LIVE nu: Tager Cort årets første sejr?
10. februar 2019 14:30 af Emil AxelgaardFoto: Movistar Team / Photo Gomez Sport

To af de første forberedelsesløb køres i denne uge, når en stjerneparade af ryttere dyster i henholdsvis Volta a la Comunitat Valenciana og Etoile de Besseges. Mens sprinterne og enkeltstartsspecialisterne er valfartet til Frankrig for at gøre sig gældende i det relativt flade løb i Besseges, er en stribe af verdens bedste klassementsryttere anført af Alejandro Valverde og Geraint Thomas blandt favoritterne til at kæmpe med om sejren i Valencia, hvor også fire danskere er til start. Fra onsdag til søndag kan du følge de to løb på Feltet.dk, og du kan undervejs stille spørgsmål til vores ekspert, Emil Axelgaard.

Efter 7 års ufrivillig pause vendte Volta a la Comunitat Valenciana tilbage til kalenderen i 2016, og det traditionsrige etapeløb har allerede etableret sig som det første store slag for etapeløbsryttere i Europa. Også i år har løbet tiltrukket en stjerneparade af navne, der er klar til at slås om den sejr, der i de tre seneste år er blevet taget af hhv. Wout Poels, Nairo Quintana og Alejandro Valverde. Valverde og Tour-vinderen Geraint Thomas er således blot et par af de største stjerner, der vil blive udfordret af en alsidig rute, der byder på to sprinteretaper, en puncheuretape, en eksplosiv kongeetape samt en indledende enkeltstart.

 

Samtidig afvikles i Frankrig Etoile de Besseges, der i mange var alene om at have æren som det første europæiske etapeløb. Her er terrænet betydeligt fladere, og hele tre af etaperne ventes at blive afgjort i massespurter - hvis alle ikke vinden som så ofte før splitter feltet til atomer. Derudover venter den helt afgørende enkeltstart i Alés på søndag. Løbet plejer at være en relativt fransk affære, men har i år med særligt deltagelsen af formstærke Tim Wellens og Bauke Mollema sikret sig et langt mere internationalt tilsnit.

 

Fra onsdag til søndag kan du følge Volta a la Comunitat Valenciana på Feltet.dk ved at klikke her, hvor du også kan stile spørgsmål til vores ekspert, Emil Axelgaard. Etoile de Besseges køres fra torsdag til søndag, og efter opdateringerne fra Valencia vil vi fredag og lørdag opdatere fra finalerne af 2. og 3. etape af Etoile de Besseges.

 

Vi dækker efter følgende plan:

 

Onsdag d. 6. februar: 1. etape af Volta a la Comunitat Valenciana med start kl. 14.00

Torsdag d. 7. februar: 2. etape af Volta a la Comunitat Valenciana med start kl. 14.00

Fredag d. 8. februar: 3. etape af Volta a la Comunitat Valenciana med start kl. 14.30 efterfulgt af 2. etape af Etoile de Besseges

Lørdag d. 9. februar: 4. etape af Volta a la Comunitat Valenciana med start kl. 14.00 efterfulgt af 3. etape af Etoile de Besseges

Søndag d. 10. februar: 5. etape af Volta a la Comunitat Valenciana med start kl. 14.30

 

Der vil dagligt være optakter til de enkelte etaper, og du kan allerede nu læse optakten til 1. etape i Valencia. Du kan tillige læse en overordnet optakt til Volta a la Comunitat Valenciana og senere også til Etoile de Besseges.

DEL
DELTAG I DEBATTEN