter spansk banemester til landevejene

Latour glæder sig til ASO-løb i Shanghai

Gauda håber på meget tid med Pinot i 2019

Lappartient om Team Sky: De er lidt som et kedeligt fodboldhold

UCI giver Wout van Aert lov til at finde nyt hold

Fire års karantæne for brug af EPO stadsfæstes af UCI

Danskere får 18-årig amerikaner som holdkammerat

Kasper Würtz Schmidt skifter til Team Aura Energi

Dansk duo i front ved seksdagesløbet i Gent

ONSDAG

Campenaerts om timerekordsforsøg: Ikke helt på plads

To-meter-mand skifter til Israel Cycling Academy

U23-bruttolandsholdstruppen til 2019 er udtaget

De Gendt vil køre tre Grand Tours i 2019

Kristoff: Jeg håber, at holdet vil have mig til at vinde

Test: Isadore Thermerino Jersey

Top 10-rytter ved DM fortsætter karrieren hos WasteApp-O.B.Wiik

Rygte: 52-årige Tafi bliver holdkammerat med Valgren og Bak

Dansk Aqua Blue Sport-rytter ryster på hovedet af direktør

Tom Van Asbroeck skifter til Israel Cycling Academy

Lefevere: At vinde VM i holdtidskørsel var den ultimative triumf

Feltet.dk-skribent skifter til hollandsk cykelhold

Havik og Stroetinga til tops i Gent

TIRSDAG

EF henter talentfuld colombianer

To tidligere WorldTour-slovenere vender hjem

Jesper Hansen: Jeg har gode muligheder for Tour de France

Uheldig Katusha-rytter i asfalten igen på træningstur