DCU indfører nye masterklasser
26. februar 2021 09:11
af Jesper Johannesen

Danmarks Cykle Union har besluttet, at lave nye klasser for herre masterryttere i alderen 40-59 år fra og med sæson 2021. Fremover inddeles klasserne efter styrke fremfor alder.

Annonce

I licensløb på landevej, hedder klasserne for disse ryttere nu: Master Herre A, Master Herre B og Master Herre C. Inddelingen vil være gældende i alle landevejsløb på nær distriktsmesterskaber, enkeltstart og linjeløb, hvor der køres i klasserne H40, H50, H60 og H70 samt til Master DM enkeltstart og linjeløb, hvor der køres i aldersklasser ud fra de gældende reglerne for master DM (H40, H45, H50, H55, H60, H65 og H70).

Distriktsmesterskaber og DM vil ikke være pointgivende. Herre D-klassen vil som konsekvens af den nye inddeling kun være åben for herreryttere til og med 39 år, således at alle nye ryttere over 40 år starter i en masterklasse, hvor de styrkemæssigt hører hjemme.

"De nuværende H60 og H70-klasser bibeholdes i den nuværende form. De to klasser starter altid sammen, men har særskilte præmie- og pointrækker. Målet med den nye inddeling er at skabe rammerne for bedre, sjovere og mere jævnbyrdige licenscykelløb, så endnu flere licensholdere bliver hyppigere deltagere ved licenscykelløb," skriver Danmarks Cykle Union i forbindelse med offentliggørelsen.

"Samtidig skal inddelingen sikre fastholdelse af nye masterryttere i licensregi. Inddelingen skal dermed understøtte flere nye initiativer omkring fremtidens cykelløb i de kommende år, der skal styrke landevejssporten, og være medvirken til at flere masterryttere tegner licens," lyder det. 

Efter indstilling fra Landevejs- og masterudvalget har DCU’s bestyrelse godkendt de nye masterklasser ud fra nedenstående baggrund:
• Formålet er at få flere licensryttere.
• Den nye klasseinddeling skal følges tæt og løbende evalueres.
• Rigtig mange klubber er positive overfor nytænkningen.
• Udvalgene har nøje vurderet og gennemgået forslagene i de mange input, der er kommet

INFO
DCU
Nyheder
Danske landevejsløb
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenGrimt styrt med 38 km. til mål: Cort og Honoré nede

Video

Suveræn Cavendish: Det er ikke Cycling Manager

Landevej

Video i artiklenLIVE nu: Fortsætter Honoré og Cort den danske klassikersucces?

Landevej

Video i artiklenOptakt: Brabantse Pijl

Landevej

Video i artiklenSe højdepunkter fra 1. etape af Valencia Rundt

Video

Video i artiklenStyrt og solohug i regnen – se de sidste 5 km fra Valencia

Video

Styrtende australier begår regnvådt Valenciana-kup

Landevej

Annonce