Prøv vores nye app
De 7 mest populære Tour de France-bøger lige nu
21. juli 2022 09:43Foto: A.S.O. / Pauline Ballet / Alex Broadway / Thomas Maheux
af Jesper Johannesen

Der udkommer rigtig mange Tour de France-bøger forud for verdens største cykelløb, og du kan naturligvis købe bøgerne til en skarp pris på Feltet.dks webshop. Vi har samlet de 7 nyeste bedst sælgende bøger til dig!

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

 

TRE UGER I JULI - DANSKERNE I TOUR DE FRANCE

Ny bog om verdens største cykelløb fortalt af blandt andre Bjarne Riis, Rolf Sørensen, Jesper Skibby og Brian Holm.

 

I starten af juli 2022 vil hele nationen stå på den anden ende, når en af verdens allerstørste sportsbegivenheder, Tour de France, ruller forbi København, Roskilde, Nyborg, Vejle, Sønderborg og en række andre danske byer.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

I Tre uger i juli fortæller en stribe af Danmarks bedste cykelryttere gennem tiden om deres egne oplevelser i Touren. Vi er med hele vejen fra morgenbordet inden løbets første etape via bjergrige strabadser og brændende rivaliseringer til sejrspodiet i Paris. Der deles undervejs rundhåndet ud af indsigtsfulde anekdoter og farverige røverhistorier om sejre, skuffelser og slagsmål, der tilsammen giver læseren et unikt indblik i en Tour de France-rytters hverdag og særegne psyke. Bogens fokus er det franske etapeløb, men kommer omkring både colombianske gangstere, franske ikoner og ikke mindst nutidens store danske landevejsstjerner.

 

Tre uger i juli er et festfyrværkeri af cykelhistorier og et underholdende portræt af en sportsbegivenhed, der er mere populær end nogensinde. Bogen er skrevet af journalist og forfatter Tonny Vorm i samarbejde med blandt andre: Bjarne Riis, Brian Holm, Per Bausager, Rolf Sørensen, Jesper Skibby, Jens Veggerby, Jesper Worre, Jørgen V. Pedersen, Kim Andersen, Jakob Piil og Matti Breschel.

 

KØB BOGEN OG SPAR 20%

Annonce

 

 

 

SIDSTE TOUR - LETH OG MADER

Den sidste Tour med Leth og Mader to gamle venners tur på memory lane med masser af interessante historier fra deres tid sammen som landets mest legendariske kommentatorpar. 

 

Det er en personlig samtalebog, hvor Jørn Mader og Jørgen Leth mindes deres tid sammen i og udenfor kommentatorboksen, fra 1989 til 2003, hvor de talte Tour de France ind i danske hjerter og var med til at give cykelsporten et folkeligt gennembrud med deres særlige stil.

 

De deler sjove minder lige fra de franske landeveje til højderne i Colombia og store øjeblikke med en usædvanlig generation af danske ryttere som Bjarne Riis, Rolf Sørensen og Jesper Skibby, fortæller med vid og bid om deres helte og skurke i sadlen og tegner et levende billede af deres hæsblæsende liv på farten med det professionelle cykelfelt, men Mader og Leth vender også blikket indad og snakker om uenigheder, jalousi, nedture og kærlighed til hinanden.

 

KØB BOGEN OG SPAR 20%

 

Læs også
Sådan vil Pogacar lave Giro-Tour-double

 

 

 


TOUR DE FRANCE - DEN ULTIMATIVE FORTÆLLING OM VERDENS HÅRDESTE CYKELLØB
Ny udgave af Joakim Jakobsens klassiker om verdens største cykelløb. Opdateret til og med Tour'en 2021, hvor danske Jonas Vingegaard blev en sensationel nummer to.

 

Det er den ultimative fortælling om, hvordan verdens bedste cykelryttere gennem mere end 100 år har presset deres kroppe og hoveder gennem umenneskelige strabadser på de franske landeveje og bjergtoppe. Hårdheden, taktikken og enkeltmandspræstationerne har fascineret publikum, så løbet i dag er verdens største årlige begivenhed. En scene, hvor helte taber stort og frygteligt eller lider sig til sublime sejre. Og hvor heroisme, snyd og brændende rivalopgør hvert år skrives ind i historien.

Joakim Jakobsen fortæller hele historien bag løbet og følger dets udvikling år for år fra 1903. Han går tæt på de afgørende etaper og tegner portrætter af store og små mestre fra den første vinder til den seneste hersker.

