Annonce

Det sociale hjørne: Nostalgien flyder i skyen
02. maj 2020 21:00Foto: CPAcycling
af Andy Joachim Pedersen

Feltet.dk har endnu engang været i det sociale hjørne, og de sociale medier byder på stadig flere tilbagekig i fortidens cykelhistorie.

Radio Tour, sæson 2, afsnit 11: Cykelsportens skandaler og usædvanlige Grand Tours

se mere cykling på

Nostalgi kommer enten i faser undervejs i livet eller i deciderede bølger i mindre fællesskaber, når anledningen er den rigtige. Sådan er det for tiden i cykelsporten, hvor mange cykelromantikere er på jagt efter gode minder.

 

Sådan er det også på de sociale medier, hvor stadig flere har været i gemmerne og finde billeder eller klip fra fortiden. Feltet.dk giver i dag et tilbagekig med hjælp fra Twitter-brugere.

 

I 1996 vandt russiske Pavel Tonkov Giro d’Italia, og den sejr var nok til at sikre ham en kontrakt med Mapei-GB, som i mange år var kendt for deres noget særprægede trøjer. Han blev også en succes hos mandskabet, hvor han blandt andet vand Romandiet Rundt i 1997.

 

 

Nogen år forinden havde Tonkovs senere holdkammerat, Gianni Bugno, sin storhedstid. I Gatorade-tiden var han nærmest ustoppelig, når det tog ham, hvilket resulterede i et dobbelt verdensmesterskab og mange store sejre.

 

Én af de mere bemærkelsesværdige sejre var fra 1991, hvor Bugno havde en fantastisk måned i august. Foruden sit første af to verdensmesterskaber, viste han storform i Clasica San Sebastian. Her vandt han med lethed løbet i en spurtstil så ubesværet, at en tur til det lokale supermarked på jernhingsten vil se hårdere ud.

Annonce

 

 

Nu vi er ved verdensmestre og store personligheder i cykelsporten, har en cykelfan også fundet klip af den franske legende Bernard Hinaults deltagelse ved VM i 1980.

 

På den allersidste stigning sad han sammen med Gianbattista Baronchelli. Baronchelli var en rigtig klassikerrytter, som havde sin styrke i det kuperede terræn. Denne dag var han dog oppe mod sin overmand.      

 

 

Annonce

INFO
Bernard Hinault
Nyheder
Gianni Bugno
Nyheder
Covid-19
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Lefevere om taktik mod stjerneduo: Ulve isolerer sit bytte

Landevej

Armstrong kunne vinde Touren uden doping ifølge kommentator

Landevej

LIVESTREAM: PostNord Danmark Rundt-ruten præsenteres klokken 14

Landevej

Video i artiklenOptakt: Trofeo Laigueglia

Landevej

Video i artiklenFølg Strade Bianche-opvarmningen i Laigueglia

Landevej

Video i artiklenSe højdepunkterne fra Le Samyn

Video

Norsgaard havde studeret ruten inden podieplads

Landevej

Annonce