Første amerikanske sejr ved polarcirklen
18. august 2018 10:24 af Lasse Wedege PenningStephanie Williams

Efter en hektisk etape med sidevind og bakker formåede Colin Joyce som den første amerikaner nogensinde at tage en etapesejr i Arctic Race of Norway.

Colin Joyce sprinter sig til sejr i Arctic Race Norges 2. etape

se mere cykling på

2. etape blev en hektisk affære, hvor sidevind splittede feltet til atomer, og til sidst stod kampen om sejren mellem en lille gruppe, der havde vristet sig fri.

 

Rally Cycling havde arbejdet hårdt for at holde sig fremme, og det lønnede sig i sidste ende, da Colin Joyce vandt spurten i den 11 mand store gruppe.

 

"Den her er virkelig speciel. Den største sejr i min karriere indtil videre. Det er også den første store sejr i Europa," siger Joyce i en pressemeddelelse fra Rally Cycling.

 

Joyce var lige ved ikke at komme med, da den afgørende splittelse skete over dagens sidste stigning, men han kæmpede med alle muskler i kroppen og god hjælp fra holdet for at komme op til gruppen, hvor holdkammeraten Robin Carpenter sad.

 

"Jeg var nærmest skeløjet, da jeg kørte op til Robins gruppe over den sidste stigning. Robin kørte superstærkt for at hjælpe med at køre udbruddet ind og sikre, vi holdt os væk. Matteo [Dal-Cin] tog nogle Supermand-føringer for mig, da jeg blev fanget for langt tilbage i sidevindssektionerne," fortæller Joyce.

 

"Det var en stor holdindsats i dag, og jeg er så glad for at tage den her for gutterne!"

 

Forud for de to sidste etaper ligger Joyce nummer to samlet, fire sekunder efter Sergei Chernetski. Jakob Fuglsang er nummer ti.

DEL
KOMMENTARER