Annonce

 

Bogen er næsten 900 sider!

 

KØB BOGEN OG SPAR 20%

 

 

 

MICHAEL MØRKØV - MIN VEJ

“MICHAEL MØRKØV - MIN VEJ” er Michael Mørkøvs fortælling om, hvordan en ydmyg ung mand fra Kokkedal med flid, dedikation og knivskarp analyse af egne muligheder og begrænsninger voksede fra tømrerlærling til verdensstjerne

Annonce

 

Læs også
UAE-komet vinder efter fænomenal nedkørsel

 

Det kræver sin mand at gøre det til en afgørende del af sin cykelkarriere at køre andre frem til de sejre, der giver pladsen i rampelyset og de største overskrifter. Men Michael Mørkøv har skabt sig en glorværdig karriere og opnået stor anerkendelse i den internationale cykelverden, som den bedste inden for leadout. Og når disciplinen er banecykling, står han selv øverst på skamlen.

 

”Jeg er stoppet med ham, når han skulle tisse. Jeg har kørt med noget af hans mad i lommerne, så han ikke skulle transportere unødig vægt rundt. Mit arbejde som leadout ser jeg ikke kun som noget, der foregår på de sidste 500 meter af etapen. Det foregår hele dagen. Også dagen før for den sags skyld. At bygge sprinteren op til denne etape. Fortælle ham om, hvordan det bliver. Forberede ham mentalt. Det bruger jeg selv meget tid og energi på. Jeg føler også, at det giver pote,” fortæller Michael Mørkøv om sin rolle for Mark Cavendish under Tour de France i 2021 til Carsten Ritter, der er forfatter til Michael Mørkøv - Min vej.

 

Med stædighed, passion og en indstilling, der altid er gennemsyret af professionel dedikation som drivkraft, har Michael Mørkøv i den internationale cykelsport skabt sig en gloværdig karriere som leadoutman - ham, der kører de helt store stjerner til sejren i halsbrækkende spurter. Snu, frygtløs og loyal i de sidste drabelige minutter på opløbsstrækningen i de allerstørste cykelløb er det Michael Mørkøv, der knytter næven i triumf bag sejrherren, når konkurrenterne er sat til vægs. Og det er de blevet igen og igen gennem årene. Man siger om Michael Mørkøv, at han kan se ind i fremtiden, for han ved nærmest, hvordan de andre hold vil agere, før de selv gør det, og han er anerkendt som verdens bedste cykelrytter på posten som leadoutman.

 

Men det stod ikke skrevet i hverken stjerner eller på journalistblokke, at Michael Mørkøv skulle havne i toppen af cykelsporten.

 

Når han en sjælden gang kører sin egen chance, er det som regel på cykelbanen. Det gav en olympisk guldmedalje i parløb med Lasse Norman Hansen i Tokyo 2021. Sammen med Norman er han også verdensmester, nu for andet år i træk. I alt er det blevet til fire VM-titler på bane.

Annonce

 

KØB BOGEN OG SPAR 20%

 

 

 

 

Læs også
UAE-dominans på regnfuld Romandiet-enkeltstart - dansker med topresultat

 

ROLF SØRENSEN PRÆSENTERER TOUR DE FRANCE

Danmarks mest vindende cykelrytter gennem tiderne sætter fokus på verdens største etapeløb, der starter i Danmark i 2022.

Annonce

 

Rolf Sørensen kørte Tour de France syv gange. Han kom i gult, styrtede, vandt etaper og bed skeer med Bjarne Riis i en voldsom kamp om danskernes gunst. Han lærte det inderste væsen af verdens største cykelløb at kende på godt og ondt. I Rolf Sørensen præsenterer Tour de France tager Danmarks mest vindende cykelrytter og hans medvirkende Tour-hovedpersoner dig med på en forunderlig rejse helt ind i sjælen af det ikoniske etapeløb.

 

Med analyser, anekdoter og samtaler med en række af Danmarks største nuværende stjerner fortæller mangeårig tv-kommentator Rolf Sørensen også historien om, hvad der gør løbet så specielt - og hvordan danske ryttere kan komme til at præge det i mange år fremover.

Bogen rummer desuden hele historien om, hvordan Tour de France-starten kom til Danmark, og hvordan de danske etaper blev skabt.

320 sider med alt om Tour de France i formatet 30x24 centimeter. Der er altså tale om en bog i et dejligt stort format, hvor det smukke i Tour de France kan udfoldes på flotteste vis i både tekst og billeder. Bogen er trykt i Danmark.

