Formstærke Laporte lukker og slukker i Frankrig
10. februar 2019 17:42 af Andy PedersenFoto: Sirotti

Christophe Laporte kronede en perfekt sæsonstart med sin anden etapesejr i Etoile de Besseges på dagens afsluttende enkeltstart. Sejren giver ham desuden også den samlede sejr i løbet.

 

 

Christophe Laporte har for alvor fået en drømmestart på 2019. Så god en start at han i dag slog Tboias Ludvigsson og Jimmy Janssens i kampen om sejren på den 10 kilometer lange enkeltstart i Alès og dermed kunne lade sig hylde af hjemmebanefansene.

 

Danske Mads Pedersen (Trek-Segafredo) satte tidligt på dagens etape den bedste tid på 16 minutter og 21 sekunder, hvilket gav ham en plads i hot seat i lang tid. Faktisk skulle dagens senere tredjeplads Jimmy Janssens (Corendon-Circus) være den første til at slå Mads Pedersen med en tid, som var hele 29 sekunder hurtigere end danskeren.

 

For Laportes vedkommende lykkedes det ham at holde farten i afslutningen, som gik en anelse op af. Til gengæld havde Bauke Mollema (Trek-Segafredo) tabt for meget tid på det flade stykke til, at han kunne være en del af kampen om den samlede sejr.

 

Christophe Laporte vandt anden etape, mens han sluttede som nummer to på gårsdagens etape. Dermed har han altså også tre sejre mere end sin holdkammerat Nacer Bouhanni, som trods én løbsdag mere, ikke har fået gang i sejrskontoen endnu.

 

Mads Pedersen blev nummer 18 på etapen, hvilket rakte til en placering som nummer 96 i løbet, som må siges at være tidligt i sæsonen for danskeren.

DEL
DELTAG I DEBATTEN