Favoritsejr til Groenewegen - Izagirre samlet vinder i Valencia
10. februar 2019 18:14 af Andy PedersenFoto: A.S.O.

Der var ikke mange overraskelser i luften på dagens sidste etape af Volta a la Comunitat Valenciana, hvor Dylan Groenewegen stemplede ind i 2019, mens Ion Izagirre kunne fejre den samlede sejr i løbet.

Dylan Groenewegen sprintede sig til i ultra tæt gyser

se mere cykling på

Et udbrud prøvede sin chance på den kun 88 kilometer lange etape, men de blev holdt i meget kort snor af sprintermandskaberne samt Astana, som ikke havde nogen interesse i at lade etapen udvikle sig kaotisk.

 

Vanen tro var der angreb fra starten af dagens etape i Valencia, hvor der skulle gå to kilometer med masser af tempo, førend at dagens udbrud kom afsted. Det bestod af Aaron Van Poucke (Sport Vlaanderen-Baloise), Alexey Kurbatov (Gazprom) og Gotzon Martin (Funcacion Euskadi). Trioen kom afsted fra feltet med et par minutter, men Alexis Gougeard (AG2R) ville med og efter en benhård jagt fik også han kontakt.

 

I feltet var det Bahrain-Merida og UAE Team Emirates, der tog kontrollen på den kun 88 kilometer lange etape, og udbruddet kom aldrig for alvor væk. Flere forsøg på at splitte feltet blev aldrig en succes, men førte til uro i feltet, hvor Astana måtte tage fronten for at beskytte Ion Izagirre (Astana) i førertrøjen.

 

Med kun 30 kilometer til målstregen tog Team Jumbo-Visma ansvaret i feltet sammen med Astana for at placere Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) i bedst mulige position. Den føring blev udbruddets endelige med kun 13 kilometer til stregen. Det fik Julien Duval (AG2R) til at angribe, men han kom aldrig afsted.

 

Til målstregen var der flere mandskaber, der forsøgte at blande sig i kampen. Cofidis fik et godt udgangspunkt til Kenneth Vanbilsen (Cofidis), mens den sejrende Groenewegen var dårligt placeret nede bagved. Det forhindrede dog ikke hollænderen i at buldre ind over stregen som den første. Dermed fik den hurtige hollænder sin første 2019-sejr i hus, mens Ion Izagirre forsvarede sin førsteplads i klassementet og dermed satte kronen på værket for Astana.

DEL
DELTAG I DEBATTEN