 

Tour de France. Mange danskere sidder år efter år klistret til skærmen, når cykelløbet over dem alle køres. Tv'et er indstillet på TV2, og med Rolf Sørensens stemme i ørerne bliver vi guidet sikkert og underholdende gennem det mytiske etapeløb.

 

Sådan er det også i hans nye bog, hvor Rolf i tekst og smukke billeder kigger tilbage på sine egne år og triumfer i Tour-feltet og grundigt behandler nutidens Tour med hjælp fra en lang række af Danmarks største profiler.

 

Jonas Vingegaard, Mads Pedersen, Kasper Asgreen, Jakob Fuglsang, Michael Mørkøv, Bjarne Riis og mange flere fortæller uddybende om deres roller i feltet og giver den flotte coffee table-bog et både dybt, aktuelt og tidsløst præg.

Annonce

 

KØB BOGEN OG SPAR 20%

 

 

 

Læs også
Tour de Romandie-analyse: Da det arabiske tempomirakel fortsatte

 

DEN GALE SLAGTER OG ANDRE DANSKE CYKELHISTORIER

Ole Ritter, Jonas Vingegaard, Mads Pedersen, Jakob Fuglsang og mange flere spiller hovedrollerne i Jakob Staalbys frie genfortællinger af en række af dansk cykelhistories største øjeblikke. Bogen er til overflod fyldt med Ole Rydals håndtegnede illustrationer, der sætter billeder på fortællingerne.

 

Bogens består af ti punktnedslag i Danmarks cykelhistorie og indeholder både kendte og knap så kendte øjeblikke - alle fortalt i et sprudlende sprog med fantasien i højeste gear. Mens flere historier genfortæller kendte øjeblikke som Mads Pedersens VM-sejr i Yorkshire 2019 og Jakob Fuglsangs gevinst i Liege-Bastogne-Liege tidligere samme år, vil andre historier være helt nye for selv hardcore cykelfans. Ikke mindst fortællingen om danske Charles Meyers sensationelle sejr i verdens længste cykelløb: det knap 600 km lange Bordeaux-Paris, som han gennemførte på 25 timer i 1895. Læs historien i vedhæftede læseprøve.

Annonce

 

Ligesom forgængeren er historierne skrevet i et sprog, der rammer både børn og voksne, og er således oplagt som optakt for hele familie til den store cykelfest, der rammer landet, når Tour de France starter i København 1. juli 2022.

 

KØB BOGEN OG SPAR 20%

 

 


 

TOUR DE FRANCE BAG KULISSERNE

Cyrille Guimard. Sportsdirektøren bag Van Impe, Hinault, LeMond og Fignon. Den mest indflydelsesrige af slagsen i 1970'erne og 1980'erne beretter uden filter og stærkt personligt om den gyldne æra i verdens hårdeste cykelløb.

 

Da Cyrille Guimard mødte op til Touren i 1972, var han i topform. Guimard havde vundet pointkonkurrencen i alle de løb, han havde deltaget i: Midi-Libre, Dauphiné Libéré, Luxembourg Rundt, Fire dage ved Dunkerque. Og han havde også vundet i det samlede klassement i Midi-Libre og Tour de l’Oise. Kort sagt starten på en lovende karriere.

Guimard erobrede den gule trøje foran Merckx, men måtte senere udgå med et skadet knæ. Og det blev begyndelsen på enden som rytter. I 1975 var det slut efter to blanke sæsoner med smerter og ingen resultater. Karrieren som legendarisk sportsdirektør kunne tage sin begyndelse.

Annonce

 

KØB BOGEN OG SPAR 15%

INFO
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
Feltet.dk
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Fredag den 26. april 2024

