Holdkammerat snyder Spratt efter Mitchelton-Scotts magtdemonstration
31. januar 2019 09:05 af Christian Frese Foto: Sirotti

Lucy Kennedy og resten af Mitchelton-Scott var suveræne, da australieren torsdag vandt 2. etape og det samlede klassement i Women´s Herald Sun Tour. Kennedy både etapen og løbet foran holdkammeraten Amanda Spratt, mens Brodie Chapman blev best of the rest.

Lucy Kennedy fuldendte en aldeles dominerende præstation fra Mitchelton-Scott ved at køre alene i mål på kvindernes 2. etape af Women´s Herald Sun Tour. Australieren vandt med 39 sekunder til holdkammeraten, Amanda Spratt, og Brodie Chapman (Team Tibco).

Kennedy vinder derfor også løbet samlet med Spratt og Chapman på de efterfølgende placeringer.

Etapereferat

I modsætningen til gårsdagens 1. etape var det kvinderne, der rundede dagen af i Herald Sun Tour. Desværre var det blæst op i løbet af dagen, og efter at herrerne havde haft flot solskin til deres etape, foregik kvindernes løb i lettere regnvejr med stærk vind. Foran kvinderne ventede 92 kuperede kilometer rundt om Churchill med den svære Jeeralang-stigning kort før mål.

Præcis som på 1. etape blev det en start uden nogle succesfulde udbrud, og derfor kunne Chloe Hosking (Alé Cipollini) øge sit forspring i pointkonkurrencen ved dagens første indlagte spurt. Gårsdagens vinder henviste her igen Rachele Barbieri (BePink) til andenpladsen.

Rytterne ramte etapens første kategoriserede stigning i samlet flok. Mitchelton-Scott og Alé Cipollini stod for tempoet i front. Stigningen var dog ikke specielt stejl, og derfor var det et stort felt, som kunne rulle over toppen med Alison Jackson (Team Tibco) forrest.

Etapen fortsatte uden de store afgørende begivenheder, og det var derfor næppe overraskende, at Hosking igen tog sig af pointene ved den næste indlagte spurt. Meldingerne ude fra ruten var dog, at der konstant skete små splittelser og regrupperinger, men med 30 kilometer igen var feltet samlet.

Mitchelton-Scott smadrer løbet i vinden
Med 28 kilometer igen besluttede Mitchelton-Scott, at det var tid til at sætte tempoet i vejret. Australierne gik i front med fem ryttere, og som konsekvens opstod der huller i feltet i den stærke vind. 30 ryttere rev sig fri, men Mitchelton-Scott fortsatte ufortrødent og kørte heftig viftekørsel i sidevinden. 

Australierne trak frontgruppen helt ud i højre side af vejen, og ingen ryttere sad side om side. Den ekstremt høje fart var tydelig, og med 21 kilometer igen blev adskillige ryttere sat fra hjul på den ellers helt flade vej. Blot 12-14 ryttere var tilbage i frontgruppen inklusiv de fem ryttere fra Mitchelton-Scott. Brodie Chapman, Elisa Longo Borghini (Trek-Segafredo) og førertrøjen, Hosking, var blandt de overlevne. 

Rytterne ramte nu igen bakkerne, og det splittede frontgruppen yderligere. Sprinteren Hosking blev som ventet sat af, mens Spratt angreb i front. Chapman, Emily Roper (Korda) og Spratts holdkammerat, Lucy Kennedy, udgjorde forfølgergruppen.

Tour Down Under-vinderen så ud til at ville køre solo til mål, men ud af det blå dukkede Kennedy op og hentede holdkammeraten, og inden længe fortsatte Kennedy alene op ad Jeeralang. Bagved Kennedy kom Chapman på egen hånd op til Spratt, men duoen var langt efter Kennedy på toppen.

Kennedy tog ingen chancer på nedkørslen, men forspringet var mere end rigeligt, og den 30-årige australier kørte i suveræn stil alene i mål til sejr. Spratt og Chapman fulgtes ad på nedkørslen, og i spurten sikrede førstnævnte Mitchelton-Scott en dobbeltsejr. 

DEL
DELTAG I DEBATTEN