Landevej
Lunds holdkammerat om dominans: Det er fantastisk
Landevej
UAE-komet vinder efter fænomenal nedkørsel
Landevej
UAE-dominans på regnfuld Romandiet-enkeltstart - dansker med topresultat
Landevej
Danskere holder sig til i klassementet - Franskmand vinder på hjemmebanen
Landevej
Sådan vil Pogacar lave Giro-Tour-double
Landevej
Minut for minut: Sådan sikrede Johan Price sig et stort enkeltstartsresultat
Landevej
Video i artiklenHollænder vinder kongeetape - Tobias Lund mister førertrøjen
Landevej
Starttider: Enkeltstart på 3. etape af Romandiet Rundt
Landevej
Optakt: 6. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: 3. etape af Tour de Romandie
Landevej
Optakt: Vuelta Asturias
Landevej
Tour de Romandie-analyse: Da cross leverede endnu et vidunderbarn i schweizisk modvindsfuser
Udstyr og test
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Landevej
Spansk mester står foran stor beslutning
Landevej
Overraskende prologvinder udgår med slemt brud
Landevej
Belgisk stjerne usikker til Touren
Cross
Trek trækker sig fra sponsorat
Landevej
Tysker sejrer på åbningsetapen – rutineret dansker med fremme
Landevej
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Landevej
Uheldig hollandsk profil udgår
Landevej
Klassikerrytter tæt på UAE-skifte
Landevej
Lefevere om muligt Alaphilippe-skifte: Måske vil han prøve noget andet
Udstyr og test
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Landevej
Giro-spillet åbnet for tilmelding

Torsdag den 25. april 2024

Landevej
Lefevere kommenterer Asgreen og Casper P.s kontraktsituation
Landevej
Evenepoel tilbage på landevejen
Landevej
Topsprinter får debut efter lang skadesperiode
Landevej
Danske hold uden succes i Italien
Landevej
Ny triumf til Lidl-Trek-talent
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Vidunderbarn lykkedes med sit ”første udbrud i karrieren”
Landevej
Video i artiklenSe Lunds reaktion på ny sejr
Landevej
Lidl-Trek-udbryder trodser favoritterne på målbjerg
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lunds anden store sejr
Landevej
Total dominans af UAE
Landevej
Video i artiklenLund blev overrasket i trumfens stund: Hvad laver du her?
Landevej
Video i artiklenTobias Lund vinder for anden dag i træk
Landevej
Ayuso ser frem til enkeltstart: Perfekt på papiret
Landevej
Optakt: 5. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour de Romandie
Landevej
Tour de Romandie-analyse: Da den franske plasterkrise blev endnu mere akut
Landevej
Geraint Thomas skal stå i spidsen til årets Giro d’Italia
Landevej
Kron før 2. etape: Håber på at vise noget
Landevej
Danskerduo udtaget til spansk etapeløb
Landevej
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lund triumfere i Tyrkiet
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Motion
Første cykelmagasin på gaden
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewDansk stortalent har forelsket sig i monument: Jeg går også efter det i fremtiden
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewHjemvendt dansk talent: Fandt i hvert fald ud af, hvor jeg ikke skal køre
Landevej
Oversigt: 41 danskere i aktion i dag

Onsdag den 24. april 2024

Landevej
Officielt: Disse hold skal køre 2024 Tour de France Femmes avec Zwift
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewDansk Lidl-Trek-sportsdirektør: Vi vil prøve noget frækt
Landevej
Overrasket Alpecin-Deceuninck-rytter reagerer på podieplads
Landevej
Dobbeltsejr i perfekt spurt - Asgreen misser podiet
Landevej
Skuffet dansker reagerer på fjerdeplads
Landevej
Tobias Lund reagerer på første professionelle sejr
Landevej
Video i artiklenDansk sprintertalent tager stor sejr
Bane
Ny arrangør af VM i banecykling fundet i 2025
Landevej
Opdateret: Giro-feltet tager form - udskiftning i deltagende danskere
Landevej
Fra arbejdsløs til guldfugl: Giro-aktuel stortalent har målsætningen klar
Landevej
Optakt: 4. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie
Landevej
Tour de Romandie-analyse: Cancellaras store dag
Landevej
Officielt: Grand Tour-vinder har fremtiden på plads
Landevej
Mørkøv får afgørende rolle i rekordforsøg
Landevej
Mads P er i verdenstoppen over flest indkørte præmiepenge i 2024
Landevej
Soudal-QuickStep skriver med ny rytter
Landevej
Emma Norsgaard udtaget til Grand Tour
Landevej
Quintana kører Giroen i en ny rolle
Landevej
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe
Landevej
Reserve leverede kæmpe overraskelse
Landevej
Journalist: Her er Pogacars Giro-hold

Tirsdag den 23. april 2024

Landevej
Video i artiklenSe spurten, der fik Bora-profil deklasseret
Landevej
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg
Landevej
Favorit kommenterer afgørende fejl
Landevej
Hot seat var hårdt for dagens vinder: Værste timer i mit liv
VIS FLERE

Annonce